Fiat 126p/650 E Renike - Dark Angel

Hali Mindenkinek!

Ő itt Reni, egy '85-ös, de már kulcsos szörnyeteg! 2003. májusában került hozzánk még sárgán. Azóta kicsit átalakítottam, de még nem ez a vége.
Eddig ami extra: sportkormány, sportülés, fekete szövetkárpit, Elegant műszerfal, fordulatszámmérő, sportkipuffogó, SAL-audiorendszer, villanyablak, központi zár és riasztó, töltésjelző, fűtőventillátor, BIS-lökösök, koptató, krómozott Mantatükrök, sötétített ablakok, morcosított csomagtartófedél - visszafelé nyílik, motorhűtő ventillátor, ködlámpa, angel-eye, stroboszkóp, fehér lámpabúrák, hátsó spoiler, alufelni. Ennyi.
Amit szeretnék még: ültetés (nem földig), neonszett, s nem utolsó sorban, ha sikerülne, akkor négyhengeresíteni (!!!!). De ez még a jövő titka.
Az elérhetőségeim: 0620/2698210, norbee002@freemail.hu,

Legfrissebb bejegyzések az autóról

2009.08.11. Kedd - UPDATE

Üdv!
Reni pihen. Elég hosszú ideig fogja ezt tenni, egészen tavaszig. Ellenben addig lassan majd épülget, szépülget, most viszont egyenlőre bontódik szét. Hétvégén még megmutattuk magunkat a LóErők napján itt Novákon, ahol beneveztem hangerőmérésre. 114,7 dB. Örömmel értesítettek, hogy pont bukott volna műszakin :D Ami vicces, ugyanis aznap járt le :D

Úgyhogy a Kicsike most pihenőágon. Meghoztam Rá a felniket. Mai utam Tatabányára vezetett. Útközben meg összefutottam Pisteey001 kollégával Pesten. (köszcsike az üccsit :c) )

Utamon elkísért Tibee kolléga is, Lajoskát nem engedték el melóból, így Ő nem tartott velünk. Ellenben Pisti igen, tehát 3-an mentünk végülis.

Tatabányán már könnyű volt a dolgunk, megtaláltuk ügyesen a fickót, ellenben Tatabányát már kevésbé... :D
Keringtünk rendesen, mire nem "alfalut vagy várost" találtunk, hanem az igazit :D

A csákó megmutatta azt az autót is, amiről le lettek véve a felnik. Bánom, hogy nem fényképeztem le. Full tuning négyütemű trabi. 2 személyes, hátulja full zene. Nagyon penge gép volt.
Hazafelé jól elautókáztunk, "Ismerd meg Pestet" mozgalom volt, hála Tibee-nek :D
Mentünk, kajáztuk, majd Pistit hazavittük, kis duma, búcsúzás, és jöttünk hazafelé.

Az autóval meg vagyok elégedve, így, 13-as kerekekkel is egész jól fogyasztott. 7000HUF-ból megjártam 450km-et, merthogy annyit mentünk ma a sok kóválygással.

Igen, jól olvastátok, 13-as kerekekkel. Sajnos az alukat vagy nagyon megütöttem, vagy nemtudom, de már 90-nél úgy rázza a kormányt, hogy még a műszerfal is beleremeg. A héten beviszem őket, nézzék meg és csinálják meg! ;)

Jó nap volt, egész nap autóztunk :D

UPDATE

Felpróbáltam egyik oldalra 2 felnit. Nagyon jíííííííhááááááááá, mert egyrészt szépen felfekszik az agyra, tehát mókolni sem kell és még a kis tüskék is ott vannak, ahol kell!! :D :D :D :D
(az alufelniken nagyobb sugarú körben voltak elhelyezve a furatok, ezen pont úgy van, mint a polákon :c) )

Tipoka volt gumisnál, illetve az alufelnijei. Kicentíroztattam a két első kereket, a hátsókat nem kellett. A két elsőben viszont baromi sok volt!!!
De ezt is megoldottuk, mostmár tűrhető. Görgőzés elkellene, de így sem vészes, azt mondta a gumis.
Grosso @ . 13 fotó . 18 komment

2009.08.05. Szerda

Üdv Néktek!

Eléggé elszomorító tény, hogy Renin van mindössze 4 nap műszaki. Sajnos állapotát tekintve nem kapná meg újra. Eléggé sok a kasztnin a rohadás (annak ellenére, hogy 2 éve elvileg full ki lett lakatolva, gondolom ez a f.sz gittel lakatolta :@ ), kell hozzá elég sokminden. Szerencsére pár dolgot máris sikerült szereznem.

