Archívum: 2010 (44)

Tevékenységtérkép

2010.11.25. Csütörtök

Ójeesssz! Még hó nincs, de fagy igen...

Kanyar, vicces lefagyás, Grosso meglepődik, autó csúszik, sok lett és seggreültem.
Tegnap este melóból hazafelé megtréfált egy fagyos vízátfolyás és beseggeltünk egy árokba, ahol volt pár betondarabka...

Kipuff leszakít, csonk eltört, bilincs eltört és még a felső tőcsavar is kiköltözött a blokkból, tehát az olajunk is folyik. Nagyrésze már orvosolva, de még van mit csinálni.

BASSZAMEG

Miért pont akkor van valami, amikor az ember normálisan akar közlekedni?? Amikor játszok, csapatom lapjával 60-al keresztbe, akkor minden okés...
Ki érti ezt...

2010.11.20. Szombat

Üdv Mindenkinek!

Az én kisautómmal semmi hiba, teszi a dolgát.

Ellenben kaptam hétvégére egy másikat, mert akadt némi gondja. Váltócserés volt, mert az 1-es eltűnt, csoportkerék el lett darálva, Volt még elektronikai nyűgje is, de megoldottam mindent szépen. Holnap jönnek érte, nekem meg pénz áll a házhoz ;)

Na pacsi!
Grosso @ . 17 fotó . 5 komment

2010.11.06. Szombat

Sziasztok!

Azért nem írok, mert az autóval semmi extra nincs, jön-megy, teszi a dolgát.

Lekerültek az alufelnik, egyrészt mert kezdenek ugye hűvösek lenni, másrészt meg a rajtuk lévő gumik már inkább slick-gumik voltak, mintsem normális nyárigumik. Kihasználtam őket rendesen.

Nagy dolog ez, 8 éve kispolskizom, de ez lesz az első tél, hogy téligumin fogunk szaladni. Debica Frigo 135/80 R12-es papucsok kerültek fel szürkéskék felniken.

Képek holnap, mert ma már sötét van hozzá!

2010.10.25. Hétfő

Üdv Mindenki!

Tipoblog.

Mivel eléggé csípősek már errefelé a reggelek, meg nem egyszer kellett már jeget vakarni a szélvédőről, elérkezettnek láttam idejét feltenni a téli kerekeket.

Az autó teszi a dolgát, problémamentesen, hamarosan olajcsere. És most még nem, a következő után viszont már vezérműszíjcsere is esedékes lesz, ugyanis addigra beleszalad az általunk beleírt 80ezredik km. Igaz, hogy a szakkotta 100ezerre írja a cserét, de jobb az óvatosság ;)

MELLESLEG:

Az alufelnik eladóak, gumikkal együtt / 185/55 /, bár azok maximum már csak játszani jók, kopásjelzőt elérték. 15"-os, 6" széles, ET 35, 4x98-as Fiat Punto gyári alufelni.
Nincsenek agyonpatkázva, kisebb sérülések vannak rajtuk, de nekem nem volt bajom velük.

Ár fix 30ezer HUF / garnitúra

Ugyanúgy nálam eladó még 4 db Matador MP58-as tipusú téligumi. 14"-es, 165/70-es méretű. 2 nagyon jó, kb. 6 mm-es minta, 2 kicsit kopottabb, 4-5 mm-es minta. Tartozás fejébe hozták, nincs amire feltegyem, így megválnék tőlük. Egy telet simán elmennek, a két jobb akár kettőt is.

Ár fix 10ezer HUF / 4 db

2010.10.06. Szerda

Üdv Mindenkinek!

DeKoPír jó autó. Ezt eddig is tudtam. Na de hogy fellazult hengerfejjel, kettétört szelephimbasorral és repedt bakelittálcával is képes jól menni? Ráadásul keresztbe is? Na ez már meglepő.

Valamit csináltam a motornál és ha már ott voltam, gondoltam, megnézem, mennyire van rátépve a hengerfej, ugyanis hidegindításnál "tüsszentett" mindig egyet az első beindulásnál. Télen ez még rendben, hogy hideg van, megfázott, na de nyáron?? :)

Ez nekem hengerfejtömítés-re utalt, Renin is orvosoltam anno utánhúzással. Na akkor próba itt is. Jól be is vertem a kezem... Erre nem számítottam... Másfél fordulatot tudtam csavarni az egyik hozzáférhető csavaron...

Kiváncsiságból leszedtem a szelepfedelet, itt az első meglepi, a szelephimbasor középen el van repedve... Gondoltam én, levettem, ketté is hullott. Na fasza. Ráhúztam a hengerfejre. Minden csavaron tudtam húzni minimum másfelet... Alig volt laza...

Na kerítettem mási himbasort, feltettem azt. Szelephézagállítás. Majd vissza egy másik bakelittálca, mert el volt repedve az is. Összerktam a gépet, lásd... megszűnt a tüsszögés, erősebb lett a hangja is, és véleményem szerint az autó is, ugyanis hegyen is mintha jobban menne kifele... :) De lehet ez az én képzeletem szüleménye :)

Másnap be kellett mennem tarjánba. Lámpánál haversrác 1.4-es G-astrával. Persze, hogynemár, naná hogy gyorsultunk. Egy darabig otthagytam, de azért a végén csak megelőzött. Ez még nem is lett volna baj, ha nem egy irdatlan kerepelő hang kisírte volna a dologt. Megálltam, a kasztni reszket, mint a nyárfalevél, erős, kopogó, csattogó hang... Na mondom ezt mi lelte...

Semmi, szimplán kiesett a motor :D Eltört a motortartó rugó és a kipuffcsonk leért a hátfalra. Oké, akkor innen gyökkettőbe hazagurultunk 22km-t.

Otthon keresés, akadt 3 db, a legszimpatikusabbat tettem bele. Most megint faszányos. :)


Közben generátort is javítottam, egyik Kisterenyei srác /klubtag Ő is/ Gellért autójának generátora volt mesés. Hol töltött, hol nem, hol szívta az akksit, hol nem  :D

Egy állórésztekercs és egy diódahíd csere után már hibátlan lett.

És a Formann. Megint nálam van. Lesántult. A differenciálműből jön a kihajtás, abban is van egy csillagos "csukló", meg ugye ilyesmi van a keréknél is. Na, a belső sikeresen 4 darabba tört, a hosszú féltengely meggörbült, a lengőkarból egy szilent kiszakadt és a felnit kalapálhattam. Igen, ez 60-as tempóval egy 20cm (!!!) mély kátyú... Nagyomn faszák ezek a magyar utak, nekem kormányműcsere kátyú miatt, a Skodán féltengel, lengőkar meg csuklócsere...

2010.09.27. Hétfő

Üdv Néktek!

Tegnap volt egy kis szlalomverseny tarján-citybe, persze hogy kimentem. Sajnos nevezni nem neveztem, ugyanis drága volt egy kicsit, de nézni jó volt. Sőt, a végén beszabadulhattunk a pályára addig, míg össze nem szedték a gumikat. A szervező csákó volt olyan rendes és mérte az időket. 3 másodpercre maradtam le az egyik erősebb ladától, egy skodát meg egy VFTS-Replica-t, mert csak kinézetre volt az, de állítom gyári motor volt benne, azokat meg meg is vertem :D :D
Csak lestem, magamhoz képest jól teljesítettem :D

Szombaton mivel kicsit jobb idő volt, voltunk kinn nyársalni az N.M.T.T-sekkel Eresztvényben.
/N.M.T.T. - Nógrád Megyei Tuning Team/
Jó hangulat, miegymás, előtte pedig kicsit fényképezkedtem DeKoPírral itt nálunk a tónál, ugyanis elkészült a csomifedél. :D Most lehet szitkozódni, de nekem akkor is így tetszik :)

Este esett az eső, persze hogy nem bírtunk magunkkal, kilinccsel előre ahol lehet :)

És képek:

2010.09.19. Vasárnap

Sziasztok!

