Hiányok pótlása és munka ezerrel

Üdv Mindenkinek!

 

Nagyon lemaradtam a blogolással, konkrétan meghalni nincs időm, bár egyesek örülnének, ha legalább erre szakítanák egy kicsit...

 

Történések voltak, vannak. 

DeKo

Most Ő az elsőszámú autó. Karburátor-problémákkal küszködtem vele, nem indult, alapjárat 2000-es volt, szórta a benzint a tálcába és 4000 fölé nem forgott ki, egyszerűen elfogyott a nafta... Az otthoni kb. 8db karbiból egy sem felelt meg az elvárásoknak, így egyik ismerőstől kértem kölcsön egyet, amit csak rádobtam, nagyjából beállítottam és lásd, hibátlanul működik. Sőt. Lassan a gyújtást is be lehet állítani normálisan, hiszen amióta ez a karbi van rajta, egyre kevesebbszer csörög be a motor. Haladásnak vélem, hogy 1 hónap alatt az fhp-n való üzemelésről eljutottunk a 7 fok körüli előgyújtáshoz mindenféle beavatkozás nélkül úgy, hogy csak emelkedőn erőltetve csörren be néha :)
Végre kiforog, cövek 900-as alapjárata van, amit ha akarok, akár 500-ra is levehetek, szépen jár. Nem szórja a benzint és végre egy kis erő is költözött bele :) Most megint imádom, nagyrészt Vele rohangálok/rohangálunk.

GJF

Szegény van nyűgje, igazából tökéletesen használható, ha eltekintek attól, hogy kéne benne cserélni vezérműszíjat, görgőket, mert még azóta se cseréltem ki, és lassan már egy éve, hogy megvettem. Mármint az autót. Mindezek mellett beázik szegény, ugyanis az akku alatt illetve a biztitábla alatt találtam rajta rohadást szegényen, idő kellene rá, hogy kijavítsam, jelenleg abból van a legkevesebb. Szőnyeg sincs benne, pont a beázások miatt, ne rohadjon ki szegényből. .. és mivel hozzátartozik a 10 centi vastag hangszigetelő szövet is, így eléggé rally fílinges a gép, k.rvahangos.  Ellenben van haladás is, a rossz bal első lengőkart a lógó talpas miatt már kicseréltem :)  

MELÓ

Nos, több autóhoz volt szerencsém az elmúlt időben, volt egy polski, amin sárvédőt cseréltem, szélvédőkoszorút, meg az alját több helyen javítottam ki. Volt jó pár kipuff-hegesztés is, az apróbbtól a komplett rendszerig.
Volt egy BMW is, amiről fészbukon már többen láthattatok képeket, az egy sérült autó volt, összetörték a jobb elejét. Helyrehoztam alatta a futóművet, kijavítottam a kasztni sérült részeit, kicseréltem rajta két küszöböt és számtalan lyukat foltoztam ki rajta, végül pedig kapott egy sportdobot is a végére. 
Nálam van újból az a Mini, amiről már szólt bejegyzés. Tetőre álltak vele az M3-ason. Nos, tető már kicserélve, szépen piroslik :D Most jönnek a taposók és a sárvédők. 
Volt egy Felíciám is, Lajoskának ismerős lehet, azon két hátsó sárvédőívet kellett kijavítani, mert kezdett rohadni szegény. Itt is megjegyezném, hogy szegény autó jobb oldala törött volt, gratulálkok annak a lakatos/fényezőnek, aki a jobb oldali sárvédő egyenetlenségét 5mm-es gittréteggel oldotta meg... Na én kikalapáltam amennyire tudtam és így gitteltem le, max 1 mm ha van rajta. Már csak visszacsiszolom és lefestem a színére. 
Volt egy VW Caddy is, ami kb 20 méterrel a ház előtt robbant le, elment belőle a gyújtás. Figyelem!!! Akinek Polo vagy Caddy van a tulajdonában és azt tapasztalja, hogy megáll az autó, mert nincs benne szikra, az azonnal rendeljen bele egy gyújtótrafót!! Ezek sajnos eszik... gyári betegség. Ne járja végig senki azt a tortúrát, amit én, mire rájöttem, hogy ez a baja. Ha ilyen vagy, egyből gyújtótrafó kell bele!! :)

 

...és ha ez még mind nem lenne elég, akkor ott van még az is, hogy Kedves Párommal összeköltözünk. Vasárnap kapunk lakáskulcsot. Így a közös háztartás is viszi a pénzt, pedig még igazából benne se vagyunk, csak szedjük össze a cuccokat a házba. Kb egynegyede ha megvan a szükségesnek és már egy kisebb vagyont felemésztett. 

 

Szóval mehet a munka látástól Mikulásig!!


 

Imádom Őket :) segít is :) köszönöm :) futómű-javítás már kevésbé terpeszt, morcos is lett közben és mattfekete lett az ezüst cserélt motorháztető :) a kezdés, kilógott a lábad a doblemeznél... hegesztek szépen :) alapozva, tömítőzve hátsó szélvédőkoszorú siralmas volt kivágva, lealapozva az egészséges rész így apránként mentem ilyen lesz belőle na ez egy délutánonba kerüklt, mire azt a hajlított sarkot megcsináltam... ilyen lett, már csak a vízelvezető kell bele sárvédőcsere felpróbálva a kész sárvédő szélvédőkoszorúcsere fenn a helyén többszörös szélvédőpróbálás és hézagellenőrzések után itt már ilyen vízelvezető volt az óhaj díszlécek helyét is el kellett tűntetni tájkép itt már a futómű a helyén orra se volt, a sárvédő is csak rá van akasztva cseppet betúrta a kerék, amikor kiütötték a jobb első futóművet alóla kivágva a rozsdás rész, a többit visszaegyengettem készen doblemez jobb első része a lámpa mögött alakulgat küszöbcsere belső küszöb kijavítva, külső küszöbbe emelési merevítések, mehet a helyére fenn a küszöb, lecsiszolva, alapozva másik oldal, asszem látszik a baj :) lebontva utángyártott küszöb 2 centis hajlítási hibával. De megoldottam :) ajtó alja is kijavítva sárvédőhorpasz kijavítva vonószem melletti köténylemezjavítás rendszámvilágítás is kirohadt... bmw-betegség, enyém is kezdi nem volt egyszerű nem volt egyszerű a skoda itt is javítva még gittelés nélkül másik oldal lemezelés ezerrel alakulgat gittelés nélkül ez is kihegesztve ezt mert csak :) ezt meg Rólunk :)

Kommentek

Andrei

Mi ez a vörös festék, amit használsz?

Grosso

Ez egy alapozó festék, nagyon jól hegeszthető, nem is olcsó, valami minőségi cucc. Majd megnézem a nevét és ideírom. Mert, nem tetszik? :)

Sztancsik Viktor

Azt hittem DeKo-t már nem is használod, mióta megvan a bömös. :) :) Bár részben érthető, tapasztalom én is mostanság. Nálam most ugyanez van a Vito miatt. :) Többnyire az van beindítva. Mondjuk Mesi per pillanat AC alá való bakelittalpra várakozik, ami elviekben kedden meg is jön a boltba, szóval így leszedett AC-vel egyébként sem lehetne használni. :) Meg rá is fér már egy kis pihenő, rohangált már eleget, amíg egyedüli autó volt a családban. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!