DeKoPír újra bevetésen

Nos, régen nem írtam, ennek fő oka, hogy se időm, se energiám nem volt blogot vezetni. Bejött sok meló, el voltam havazva, a Mini-t se sikerült még visszaadnom, azóta költözködtünk is, szóval zajlottak az események.


Talán emiatt is alakult sajnos úgy a helyzet, hogy szegény imádott kisautómat le kellett tegyem több mint két hónapra... Nem tankolni nem tudtam, hanem sajnos leműszakiztatni. Elvittem átnézetésre, mint kiderült hibátlan a kisautó, leszámítva az elöregedett gumifékcsöveket. Majd utána jött a feketeleves, amikor már majdnem leműszakiztunk, kiderült, bukó van, ugyanis nem a saját motorja van benne... Ez sajnos igaz, az eredeti kifeküdt, főtengelyes lett... Beledobtam egy kiélt szart, amivel másfél éve rohangálok, Velencén is azzal voltam, egyesek szerint annyira nem is rossz, bár nekem az eredeti jobb volt.
Mondták, levizsgázik, hiba nélkül, ha visszateszem az eredeti motort.. Noigen, de arra megint költeni kell, kb. legalább annyit, mint a vizsgadíjra. Így hát egyelőre letettem a kisautót, mondván úgyis van meló, használom a Bömöst, majd összespórolgatom a motort is meg a vizsgadíjat is. Nem jött össze. Úgyhogy már elvonási tüneteim erősebbé váltak, így hát nyeltem egyet, és szégyellem ugyan, de elvittem "okos" műszakira. Soha nem vizsgázott még így egy autóm sem...
Olyan helyre, ahol senkit nem érdekelt a motorszám. Nem hogy nem érdekelt, ki se nyitották a motorháztetőt, inkább csodálták a kisautót, ami baromi jólesett. Sőt, a BIS - kormányműről is annyit kérdeztek, hogy "ez ugye nem gyári, legalábbis ebben a változatban nem, ellenben okos megoldás..." Korához képest kitűnő állapotnak örvend, és büszke vagyok arra, hogy semmilyen más stikli nem volt, csak a motorszám nem stimmelt. A fék is hibátlan volt, de azt az arcot látni kellett volna, mikor észrevették, hogy nincs pillangóablak... Be-elegantosodtunk :) Jó kisautó ez, pedig már több mint 2 éve lett rendbetéve, kapja is szépen, ezen évben már eddig mentünk 38ezret... Büszke vagyok rá, hogy nem kiállítási autó, használom, kopik, mégis megfelelt. :)
Mióta levizsgázott, Őt használjuk, a BMW pihenőn van. Nem mindegy, hogy 5 literes, vagy 8 literes fogyasztású autóval jár az ember. Jah és ennek utána is fordulnak ;)

2 év letöltendő H4 vs. Xenon 6000k ez az én faszságom volt. még anno felsértettem a küszöbötés elfelejtettem lekezelni. 2 év és megrozsdált, inkább kivágtam így jobb javítás után, egyelőre elegantosítás kezdődik ez nem kell így ni ide kell a tükörtartó pl. ilyen :) sokkal jobb. kérte. alig várom már újra ezt az időt :)

Kommentek

Andrei

Csak a xenont ne :)

Grosso

Miért? Sokkal jobban látni vele, akár száraz időben, akár esőben.

Andrei

Kérdezd meg a szembejövőt.

Hepp Ádám

Nofene, hát maga is beállt az elegant ablakosok táborába? Nagyon helyes! :D Szerintem nagyon feldobja a kisautót. Az meg egy élmény, mikor szarul áll a tükröm, akkor bentről odaállítom ahova kell. Tarcsiba vettem 1 komplett garnitúra elegant ajtót is. Ja és ha lerúgják a tükröt a városban, akkor 2800Ft rá a vadi új a boltban :) (nekem 1 hónap alatt lerúgták onnan tudom...)

Grosso

Andrei #53949:
Noigen. Azt elfelejtettem írni, hogy nekem nem Bi-Xenon van benne. Nekem csak az egyik fele xenon, a másik fele egy 45 W-os izzó. Szóval tompítotton a 45 W-os izzók világítanak enyhén sárgás beütéssel, /6ezt használom városban, vagy ha jönnek szembe/, olyan mintha gyári H4-es lenne. Ha pedig rákattintom a reflektort, akkor világít a 6000k-s xenon. Okosba próbáltam :)

Hepp Ádám #53950:
Igen, ez is elegantos lett, a Te bejegyzésedből koppintottam pár dolgot :) Ezúton is köszi. Sokkal jobb, nem beszélve arról, hogy az elrepedt műanyag "szigetelésnél" nem hallod süvíteni a menetszelet, mivel a szövetes sokkal jobban tömít :)

Lajoska

Fura így Elegantokkal, de illik hozzá. Ez az, ami nekem sose kellene: a parasztlégkondit nem adnám semmiért, ha nekem fizetnének érte, akkor sem. Sőt, a Skodába is kellene lepkeablak.

Lajoska

Ja, meg mert bunkó is vagyok, és nem a lényggel kezdem:
Gratula a műszakihoz ezúton is!
Az elvonási tünetek már nálam is játszanak. Közgyülin muszáj lesz kipróbálnom egy-két kisvasat, különben megőrülök.

Grosso

Lajoska #53953:
Nekem közgyüli most kimarad szerintem. Most volt mire költenem, egy pesti út már nem nagyon férne bele... :(

Lajoska

Nem marad az ki, Fusionozünk egy nagyot. Ülhetsz elöl. Vagy ha ketten jöttök, ülhettek hátul.

Lajoska

De mi az, hogy "ha"? Ketten jöttök és kész. :)

KeMa

Grat a műszakihoz!

Grosso #53951: Miért jó az, ha refi a xenon? Felkapcsolod, ha nem jön szembe senki, ha jön, akkor lekapcsolod, majd ha megint nincs senki szemben, akkor fel, és így tovább? Az úgy nem biztos, hogy hosszú életű lesz.

De tény, hogy a xenon nagyon jól világít. Én is tapasztaltam anno :)

Hepp Ádám

Grosso #53951:
Örülök, hogy segíthettem :D És igen, hatalmas előnye, hogy nem süvít be a szél és nem csöpög be az eső :D Ugyan csak placebó, de én nagyobbnak is érzem tőle a gépet, mikor bennülök, mert olyan sokat látni :D

raver

Na végre. :) ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!