Tegnap Gyöngyösön voltam a Mastercar Tuningshow-n.
Lementünk az itteni kis autós csapattal meg a Carstylingosokkal :)

Jó buli volt:

Pokoli Tömörülés - hány ember fér egy opel combo puttonyába
Sub Power verseny - mennyi ideig tudsz nyújtott kézzel tartani egy 3,5 kilós DLD mélynyomót
Kipuffogó hangerőverseny - értelemszerűen kinek hangosabb

:D

DeKoPírt neveztem a kipuffogóversenyre, 95,4dB-t szólt. A győztes Lada meg 101-et :D

De azért az nagyon tetszett, hogy pár ember szaladt pár kört, hogy mutogassa az autóját, nekem elég volt kb. 3 mozdulat :D
A 3. nagy durr után felnézett a tömeg és elindult felém, hogy "miapicsadurrog" :D Kb. 5 perc alatt a társaság fele az én kocsimat nézte és videózta, tetszett. A kipuffversenyen nem is akarták megmérni, lelkemre lett kötve, hogy el ne merjem durrantani :D :D :D

Díjjakat is nyertünk:

Nina /sárga kockalada/ megnyerte női kategóriában a Sub Powert, így hazahozhatta amit ki kellett tartania :D Azaz egy nem óccsó mélynyomóval lett gazdagabb.

A Pokoli Tömörülésben mi /Belga-csapat/ elhoztuk a második helyet. Oklevelek plusz egy partyhordó sör :D

Képek:

2010.09.13. Hétfő

Szervusztok!

Mostanában kicsit stresszes az életem, sok a baj, ráadásul mind nagy. Hétvégén besokaltam, úgyhogy úgy döntöttem, jár egy kis szabadság, főleg hogy DeKoPír újra rohangálhat.

Ígyhát leruccantam vele a Balcsira. Igen, jól gondoljátok, oda. Azaz Tihanyba újra. Ott a Balaton, jó a hely, 4 csillagos a szállás, sokcsillagos az égbolt és jó a kiszolgálás, mi kellhet még? :D

3 napig voltam lenn, sajnos hamar elrepült. Voltam/tunk mindenfelé, fényképezgettem párat. Volt éjszakai autózás, filmnézés kocsiba, dumaparti. Na meg finom kaják, köszönet érte Hanginak! :)

Köszönet továbbá Anitának a vendéglátásért, na meg hogy elviselte a fejem 3 napig :D Roxinak, amiért nem hagyott unatkozni és néha akaratlanul is kimosta a fülem :D :D

És persze DeKoPírnak, hogy hiba nélkül teljesített. 820km-t írtam bele a hosszú hétvégémen, 90-100-as utazó tempót diktálva. Fogyasztása pedig szerintem nem kicsit jó, 283 km-re mindössze 14 liter benzint kért, mondjuk Shell V-power 95-ösböl, mivel azzal járok már jóideje.

Képek:

2010.09.05. Vasárnap

Sziasztok!

DeKo sikeres vizsgájának annyi eredménye már lett, hogy egy délelőtt alatt visszapakolgattam mindent és azóta nem szállok ki belőle :D

Szerdán volt műszakin ugye, akkor volt benne 159007km. Na most 159611 van benne :D Meló előtt-után irány autózni :D

Ellenben volt nem kis festéshiba  fekete morcos csomagtartófedélen. Nekiugrottam, hogy kijavítom. Igenám, de nézegettem az autót és érdekesnek véltem, hogy csak a csomitető fekete. De nekem morcos autó kell. Na akkor kéne vele valamit kezdeni februárig, akkor majd úgyis festés lesz. Addig meg nem tagadom, másoltam. Renit. Megcsináltam az oldalára DeKoPírnak is a "sztácskiésháccs" festést. :)
Igen, kísértetiesen hasonlít erre a bejegyzésre :D
http://garageblog.net/blog/grosso/4403

Nekem nagyon tetszik és este a kúton kaptam pár elismerő véleményt róla.

Ma pedig kipuffot hegesztettem rajta, mert cseppet kifújt. El volt törve régebben a csonknál és nem lett rendesen meghegesztve. Odataknyoltam, egyenlőre bírja :)

Az utolsó képről szavazást kérnék, melyik felni maradjon?

2010.09.01. Szerda

Üdv Néktek!

Reggel 8 az időpont, DeKo-val begurultunk. Megbeszéltük a teendőket, csávó elvitte a gépet vallatásra. Hibátlanul megfelelt, jobb hátsó lengéscsillapító kezd fáradni, de egyébként hibátlan az autó. Sok foglalkozás nem volt vele, kasznit hegesztettük, futóműbe annyit nyúltam, hogy egy segédirányítókart cseréltem szilentestől. Fékhez se nyúltam.

A lényeg tömören annyi, hogy újra 2 évig gurulhatunk az utakon. Büszke vagyok a kisautóra!! :)

És ugye innentől nincs Tipo. Illetve van, de már nem én használom. Hétvégén "butítom" vissza Őt is. Gyári kerekek, gyári kipuff, mélyláda ki, stb...

Ezúton szeretném említeni, hogy 15"-os, ET35-ös, 6" széles, 4x98-as lyukosztású gyári FIAT alufelni eladó! Ami a Tipon van/volt ugye. A gumik inkább úgy mondanám, hogy ezt a nyarat kifutják, maximum próbálni jók, a kopásjelző felett kb. 1 mm van még rajta, tehát karcsú.
Ár megegyezés szerint. Nem ütnek, nem agyonpatkázottak, nekem nem volt velük bajom. :)

2010.08.23. Hétfő

Üdv!

Nos, mint azt DeKo blogjában írtam, volt egy kis malőr Csorváson a Tipoval.

Ugye 40-el nagyon nagy kátyú. Eredmény egy kormányműtörés. Ma nekiestem kicserélni a kormányművet, eléggé szopós munka, akna nélkül senki ne álljon neki hasonló műveletnek!!!

Történet annyi, hogy autót felbakolni, kerekek le, gömbfejek kiszed /természetesen szakszerűen 2db nagykalapács segítségével mert a gömbfejkiszedő lemondott... :(/

Utána utastérben a kormányoszlopot lekötni, majd alulról kivenni a két rögzítőcsavart. Igen, de olaszéknál a váltómechanizmus is a kormányművön van, tehát azt is le kellett róla szedni. És ez mind szép lenne, de még mindig nem jön ki a cucc, mert a váltótartó konzolt ki kell csavarozni és arrébb kell feszíteni a váltót, mert 1 centi híjja, hogy nem tudod kiforgatni a kormányművet a helyéről. Persze az se mindegy, melyik oldalra akarod kihúzni az autóból, mert a vezetőoldal felé nem jön ki, csak az anyósoldal felé. Na nagynehezen kiszedtem, satuba be, axiálok leköt, áttesz a másik kormányműre majd gazdagon bezsírozás és vissza az autóba.
Röpke másfél óra alatt meg is voltam az egésszel, de eléggé fárasztó művelet.

Biztonság kedvéért elviszem holnap futőműveshez, de elméletem szerint, ha csak a kormánymű közepét cseréltem ki, gyakorlatilag a fogasléces részét, akkor az összetartás meg minden maradt ugyanott. Mivel a saját axiálcsuklóit tettem vissza ugyanúgy koppra, mint ahogy az eredeti kormányművel volt. Próbakörnél se vettem észre változást, maximum annyit, hogy nem zörög, csörög, és végre nem támolyog az úton :)

2010.08.22. Vasárnap

Üdv!