- 2 db teljesen jó állapotú ajtót, üregvédve, minden, rozsdafoltmentes.
- 1 db motorháztető, szintén rozsdamentes
- 1 db új laprugó (ő lesz az ültetésre váró áldozat)
- 1 db sebességváltó (nem árt, ha van, mert fogyóeszköz :D )

Mindezek pénteken érkeznek haza. Hamarosan beszerzésre kerül még:
- mindkét oldali küszöbök, külső, belső
- laprugótartóhíd kompletten
- hátsó lengéscsillapítók feslő bekötési pontjához javítóelemek
- bal hátsó sárvédőív
- komplett hátfal

A kasztnihoz nagyvonalakban ennyi, az apróságok majd útközben. És ez csak a kasztni. Asszem elég nagy meló lesz, de reméljük idejében befejezzük és nyári talin már be is mutatkozhatunk. Majd kiderül.

Addig is foglalkoztam kicsit a beszerzett motorral, ami majd Reni állandó motorja lesz. (a mostani meg a műszakis :D )
Ahogy nézegettem, elég szép állapotú. Jóhír, a hengereknek semmi válla nincs, koksz lerakódás alig, és karmolások sincsenek benne. Tehát nem is háborgatom, nem kap se gyűrűt, semmit, vétek lenne megbontani. A kartert levéve is meglepődtem, gyönyörű belülről is. Lekötöttem az egyik hajtókart, megnéztem, milyen a csapágy. Szép szürke, semmi bemaródás. Tehát ezt sem kell cserélni. Ellenben minden tömítésből kap majd újat. Tehát hálistennek sok munka nem lesz vele, max szépen letakarítani és lefesteni az elemeket.

A váltóra is kell majd két gumiharang meg egy tömítésszett és már mehet is majd az autóba. :D

Gyöjjenek a képek:

(Tibee! Ha lehet, majd elkunyerálnám azt a motor-váltó tartópadot, ha nem gond :D )
Grosso @ . 8 fotó . 18 komment

V. Polskitalálkozó - Agárd

Nohátakkor pótolnám én is a Találkozóról a bejegyzést. Tehát.

Megvolt az V. Nyári Polskitalálkozó Agárdon. Nekem ez volt a második nagytalálkozóm.

Péntek reggel Tibeevel és Lajoskával útnak indultunk. Pestre felérve elmentünk bontózni, ott eltöltöttük lazán az időt, úgy 1 óra magasságáig, mivel meg volt beszélve, hogy KeMáékkal megyünk majd tovább. Meg it találtuk egymást kis telefonos egyeztetés után, de onnan már 4 autóval csapattunk az uticél felé. Megérkeztünk a kempingbe. Jó volt újra sok ismerős arcot látni. Sátorállítás, beszélgetés, miegymás. Csak az a kis vihar nem kellett volna hajnalban, ami miatt szinte semmit nem aludtam, főleg, hogy hajnali fél 5 magasságában estem be a sátorba. Mivel nagyon fújta a szél, az eső is bevágott, felmérgeltem magam és Reniben aludtam. Nem túl kényelmesen, mindössze mésfél órát.

Szombaton én kihagytam a tájékozódásit (mivelhogy tavaj nagy lendülettel nekiindultam és beleírtam majd 200km-t feleslegesen az autóba :D ), inkább maradtam a campingba és megnéztem, KG-ék milyen ügyességiket találtak ki. Természetesen indultam is rajtuk. Párhuzamos parkolásban el is hoztam a 2. helyet. :D
Majd ugye átvonultunk és felsorakoztattuk a gépeket. Szépségverseny, satöbbi, előtte még vezettem egyet vakon, Tibee navigálásával, ahol az utolsó két bólyát telibe elvittük. :D Sebaj, jó móka volt.
Majd felvonulás, ahol is cseppet sikerült a kedves nézőközönséget rémisztgetni. Az egész utat szinte végigdurrogtattam :D
Visszaérve a kempingbe ennek lett is sikere, ugyanis ennyi ember egyszerre még sosem figyelte az autómat fényképezővel és kamerával :c) Asszem tetszett nekik :D :D
Este kaja, majd hamar pihi, mert sokat aludtam előző este.

Vasárnap mentünk ügyességizni. Gyorsulásban hamar elvertek, MiSI és Tibee úgy otthagytak, mint eb a szaharát. Mondjuk ölni se akartam a váltómat, mivel az egyes már megint gyengélkedett benne (hazafelé pesten el is fogyott :D ), de akkor sem tudtam volna megverni szerintem. Nincs mit tenni, megy az az autó.
Majd jött a szlalom, na az már tetszett. Abban sikerült jó időket mennem, sőt, olyan időt mentem, mint KG a négyhengeressel. Most ennek két oka lehet: - vagy én tudok nagyon, - vagy KG ment kurva szarul és csak ismerkedett a pályával :D
Nos utóbbi nyert, mert utána jobb időket ment. Sebaj, jó buli volt ez is.

