2011.12.12. Hétfő - némi kiegészítés...

Összesítő blog, úgy mindenről :)

Legfrissebb esemény volt ugye a szombati Club126 Közgyűlés.
Ahova idén nem egyedül jutottam fel, Párom elkísért. /ezekután reméljük az összes találkozóra is :D /
Volt ugye beszélgetés, libegőzés, kilátózás, nagyon jól éreztük magunkat, tetszett.
Ami egy kicsit beárnyékolta a jó hangulatomat az az, hogy konkrétan Hatvan magasságában, még odafelé szétszakadt a kipuffogó tőben az autón. Nem volt kellemes félig elzárt fűtéssel /mert kicsit bejött a kipuffogógáz is/ meg torokhanggal autózni még plusszban az egész banzájon. Erő se sok maradt az autóban, ez meglátszott a fogyasztásán is. A hétvégi össztáv nekünk 270 km volt, erre lazán bevett 20 liter benzint a kisautó... két személlyel... ez sok a megszokott 5 literes fogyasztáshoz képest...

Mindezt a kis apróságot félretéve nagyon jó volt, köszönjük szépen Mindenkinek! :)

Mai nap orvosoltam a kipuff problémát, mint kiderült, ismét a dobot tartó bilincs tört el, ezáltal tudott rezegni a dob és a leggyengébb engedett, a csonknál fenn a cső.
Visszahegesztettem, kis merevítéssel, reméljük már tart. Ami pozitív, hogy a motor nem okádja az olajat, picit szivárog csak fenn a szelepfedélnél, de az elenyésző mennyiség. Pedig szoktam hajtani rendesen :)
A bilincset is meghegesztettem, sőt, a motortérzár bowdenét is megcsináltam, mert alig lehetett kinyitni a motorháztetőt rajta :D

Naszóval a Bömbi is végre elkészült, legalábbis karosszéria tekintetében, készen lett az alvázvédelem, mostmár jöhet a tél.
Vasárnap ennek örömére kirándultunk egyet családostól! Képek alul.

Ma kicseréltem benne a termosztátot, úgy néz ki ez volt a baja a motor nem melegedésének és a fűtés gyengeségének. Már most alakul, de egy teljes légtelenítés még kell neki.

Na asszem egyelőre ennyivel tudok szolgálni, reméljük mostmár nem kell saját autóval foglalkozzak egy jó darabig :)

ÉSPEDIG:

Ma napon a fasza tarjáni kátyús utakon hazavágtuk a laprugómat. Nagyot szólt, csúnyán nézett ki, de hazahozott. Azóta találtam itthon egy laprugót, a sérült lapot kicseréltem, összeraktam, lábon van.

Azért csak a sérült lapot, mert nem akartam az ültetés miatt bántani, mert akkor most skodálatosan állna a gép :)
Hatvanban szokásos MOL kúton kukucs :) régen volt benne így a mutató :) itt is kukucs :D libegőnél sorakozó Mi :) Nikiék :) Gyuszikával Szöszi :D ezmegdeszépótóvót na ez így volt kb. 210 km-en át... még a csavar is eltűnt... az alső bilincs meg kettétört de legalább megnéztem, hogy olajos-e, szerencsére nem :D na pont szar kép, de merevítéssel együtt, 1-es lemez odavarrva, talán megfogja /belül is van egy :D / irány rándulni kifelé :D pihi a fák alatt hűűdebéjemvééé túl erős volt az asszony... :D :D hőőha Édesanyámék is jöttek velünk :) fát is hiztunk haza :D hűűdefényképez :) mert megérdemli :) már otthon és akkor essek neki... volt benne termosztát... csak épp nem zárt be... szép kék hűtőfolyadék, nyoma sincs benne olajnak, vagy hasonlónak, tehát hengerfejesség kizárva :) régi és új benn az új összerakás után meleg motornál. Na eddig az első vonásig ment fel, szóval most lenne a normális, mert ennek ez az üzemij terpeszt... de nagyon aaúúúcs. a szétborított másik rugó nekem ez kellett belőle na ez fájt neki szerintem hiányos a beszerelésre váró darab a helyén lábon és kb 2 centivel magasabb az orra... jelenlegi hasmagasság remélem megy lejjebb, magas az orra fenn hordja az orrát... :) Lajoskának szeretettel

Kommentek

Lajoska

Utolsó kép: Nem volt még bömbölõm, lehet, hogy én tudom rosszul, de rémlik, hogy normál üzemben a fordulatszámmérõnek a hetesen kell állnia, nem az egyesen.

Hátulról a harmadik kép:
ott a Skodááááám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kopányi Sándor

Karira kérjél rendes bakot, amirõl nem hullik a mellkasodra a szekér. Én is azt kértem :D

Lajoska

Hirtelen azt hittem az utolsó képen, hogya féltengellyel van alátámasztva az eleje.
De már látom a tusdkót alatta... tönkre tetted ezt is. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!