DeKoPír teljesen műszaki kompatibilis, és rettentő csúnya. Legalábbis nekem. Segáz, jövőhetet kell kibírnia, ugyanis csütörtökön műszaki vizsga, képek elárulják, hogy néz ki az autó most. Volt még segédirányítókar cserre, mert szilent nemsok volt benne és csak flex-el jött ki a helyéről. Függőcsapszeg-zsírzás, gyári ülések visszarakása, gyári lámpák visszarakása és kurvacsúnya lett.

Hétvégén lenn voltam Csorváson a Tipikus autóval, sajnos a fasza magyar utaknak a kormányművem látta kárát. 40-el elkaptam jobb első kerékkel egy kb. 40 centi átmérőjű és 20 centi mély kátyút. Eredmény nagy csattanás, felni pereme kapott, a gumin kis hasadás, de ami a legrosszabb, a kormányművem belsejében, a jobb oldalon lévő persely ripittyára tört, a kormányműház elrepedt. Tehát az axiálcsuklóval együtt a kormányösszekötő most úgy laza 2 centit lóg minden irányba a kormánymű házában. Emiatt baszottul kopog a legkisebb úthibára is és persze instabil az autó. Azóta szereztem másik kormányművet, bontottat, holnap csere, mert az autónak csütörtökön mennie kell Veszprémbe!

2010.08.17. Kedd - UPDATE

Hulló!!!

Nos, történés annyi van, hogy DeKoPírról lejárt lassan 2 hete a műszaki. Ahogy kinézett, tuti nem adtak volna rá újabb 2 évre. Na akkor készítsük fel, elvittem lakatoshoz, aki az eddigiekkel ellentétben már hozzá is fogott, pedig aznap vittem le.
Már van küszöbünk, sárvédőnk, doblemezünk, és az alján lévő lyukak is befoltozásra kerültek. Még mai nap üregvédi és alvázvédi a szekeret. Valószínű, hogy a hétvégére már itthon is lesz.

Ha hazakerül, akkor jön a további része, két függőcsapszeg-csere, gömbfejcserék, két hátsó lengéscsillapítócsere, ültetést ki kell venni, fehér üvegek, gyári lámpák és búrák, és az GSI Astra üléseket is ki kéne venni belőle.

Mai nap pedig nézegettem, mivel van pár kerekem itthon, melyikek legyenek a nyerők műszakira. Hát a Piszmogitól hozott garnitúra nyert, ugyanis nemtudom, van-e azokban a gumikban egy ezres :) Mármint kilométerre értettem :D :D

Találtam itthon téligumi szettet is, meg versenygumikat is, de műszakira kap négy Debica Passio gyári gumit.

Hétvégén pedig elborult az agy, pihenni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni. Így leugrottam a Balatonhoz. Közben Székesfehérváron volt egy kis telefonos dzsípíeszezés Nyuszyval, egy beígért rajtszám miatt, ezúton is köszönöm! Utána orány a vízpart. Jólesett már egy kis nyugi. Mivel még nem voltam a Balcsinál, így külön nagy élmény volt látni a "nagy tócsát" :)

Megvolt a gumizás és meglátogattam a kocsit. A képek mesélnek éd lesz egy bonus-kép, pályagumi a legszélén esőmintával :)

2010.08.06. Péntek

Hellóhalló Mindenki!

Sok dolog nem történt, maszekolgattam.
Volt egy Fiat Panda első lökhárítócsere, meg egy olasz vas került hozzám pár napra.
Egy 146-os Alfa Romeo személyében, 1.4 T-Spark. Tudjátok, amikor a barom olasza 4 hengerbe belepakol 8 gyertyát... a 16 szelep mellé... kiváncsi lennék hogy nézhet ki a hengerfej :)

Azon annyi volt, hogy első ködlámpa, anyósoldali ajtót csak belülről lehetett nyitni, az ablaktörlő random üzemmódú volt, néha nem működött, zene sem szólt benne csak jobb elöl. Szóval elbíbelődtem vele, jah, meg az ablakmosó se működött, a motorteret mosta :) :)

És egy szomorú tény, nem fűrészelhetek mostmár... DeKoPíron ma van utoljára műszaki :(:(

Pikcsörz:

2010.07.31. Szombat

Üdv Mindenkinek!

Nos, elmaradtam kicsit, de egy hete ugye megvolt a szokásos nyári nagytalálkozó, amin részt vehettem én is az új kisautómmal.

A találkozó nagyon jó volt, a péntek a mentésről szólt meg a bandázásról. Szombaton én kihagytam a tájékozódási versenyt, ahogy tavaly is, mivel anno 2008-ban jól elindultam, jól elnéztem, jól beleírtam 300km-et feleslegesen a verdába :D Azóta nem vagyok hajlandó elindulni :D De milyen jól is tettem. A kis ügyességik, amit a KG & Gyula Corp. állított össze, nagyon bejövős volt! Amúgyis imádom a szlalomversenyeket, kipróbálni magam és az autóm :) Na ez a mostani olyan jóra sikeredett, hogy Horváth Péter, Tekkenet és én vérre mentünk az első helyért :D Az utolsó pár körön csak minket lehetett látni a pályán, eszméletlen jó volt :) Az viszont nagy megtiszteltetés volt a számomra, mikor beültek mellém kamerával!!! Köszönöm, remélem valahol elérhető lesz a felvétel!
Aztán jött a bekötött szemű szlalom, ahol voltam navigátor és sofőr egyaránt, de arra vagyok büszke, amikor az utolsó próbálkozás alkalmával Vadmacsot sikerült egy fergeteges idővel az abszolút első helyre navigálnom! Jó buli volt az is, vezettem vizipókot is :)

Ezután jött az "igazi", mikor összeszedtük a bólyákat és megkaptam Gyulától, hogy "Lehet veretni, aki akarja, hallod Grosso??" :D :D Nekem se kellett több, ment is a kisautó kilinccsel előre! A végén megdícsért KG is, hogy baszott jól nézett ki, ez külön elismerés számomra!!

Utána átmentünk a strandra, felsorakozni a szépségversenyre. Esélyem úgyse volt, így elmentünk Pisteey001-ékkel kajálni, mire visszaértünk, addigra előrébb volt minden kisautó, csak a mieink nem, jól lemaradtunk, ezúton is bocsi.
Majd jött a felvonulás, ami nagyon jó volt ismét, sőt, nemtudom, kinek az ötlete volt a körforgós pacsizós rész, de ezután kéretik kötelezővé tenni!!!!!

Este jött megint a bandázás, meg szerelés, motorcsere és egyéb nyalánkságok :) De a díjkiosztóra beértem gyorsan, jól is tettem, ugyanis kaptam díjakat, aminek baszott módon örülök!!! 2008-ban mentem le először talira, akkor is nyertem, és azóta se jöttem haza díj nélkül, ez nagyon jó érzés, a taps meg újongás a díjátvételkor meg különösen jólesett, köszönöm Nektek!

Este /hajnali 2-re/ összeraktuk Tücsköt is, jó is lett kis gyújtásszivatás után, megvót az öjömbódottá! Majd irány aludni, mert cseppet elfáradtam :)

Vasárnapot sajnos elmosta az eső, így mivel nem a szomszédban lakunk, gondoltuk, nagyon nincs értelme maradni, így elindultunk hazafelé. Sajnálatos módon két kisautónkat megtörték, az esetet tudjátok, nem írom le megint. Jobbulást a kisautóknak!

És akkor a köszönömrovat!
Köszönet a szervezőknek, nagyon jó buli volt, egyre jobb a találkozó, stzóval csak így tovább Fiúk/Lányok! ;)

DeKoPír nagyon jól teljesített a hétvégén, jól ment, keveset fogyasztott, elviselte a nehéz jobb lábamat és a rángatózó kuplungrugdosós bal lábamat is :)
Mellé még Pesten keresztülhúzta Misit minden probléma és erőlködés nélkül.

Köszönöm a többieknek, hogy elviseltek a hétvégén, és Tücsöknek, hogy nem hagyott unatkozni, szintúgy Fantomee autójába is belenyúltam, szóval volt itt minden :)

Eszméletlen jól éreztem magam, jövőre ugyanott találkozunk!!! ;)

2010.07.20. Kedd

Üdv

Azt hiszem, kezdem megérteni Nyuszyékat :D

A napokban kaptam egy autót, illetve terepjárót, egy Suzuki Vitarát. Vonóhorgot tettek rá és be kellett kötni a csatlakozót, plusz két ködlámpát még a gallytörőre az elején. Ezeket csinálgattam meg. És persze mivel terepjáróval nem sűrűn mentem még /kivéve a Nyuszy Jimny-ét a tavalyi nyári talin/ kipróbáltam hát. Kimentem ide a tó mellé, van pár dombocska. Nagyon nem mertem csinálni ugyan semmit, de fura volt, hogy amikor a két hátsó kerék már nem elég, van 4 kerék, és ha az sem, akkor van diffizár és már megy is fel a hegyen, félkeresztbe is :D

Kurvajó, meg kéne szoknom és lennék én is olyan bátor szerintem, mint a többi terepjárós klubbos tag :D
Grosso @ . 14 fotó . 4 komment

2010.07.11. Vasárnap

Sziasztok!

Nos egy jó hétvégén vagyunk túl.
Egyrészt mivel összeraktam az opelt végleg. Írtam ugye a fórumba is, hogy alapjáraton érdekesen járt. Meglett a probléma, falsh-levegőt szívott. Mégpedig amiatt, hogy el volt repedve a szívócsonk...
Gyorsban bontóztam bele egy másikat, ellenben akárcsak a veztengellyel, ezzel is úgy jártam, hogy 1.4-esé a földön nincs, csak 1.6-osé. Oké, akkor viszünk azt bele. Igen, nesze nekem, ezen eggyel több csatorna van, ugyanis az 1.6-oson már van kipuffogógáz-visszavezetés is. Sebaj, levakoljuk. Így is lett, összeraktam. Láss csodát, jó lett. No néha azért még van egy kis torpogás benne, ugyanis cserélni kell a devandernél a gumigyűrűt, mert eléggé repedezett. De lényegében most indul, szép az alapjárat is, és nem villogtatja már a check-lámpát se :)
És persze jól is megy :)

Szombaton kirándultunk megint egy kicsit Párommal, kimentünk a parádi Ilona-vízeséshez. Természetesen a kis versenyautóval :P
Képeket persze készítettünk :)

Aztán ma délelőtt DeKoPírra rá se ismertem. Olyan szépen ki lett glancolva, hogy ihaj. Vesződött vele a Lyány nem keveset, de megérte, mert nagyon szép lett a kisautó. Restellem is, én soha nem takarítottam meg ennyire...  :/
Kitettem rá a rajtszámokat, mostantól így járkálunk, reméljük megyünk Velencére is :)

Jah, meg az opelnak adtam rácsot a szemöldökébe. Ugyanis ott csak üresen volt. Most kapott bele szép fekete rácsot.
Még le kéne azt is mosni, mert 1 hét múlva már viszik el tőlem... :(
Kár, pedig egészen hozzászoktam :)

2010.07.05. Hétfő

Sziasztok!

Nos említettem, hogy van nálam ugye egy opel, aminek a motorját kellett rendbetenni. Jelentem, tegnap elkészült, azóta belecsavartam 170km-t, problémamentes. Leszámítva az alapjárati motort, ami többszörös takarítás után is szórakozik a fordulattal meleg motornál... Úgyhogy annak b.szni kell valamit.

De nem egyszerű a változás, képes menni is az autó, nem csak kínlódni.Visszaköltöztek bele a lovak, de ha összekopik, még jobb lesz majd. Mindenesetre a fogyasztása már kedvezőbb, mint volt. Most olyan 7 literre jött ki.
Grosso @ . 14 fotó . 4 komment

2010.06.27. Vasárnap

Köszönésdoboz! /szevasztok :c) /

Nos, sokminden nem történt, maximum annyi, hogy DeKoPír nak bemostak egyet, de azt nagyot, befeketedett az orra. Olvasgatván ugye a múltkori bejegyzés kommentjeit, többen mondták, hogy ha már morci, meg izéhosé, akkor már inkább mattfeketén. Jelentem, megtörtént!

És még nekem is jobban tetszik így. A minőségét most leszarom, ugyanis van másfél hónap műszakink, ha lejár, akkor lakat + festés, az egészet, tehát addig kibírja. Mivel van több szépséghiba rajta /az csak egy, hogy nincs alatta küszöb :) /, Velencére se a szépségversenyre viszem, hanem szlalomozni :D :D Hátha nyerünk megint. :)

Tegnapm éjszaka pedig hangja is lett szép a kisautónak, Tibee kollégát lecsalogattam a kútra. Beszélgettünk, miegymás, nagyon megirigyeltem a kipuffját a szekerének. Utána hirtelen ötlettől vezérelve konzultáltunk Lajoskával, aki ideadta MiSee régi kipuffját. Most az került fel DeKo-ra. Kurvajó hangja van!!! Le kell másolni :) Mert ez ugye Lajoskáé lesz majd, ha Benő elkészül!

Itt is szeretném megköszönni az éjszakaszos munkát és elnézést kérni a zaklatásomért :)

MÁS:
Aki esetleg tegnap Debrecenben vagy Nyíregyháza közelében látott egy fehér Tipot, akkor az igen, én voltam :)
Mentünk a családdal sógornőm diplomaosztójára. Bementem az Egyetemre!!! No ettől okosabb ugyan nem lettem, de elmondhatom, hogy ott is voltam, ami baromi szép épület, a szökőkút meg gyönyörű előtte!

Képek:

2010.06.20. Vasárnap

Üdv Mindenkinek!
Van ez a játék...
:c)

Csak az a baj, hogy ez nem játék, hanem a valóság, amire most rácáfolok. Van ugye a mondás, hogy "Opel, sose kop el", na ez így nem igaz. Ez kopott. Nem kicsit.

Tesóm autóját ugye elhoztam múlt héten, mert motorgenerált kell intézni rajta, ugyanis eléggé gyenge volt már, sokat evett, benzinből is, meg olajból is, és nem kicsit kerepelős hangja volt. Ma lekerült a hengerfej, minden sallanggal együtt, majd később a motor is kiugrott a helyéről.

Ami nagyon csúnya, az a vezérműtengely és két himba, amik a gyújtáselosztó mellett lévő hengernél szolgáltak. A vezérműtengelyről a kipuffszelepnél a bütyök teljesen elkopott, a szívónál is kapott. Az alattuk lévő himbákon is szép bemarás van. Első körben hydrotőkésnek gondoltam, maga a hang nem csapott be, csak épp nem a tőke okozta. Tehát ez a henger nem is dolgozott rendesen. Mag a blokk is igényel törődést, ugyanis ha nem lenne meggyűrűzve, lelátnék a karterba. Körben végig kb. 1-1,5 mm-es hézag van a dugattyúk mellett. Hengereknek pici válla van, annak lehet, hogy csak egy kis polír kell. De persze ha csináljuk, akkor már normálisan :)

Hengerfej jó állapotnak örvend, ott csak szelep becsiszolás lesz szerintem, meg mindenhova kap a motor új tömítéseket. Hétfőn, azaz holnap viszem be Gyuszi cimborámhoz, aki majd átnézi és ha kell, fúr farag köszörül, a főtengelyt, mivel új hajtókarcsapágyakat is kap.

Akkor íme a képek:
Grosso @ . 11 fotó . 7 komment

2010.06.15. Kedd

Sziasztok!
Gyorsblog.

Kisautón van végre biztosítás, igaz, 45ezerbe fájt, de minden jó, kapott üléshuzatot is, szép cicásat, tehát mehetünk majd Velencére!

Hoztam egy rakás cuccot Csorvásról, Tesóm első polákjából, rendszámát elhoztam emlékbe, isten nyugosztalja!

Meg hoztam egy opelt is, teljes motorgenerál, szombaton kerül ki belőle az erőmű :)

Ennyi :D
Grosso @ . 12 fotó . 10 komment

2010.05.30. Vasárnap

Szervusztok!

Igazából sokminden nem történt, minden megy a maga útján. DeKo is, amerre tekergetem a kormányát :) :) :)

Tegnap Édesanyámék felajánlották, hogy vigyáznak Töpörtyűre, így mi mozduljunk ki egy kicsit! Így is tettünk, megetettük a Csöppséget, letettük aludni. Utána röffentettem DeKoPír-t és elmentünk kicsit autózni. Kimentünk Eresztvénybe a "Szellemházhoz" /vagy hogy a fenébe hívják, majd Tibee megmonnya jól :) /

Bóklásztunk kicsit az erdőbe, jártuk a természetet, ideje volt már, nem mindig csak meló-haza-meló-haza-meló...

Jóléreztük magunkat nagyon!

DeKoPír is, bár hamarosan mexakítót kellene benne cserélnem, mert néha néha kihagyogat az isteni szikra, és kis csiszolás után hibátlanul működünk megint. Tehát holnap veszek bele egyet. ;)

Ma pedig a Siroki várnál voltunk kinn. Túráztunk, jóléreztük magunkat! :)

2010.05.16. Vasárnap - Update

Hulló!

Nos, elértem odáig is, hogy kicsit kényeztessem a kisebbik vasat is. Mióta hozzámkerült, én nem cseréltem benne olajat, előtte meg a fene tudja, mikor történt vele ilyesmi. /jelzem, akitől kaptam, Ő sem cserélt benne, és másfél éve volt nála... szerencsére mondjuk keveset futott akkoriban/

Szóval ma olajcsere, szűrőpucolás, amiben nem is volt sok kosz. Karbit is kipucoltam, mert tegnap már mesés alapjáratom volt. Hol volt, hol nem. Cseréltünk benzinszűrőt is és kapott két tolatólámpát is :D

Már csak a kapcsolót kéne bekötni, bár letört saruval necces lesz...

UPDATE!

Angyalka lett belőle :D

2010.05.14. Péntek

Helló Mindenki!

Ismét hozzámkerült egy "vas" a hétvégén, hátsó ablaktörlőt kellett rajta működésre bírni.

Ennyi, ami történt :)

Jah, meg beparkoltam a "Góréparkolóba" a gyárnál :) :) :)
Grosso @ . 10 fotó . 11 komment

2010.05.06. Csütörtök

Rémá... jah, ez pont nem. Ellenkezőleg! Csak nem akartam megszakítani a szinkront :D :D :D :D

Születésnapomra kaptam a Kicsi páromtól!

/és itt is meg szeretném köszönni Mindenkinek, akinek eszébe jutottam!/
Grosso @ . 5 fotó . 17 komment

2010.05.01. Szombat

Sziasztok!

Mostanában nem sok minden történt, DeKo még mindig nincs itthon, idő nincs rá sajnos se nekem, se havernak. :(

Tegnap eljutottam odáig is, hogy végre normálisan néz ki a Tipo megint. Azazhogy van normális, fehér tükör a bal oldalon. Hoztam hozzá ugye egy másik oldalit, abból átműtöttem az üveglapot. Nem volt egyszerű, meg a kezem is remegett, nehogy elpattanjon, de egész jól néz ki. Csak pár nagy karmolás emlékeztet rá, mi is történt vele...

És az "új" autóm is alakul, azazhogy inkább SX7... általam :D
Bontás lett a sorsa, nem érte volna meg megcsinálni. Szóval ha valakinek kell VW Polo, '93-ashoz cucc, az szóljon :D Kasztnija szar, de mindene megvan, és egészségesek is. Jah, a műszerfalon agyalok, hogy be kéne faragni DeKo-ba, mint azt hiszem Kalandornak van egy suzukié :D
Grosso @ . 8 fotó . 4 komment

2010.04.17. Szombat - UPDATE

Szervusztok!

Végre elértem odáig, hogy más autója mellett a sajátommal is foglalkozzak, egyrészt mert időszerű volt már, azazhogy túlcsúsztam az olajcserén laza 6000km-el... Remélem a Castrol azért tényleg bírja ;)

Másrészt pedig azért, mert újabb sérülés érte aTipot, pedig a közelébe nem voltam. Tehát megint úgy kapott, hogy nem az én hülyeségem volt. Szóval ha megint kap a közeljövőben úgy, hogy ismét nem az én hibám, akkor piacos lesz.Eladom a f.szba, mert ilyen már a mesébe sincs...

Én dolgoztam, délutános voltam, anyám meg telefonál úgy 5 óra magasságában, hogy van egy kis baj, de ne ijedjek meg... Jól kezdődött...  A történet annyi, hogy az autó parkolt a ház előtt, ahogy szokott, félig a járdán, félig az úton, ahogy ott ez meg is van engedve. Egyszercsak tompa puffanás, üvegcsörrenés, nagy fék, majd a tipikus pittyegő hang, mikor egy teherautó tolat... A Family Frostos autó volt. Cseppet "elbambult" /állítása szerint/ és lekapta a balos tükröt a kocsiról... Ohh, istenem, ez nemigaz. A burkolatnak és az üveglapnak annyi, a szerkezet is kapott, de orvosolható. A vérnyomásom egyből verte a 300-at... Mindegy, rosszabbul is járhattam volna, mert a srác le is léphetett volna, de odaállt derekasan, vállalta amit tett és kifizette egy bontott tükör árát. Ma este megyek majd a tükörért.

Ennyit a tiporól, meg most megint van pár autó nálam, egy pezsó olajcsere, levegőszűrőcsere, pollenszűrőcsere, meg akkucsere. 9éves, 29ezer km van benne a gyári akku most adta fel.

Meg van egy Hondám is, vezérléscserére, ami hamar fel is kúrta az agyam, lássátok utolsó képet.

Majd holnap higgadt fejjel nekiesünk megint, de a lényeg, meg kell csinálni, mert pénzt kell keresni ;)

/DeKo is alakul, van már küszöbünk, most futómű és kormánymű jön ;) /

UPDATE:

Vettem vasat! Vélemény? :)

Jah, és pár kép a mitsuról :D
Grosso @ . 35 fotó . 9 komment

2010.04.11. Vasárnap

Sziasztok.

Ma estétől nincs kisautóm... :( Biztosan nagyon fog hiányozni, de jobb lesz Neki így...
Illetve remélem...

Na jó, tudom :D
A történet annyi, hogy ma elkerült DeKo lakatos bácsihoz. Jövőhéten remélem elkészül és végre lesz küszöbünk, futóművünk, amit megspékeltünk egy BIS kormányművel, köszönöm szépen Gyuszikám. A tartóit meg a héten megcsináltatom a gyárban és már úgy jön haza a kisautó, hogy fogasléces kormánymű leszen benne :D :D

2010.04.04. Vasárnap

Hulló!

Először is kellemes ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Másodszor pedig történések vannak.
Változott cseppet DeKoPírom. Meguntam a szürke kárpitokat, elvégre a műszerfal is fekete, meg az ajtókon is, így előkapartam Reni fekete kárpitjait és kis mosás után beletettem. Közben megvizslattam az alját is, háát, azért lesz Vele is munka, de lényegesen kevesebb, mint Renivel. Jövőhéten megyünk lakatos bácsihoz és cserélünk küszöböket, laprugótartó hídat, pedáltartólemezt. Meg ami még akad kisebb foltozás :D

Megkapta még Reni régi zajkeltőét, a Blaupunkt lejátszót. És áttettem az alumánium váltógombot is, mert ez nekem jobban tetszik :D

Külsőleg pedig megkapta a manta-tükrüket és végre lett másik krómos ablaktörlőlapátom, így már az sem felemás. Meg mivel körben full fehérek a lámpabúrák, nem akartam kihagyni az oldalindexeket, kissé virítottak sárgán...
De a f.szom se tudja, hova tettem a fehéreket, így sötéteket kapott :D
Végülis a fekete-fehér design-ba egyenlőre belefér ;)

Végül kimentünk kicsit fotózkodni :D

Jah, és Jacko is szerelésre szorult, a tompítottam aszonta, hogy viszlát. Reflektorral meg nem nagyon szerettek :D
Így szétkaptam a kormánykapcsolót /mily szerencse, hogy Tipoéknál minden a bajuszkapcsolókon van :S/, volt otthon még egy olyan kapcsolóm, így a kettőből csináltam egyet. Most jóóóó ;)

2010.03.22. Hétfő

Hulló!!!!

Üdv Mindenkinek!!!

Sok esemény történt mostanság! Amit most elsősorban említenék az az, amit már csevegőben is olvashattatok, hogy igen, Grossobácsi apa lett. :)

Na akkor menjünk sorjában.

Hétfőn elugrottam Veszprémbe megint, fogadott Öcsikémet vittem haza. Jacko hibamentesen teljesített. Majd szombaton reggel hazamentem egy kicsit Csorvásra. Onnan átugrottam Sztancsik Viktorékhoz babalátogatóba, bár anyám úgy mondta, hogy megyek gyakorolni... :D El is indultam, közben csináltam egy "ismerd meg Szegedet" városnézést, ugyanis úgy elnéztem az első kereszteződést, mint a huzat, majdnem Röszkére mentem :D De csak eljutottam Kiskunmajsára. Jó volt a hangulat, beszélgettünk, megcsodáltam a picilányt, tündéri,  szerelgettünk is egy cseppet, és kajáztunk is! /fini volt a kaja Anita, férjhez mehetsz ;) /

Majd hazamentem, ott még bandáztam az ottani ismerősökkel egy cseppet, majd vasárnap haza. Alig hazaértem, már mentem is Évihez. Utána közölte, hogy hamarosan itt lesz az idő, úgyérzi, mert egész nap voltak fájásai, meg stb... Igen, este 10-kor be is mentünk a kórházba és mint írtam már, éjjel 1:25-kor meglett a Kisfiunk. Húzós éjszaka volt, azt hiszem Mindkettőnknek, én ma nem is mentem melóba, mivel aludtam összesen 2 órát az éjjel. Esélytelen volt reggel 6-ra beérni :D
Rendes Kiscsávó, megvárt, míg haza nem érek, utána bújt csak ki. 2910 gram és 51 cm. Ismerve az anyukája adottságait /kisebb , mint én, törékeny kis leányzó/ csodálkoztam is, hogy belefért :D

Én hazajöttem, Ő ugye benn pihen a Kicsivel.

Én is próbáltam pihenni, mellé hasznossá is tettem magam, csináltam DeKo-nak jó hangot. Elővettem Reni kipuffját, amit sikeresen ementálivá durrantottam tavaj Velencén :D
Szépen lánggal meghegesztődött a lyukak halmaza rajta és felkerült DeKo-ra. Eszméletlen hangja van, jól is megy és még szép is a krómvég rajta :D

Tetszik!

Na de most megyek be a Páromhoz és a Fiamhoz, na sziasztok!
http://www.youtube.com/user/grossobacsi#p/a/u/0/RzeFqtXXBtU

http://www.youtube.com/user/grossobacsi#p/a/u/1/TcetQj3jhTg

2010.03.14. Vasárnap

Sziasztok!

Több esemény történt, igazából csak a mai napon. Az autó jól működik, teszi a dolgát! ;)

Előszöris, mivel ugye el lett döntve Reni sorsa és intéződik a kivonása forgalomból, így a cuccaira már nem lesz szüksége... :( /még most is nagyon sajnálom :(/

Így áttettem DeKoPírba a két nyitható oldalablakot meg a hátsó szélvédőt. A sötétítés miatt elsősorban. Igen, a DARK ANGEL felirat erre az autóra már nem illik, így hamarosan lekerül onnan, csak most nem volt kedvem vakargatni.

Meglepett, hogy semmi rozsdát nem találtam az ablakkéderek mögött. Full hibátlan!

Miután végeztem az ablakberakással, csináltam bele így zenét is normálisabbat. A kalaptartóra a kifordított hangszórós ládát, meg előre 2 normális hangszórót. Egyből jobb a muzsika benne ;)

Majd megjöttek a miskolciak is, Gyuszi meg Krisztián /Csöpi/. Úgyhogy átcsapott a nap egy ilyen minitalálkozós, autózós bandázásba :D
Túrtunk alkatrészeket, jól körbenézegettük egymás autóit, bementünk meglátogatni Lajoskát és Tibee-t, majd elugrottunk még Pétervásárára Biro73 kollégához. Ettünk, ittunk, jóléreztük magunkat. Örültem, hogy itt voltak.

És ezúton jelenteném be, hogy volt szerencsém menni egy veterán polskival!!!! Biro73 kolléga autójával, a kezembe merte adni, vigyáztam is rá. Meg mentem a használós autójával is, és az a helyzet, hogy csak 50cm3 a különbség, mégis marhára észre lehet venni!!!!

Jó nap volt, kéne még sűrűn ilyen ;)

2010.03.08. Hétfő

Szervusztok!

Egyrészt Boldog Nőnapot az érintetteknek, másrészt én is ünnepelek!!

Ugyanis kerek 1 éve került hozzám a "Nagy Testvér", azaz a Tipo!

2009. március 6-án hozták fel, megnéztem, kipróbáltam, megtetszett, 8-án pedig kifizettem és elhoztam!!!

1 év alatt sokminden változott rajta!
- fehér lökösök, elől ködlámpával
- fehér indexek elöl és oldalt
- fordulatszámmérős műszeregység
- Lancia Delta kormány
- újabb középkonzol
- kék ajtókárpitok
- elektromos ablakok
- központi zár, riasztó
- sportkipuffogó
- 15"-os könnyűfém felnik 185/55-ös gumikkal

Kisebb-nagyobb bajokkal zártuk az első közös évünket, mindenesetre panaszkodni nincs okom rá, elvitt nagyon sok helyre, és csont nélkül kapott műszakit nemrég, tehát hosszútávon van jövője a portán, ha így fog viselkedni ;)

2010.02.28. Vasárnap

Üdv Néktek!

Nos, megtörtént DeKoPír első szivatása... mármint nem szivatóval, mert ugye úgy indul, hanem Ő szivat engem :) Miért ne tenné, hiszen kispolski Ő is :D

A történet annyi, hogy mostanában ki se szállok belőle, nagyrészt Őt használom. Főleg amióta kitoltuk a nagy sárban az udvarról! Ugyanis a Tipikus autóm gondolta és kicseszik vele, megint elhullott belőle a töltés... Generátor le, szénkefe kivesz, mivel gondoltam ugyanaz lehet vele, mint amikor Zalából jöttünk vissza. Egyik szénkefe el se érte már a csúszógyűrűt... oké, irány tarján! Kitoltuk DeKo-t a sárból, mindjárt lett közlekedési eszköz. Aznap laza 180km-t írtam bele, ugyanis hoztam szénkefét, de nem az volt a baja. Elkezdtem kiméregetni, meghalt a diódasor... Oké, irány vissza tarján megint, hozunk bele akkor azt. Persze, 11-14ezer HUF  :/ Ez nemgyerebe... Telefon havernak bátonyba, akinél bontós napot tartottunk, van neki generátor, 6ezer HUF-ért már hozhatom is... Mindegy, kell, mert használós az autó! Elhoztam, beletettem, működik szépen, újra jó!

Na ekkor történt az, hogy estére bementem a szokásos bandázásra és ugye mivel? Persze, hogy DeKo-val :D
Hazafelé is problémamentes volt az út, egészen a házunkig. Itt már nem bírtam vele beállni a kapu elé... A kuplungpedál félúton reccsent egyet, és nem emelt ki rendesen a szerkezete... De a pedál mozog, vissza is jön, csak reccsen egyet félúton és a gázpedált is csezsegeti.  :/ érdekes...
Ma szétkaptam, kivettem az alagút végén lévő lemezcuccost és belestem alá! Na meglepődtem... A kuplungbowden ugye egy csőben fut hátra. Ez a cső le van hegesztve elöl az alagút aljára. Bakker, felszakadt a hegesztés!! Es kuplungolásnál nem a bowdent húztam a pedállal, hanem a csövet emelgette fel, ami pont beleakadt a gázpedálba, és mikor túljutott rajta, akkor volt a reccsenés :D
Ideiglenesen megoldottam, de mihamarabb levarrjuk CO-val, mert ez így nem nyugtat meg :)
Meg vágtam a váltókarból, most jobban kézreesik :D :D

Jah, és beleuntam az egyszer esik az eső meg egyszer süt a nap műsorba, erősen fogy ilyen időben a téligumi... Hó már úgyse lesz, így hát Tipóka visszakapta a sportcipőket. Nem, szerintem nem korai :D :D

JÁTÉK :D
Utolsóelőtti sor utolsó képén van valami furcsa DeKoPíron, megtaláljátok, mi az? /ez amúgy elég könnyű szerintem :D /

2010.02.20. Szombat - Update

Sziasztok!

Mostanában DeKoPír pihenőállásban van, lassan egy hete. Ennek csupán annyi az oka, hogy nem tudok vele kimenni az utcára. Sajnos a nagy hó és mostani esőzések miatt olyan sártenger van, hogy mihelyt kihoznám a garázsból, elsüllyedne. Egyébként mindeddig hibamentesen üzemel, rója a kilométereket. Viszont ráérősebb időmben ki fogom cserélni a kuplungját, mert kezd nagyon meghalni. De ha már itt vagyok, lehet beteszem kicsit Reni motorját, ugyanis jó ez a motor is, de lusta és kicsit többet is eszik. Örömautózunk majd vele :D

A fekte csomagtérfedél pedig azért került fel, mert a sajátja kicsit rozsdás, van is rajta egy kis lyuk. Azt hamarosan befoltozzuk, lefestjük, és akkor majd visszakerül. Bár nekem így is tetszik :D

Jacko pedig a sár miatt kiszorult az utcára :( Mert ha beállok vele, akkor onnan majd csak nyáron mozdulna meg...
Őt is próbálom szépíteni, épp most készítek hozzá egy /végre!!!/ fehér hűtőmaszkot, hogy újra a régi kinézete legyen. Mert bár többeknek tetszik így, nekem annyira nem. Meg hiányzik a szélvédőcsíkom is, tehát az is pótlásra kerül, ha jobb idők lesznek!
És hamarosan olajcsere, megint beleszaladt egy 10 ezredes kilométer :D :D :D

Update:
Este jó volt a mátra, kimentem autózni,  Parádsasvár után full hó az út, tetszett :D
Na de a kiegészítés DeKo miatt lett :D

Ugyanis alkottam :D Ami szembe is tűnik, az a morcosítás, egyenlőre csak így, hogy csak a lámpán, de később ő is kap visszafelé nyíló csomagtartófedelet morcival :D Mer' az jó :D
A másik, ami számomra lényegesebb az az, hogy rájöttem, mi a fenéért olyan lusta ez a motor és mi a kopogó hang benne. Nos a lustaságot szerintem az okozta, hogy a 4 szelepből 3 kitámasztott... Állítottam hézagot nekik, meg akkor már a negyediknek is. Közben meg jól meglepődtem, milyen tiszta belülről a motor... Mármint a szelepfedél alatt... Mintha egy pár hónapos motor lenne, nagyon tetszetős volt :D Aztán állítottam gyújtást is, 7 fok körül van, nem kellett neki egész 10. Egyből harapósabb lett, és mellé még KeMa-stílusban indul :D Mondjuk én a kulcsot pöckölgetem, nem a kart :D

Azt hittem a kopogó hangra, hogy a nagy szelephézag miatt lehet, de mint ugye kiderült, szelephézag nem is volt, nem hogy kopogni tudjon. Hogy mi kopogott? Az olajbeöntősapka.... kissé lóg már a tengelye és pont annyi játéka van, hogy szép kopogó hangot ad. Levettem róla, egyből csend lett, mondom ez már így jobb lesz. :D

Aztán ezen felbuzdulva, azonnal lecseréltem rajta a légszűrőházat :D További teljesítmény növekedés reményében :D Nos itt jött a másik meglepetés, gondoltam én majd tiszta retek lesz a turbina meg a háza, vagy valami olajsár, vagy izé... oszt semmi, tiszta az is. Ez egy jó motor úgyérzem :D
A hatása a fúrt légszűrőháznak ugyanaz lett, mint anno Reni esetében. Magasabb alapjárat, kisebb gázra jobban pörgő motor, és aszfalton 2-ba is megkapar a gép :D A garázsomalja lassan tigrismintás lesz :D
Várjuk a jóidőt, akkor leteszteljük az úton is, mit tud, de mindesetre biztos, hogy jobban fog menni a gépállat :c)

2010.02.11. Csütörtök

Üdv Mindenkinek!

Sok történés nincs az autóval, működik szerencsére. Két hátsó kerékfékhengert cseréltünk Gyuszi barátommal tegnap, mert taknyosak voltak, és a bal hátulja gyengébben is fogott. Mostmár jó, meg a kézifék is, aszfalton is megfogja állóra a kerekeket :D :D :D

Ma pedig műszakizunk, úgyhogy szurkoljatok! ;)

Nos, csont nélkül meglett a műszaki, meg a zöldkártya is, lefényképezték 30 oldalról, néztek alváz és motorszámot is. De azt mondták, korához képest jó állapotban van az autó, a futott kilométerhez képest meg nagyon is :D

A találós kérdés pedig nem nehéz :D :D :D

2010.02.02. Kedd

Üdv Mindenkinek!

Nos, kissé elmaradt Jacko blogja, mivel üzemel az autó, nagyjából problémamentesen. Hoz-visz, jön-megy, csak a hideget nem szereti. Amire viszont nem tudok rájönni, hogy miért. -16 fok alatt 3 hengerrel indul be. Cseréltem már gyertyát, kábeleket, elosztófedelet, mégse az igazi. Ellenben annyi javulás van, hogy mostmár 10 alkalomból csak 4-szer ilyen, de az se kellemes. Tegnap este is alig akart beindulni a gyár előtt, aholis este 10-kor -19 fok volt. De végül elindult. Kis járás után észhez tért a 4. henger is, most működik megint. Hazajöttem, kíváncsiságból beindítottam DeKo-t, hogy indul-e. Hozzá kell tegyem, 3 napja áll, zene meg szólt belőle hólapátolás közben. -19 fokban kb. fél perc indítózás után gyönyörűen járt. Azt hiszem a kicsivel fogok melóba járni, amíg rá nem jövök, miért szopat az olasz technika ;)

Közben összeraktam a Borát is, jó lett, végre benzines hangja van :D

Volt itt Hollo Kolléga is, mentünk Péterkére  Bíró73 autót nézni :D

/és kissé elszomorító tény, hogy Jacko-n van 3 hét műszaki.... :(:(:( De elvileg minden jó, tehát meg kell hogy kapja /

Találós kérdés:
Utolsó képen vajon mi lehet? :D

2010.01.19. Kedd - UPDATE

Újabb vas a portán.

Ez sem az enyém, csak gyógyul. Vezérlés-csere kompletten és a 16db hydrotőkéből, ami van benne, kb. 2 nagyon "zenél" már. Na arra kéne rájönnöm, hogy melyikek azok :D
Szóval elleszek vele, egyenlőre még csak bontom, de mivel Borát még nem szedtem szét, így gondoltam, megosztom Veletek. :)

DeKo is halad, már van benne zene is :D Igaz, kezdetleges, de már képes felébreszteni a dühöngéssel a szomszédot :D :D :D

UPDATE:
No, szét lett döntve a Bora motorja, lekerült róla a szelepfedél a vezérműtengelyekkel együtt. A helyzett rosszabb, mint gondoltuk, a 16 tőkéből a fele rossz. Kézzel szimplán össze lehet őket nyomni koppanásig. Pedig szinte meleg motor lett szétszedve, előtte beindítottam, had töltődjenek fel. Majd utána szétszedés. A vezérműtengelyek egészségesek, a himbák is, csak 8 db tőke halt meg, de nagyon. Most alkatrészre várás van, ugyanis 2db tőke van eddig, még kell 6. Plusz kell ugye egy 6pk-s szíj is meg egy terelőgörgő a vezérléshez. És mivel darabja 2500 pénz a tőkének, így fizetés után kapom meg a többit hozzá. Addig szerintem visszateszem a motortartó bakot bele és kigurítom a garázsból, mert lehet kellenei fog a hely.
Egyenlőre itt tartunk.
Grosso @ . 21 fotó . 5 komment

2010.01.16. Szombat

Hali.

DeKoPír hibátlanul üzemel van töltés is mostmár, ami magától javult meg. Egyszercsak kialudt menet közben a parázsló töltésjelző és azóta hibátlan. Ellenben magasnak találtam az autót, tehát leültettem :D

Képek

2010.01.11. Hétfő

Üdv Néktek! :D

DeKoPír elsőre picit lelakottnak tűnt, de láttam benne, hogy nem az. Úgy néz ki, kezd igazam lenni :D

Tegnap este bemutatkoztunk A Kúton is. A csapat is letesztelte, alig lehetett őket kirángatni belőle :)

Hazafelé előztünk is, óra szerint 110-et már képesek vagyunk menni, aránylag még gyorsul is, tehát nem egy elveszett dolog, csak lusta, főleg, hogy mostanában csak pihent és várta sorsa jobbra fordulását. Ami nem feltétlen az én kezeimbe való kerülés lenne :D De így sem lesz rossz sorsa ;)

Ma pedig nézelődtem benne, és csinosítgattam is. Felszedtem a kárpitokat, megnéztem az alját, rozsda elenyésző, lyukat nem is találtam. Ennek örömére /remélem nem sértődik majd meg a Kislány/ Reni üléseit belepakoltam, tehát végre nincs a kényelmetlen bőrülőő :D Elkezdett tetszeni mégjobban, felbuzdítottam magam, és kapott két új első fényszórót, /nem, nem Reniét, ez másik garnitúra volt/ ellenben megkapta hátra is a BIS-lököst, meg a fehér BIS búrákat. Persze utóbbit csak kölcsönbe ;)

Volt gyors féklámpaszerelés is, mivel egyik oldal nem akart működni, köszönöm Páromnak a közreműködést, mostmár az is jó :)

Volt egy beteg próbálkozás, alápróbáltam a BMW felniket. Na ott mondtam azt, hogy befejeztem, elteszem, kész. Nagyon tetszett úgy, de nem fogja megkapni őket. Így is kapott sokmindent, ami Renié, nem fogom a Kislány cuccaival felruházni DeKoPírt, Ő majd kap másikat, ha minden jól megy. ;)

2010.01.08. Péntek - UPDATE

Szervusztok!

Tudom, sok lesz belőlem, főleg, hogy mostmár van újra egy polski a háznál, ami működik is, így gondoltam Ő is megérdemli, hogy blogja legyen. Tesóm autója volt, mostmár Ő is az enyém. '91-es évjárat, és a forgalmiban is ez szerepel. Meglepődtem rajta, azt hittem, '90-estől nincs fiatalabb papíron. Augusztus végig van műszakija. Még a gumik is tűrhetőek, bár nyárigumik. Még most az alföldön vagyok, Csorváson, holnap indulunk haza reggel 8 felé. Reméljük zökkenőmentes utunk lesz, bár helyben már beleírtam 37km-t a kisautóba. Töltésgondokkal küzdünk, jelenleg van töltés, de parázslik a visszajelző is. Szóval hamarosan generátoba nyúlás lesz, csak előbb legyünk otthon. A motorja másfél hónap állás után szinte küllőre indult, negyedik tekerésre már pöccent is. Pár apróságot azért csinálgattam rajta, de úgy néz ki, nem reménytelen. Aztán kiderül, mi lesz augusztus után a sorsa, ha jól viselkedik és megérdemli, akkor kap újra műszakit. Mindenesetre hamarosan változni fog külsőre is, kijavítgatom a kis rozsdafoltokat, megkapja ideiglenesen Reni lökhárítóit, üléseit, meg a neki szánt ültetett rugókat :D
Persze ezek mihelyt készen van Reni, költöznek vissza. De addig DeKoPírnak is ki kell nézni valahogy ;)

Képek holnap este, mivel itt nincs lehetőségem képet feltölteni, majd ha otthon leszünk :)

UPDATE:
Hazaértünk, problémamentesen. Jól viselkedett DeKoPír, fűtés is van benne. 6 literre számoltam a fogyasztását/100 km. Az egész jó. Már alakítottam is rajta, íme a képek:

2010.01.02. Szombat

Szervusztok!
Első 2010-es bejegyzés Tipoka blogjában.
Az autó üzemel hibátlanul, ahogyan eddig, leszámítva ugye a sérüléseket. Ma egyik bátonyi haveréknál Tipo találkozót tartottunk, kissé polskis hangulatban, ugyanis azért gyűltünk össze, hogy egy autót elbontsunk. Illetve ilyen kinekmikellbelőle kategória :) :)

Én elhoztam róla egy hűtőmaszkot, meg belőle az anyósülésoldalra egy karfát, amibe az elablak gombjai is vannak, mert az enyém el volt törve, meg a 4 szép ajtókárpitot is. Ezek már bele is kerültek az autóba, illetve a hűtőmaszk is ideidlenesen az orrára. Aminek elsődleges célja az volt, hogy ne legyen hiányos az orra, mégha nem is egyszínű.

Mindenkinek boldog új évet kívánok mégegyszer, balesetmentes közlekedést. Remélem idén engem is elhagy a balszerencse...