Majd vissza eredményt hirdetni.
Itt megkaptam a szlalomverseny 2. helyéért járó érmet, ajándékcsomagot. Oklevél majd érklezik. :D
Viszont nagyon örülök, ugyanis mint kiderült, csak a villanypolski vert meg szlalomban. Tehát a gyáriak közt első lettem .Ez nagyon nagy boldogság, ugyanis tavaj is sikerült nyernem és most is. Remélem így marad. De ha nem, az sem baj, ugyanis nem ez a lényeg, hanem az, hogy ismét egy nagyon jó hétvége volt, csak hamar eltelt. :(
Jó volt újra látni Benneteket, jövőre legalább ilyen jót ismét! ;)
Grosso @ . 20 fotó . 6 komment

2009.07.19. Vasárnap

Üdv!

Sok esemény nem történt, zajlanak a napok :D
Megcsináltam Reniben a középkonzolt, bevontam szövettel. A DVD-s fejegység miatt az eredetit szétszabdaltam, azóta csak kicseréltem, de nem szöveteztem be. Most megtettem. Ki is takarítottam belül a kocsit, mert eléggé retkes volt. Volt egy menesztőcserém is a napokban, egyik kanyar után elfáradt a hajtás ezen része :D :D :D
Szerencsére 2 utcára a háztól.
Tanulság: mindig legyen a hardy mellett menesztő is az autóban. (nem, még csak véletlenül sem az, hogy ne rúgjuk minden kanyarba keresztbe az autót, mert nem bírja a menesztő :c) )
Velencére már be is készítettem a következőt :D

Tipot is takarítottam egy kicsit, meg kerestem helyet az udvarban, ahol saccperkb-ra megnézhettem, milyen lenne leültetve. Hááááát, biztos, hogy csücsülni fog ;)

És pár kép a motorról a tömítéscsere eredményéről: Eddig bíztató 560km után :D
Grosso @ . 10 fotó . 9 komment

2009.07.12. Vasárnap

Üdv Néktek!

Ismét jelentkezem, ugyanis események vannak. Mégpedig az, hogy hoztam Renihez pár cuccot. Csak olyan apróságokat mint motor, váltó, kormánymű, kulissza, hengerfej, 4db karburátor, kipuffogó, tartóvasak, meg egy rakás cucc. Potom pénzért sikerült hozzájutnom, és mivel pénteken fizetés volt, el is mentem értük. A váltó nagyon egészségesnek néz ki, se egy kopott fog, semmi csúnyaság. Szépen veszi a fokozatokat, reméljük üzem közben is jó lesz. (erre már vigyázni kéne, nem kellene ezt is elfogyasztani :D ) A motor ránézésre is egészségesebbnek tűnik Reniénél, nincs válla a hengereknek, a dugattyú és a hengerfal között nem tátong körben mm-es nagyságú hézag. Nincsenek karcok benne. A terv az, hogy összerakom működőképesre, még szerzek rá egy generátort valahonnan, mivel dinamós. Aztán Reni motor-váltó kombó ki, ezek meg bele. A váltó ha jól szuperál, marad is, a motort viszont megcsinálom a sajátját és költöztetem vissza.Ez meg megmarad aranytartalékba. (és a Renimotor felújítás alatt remélem fény derül az FHP-s csörgős effektusra is ;) )

Kiglancoltam a garázst, helyet kellett csinálnom a nagy testvérnek. Hamarosan a Tipo bakokra kerül. lassan 3000km-el léptem túl az olajcserét benne, a jobb1-nél a lengőkar szilent végleg kezdi megadni magát, ráadásul ki van szakadva a bal oldali gumiharangom is, aminek eredménye az, hogy alászedve ropog a csukló. Hurrá :(
Kell még levegőszűrő, szelepfedél, vezérműtengely-szimmering, főtengely-szimmering, kartertömítés. Tehát két helyen engedi az olajat csak. Az orrán, meg a száján. Tehát beparkoltam vele és egy darabig ott is marad. :(

Unatkoztam kicsit, sportosabb megjelenést próbáltam adni Reninek. "Megtuningoltam" a kerekeket. Szereztem fehér festékfilcet (ezzel jelöljük benn a lemezeket, még a hegesztési hőt is bírják ;) ) és kihúztam a márkát vele :D

(uccsó két kép grátisz, Velencén így jelenünk majd meg ;) )
Grosso @ . 11 fotó . 10 komment

2009.07.08. Szerda

Üdv!

Sokminden nem történt, szerencsére Renivel nincs baj. Szorgalmasan hordoz munkába, alkatrészért, túrázgatni. Mindössze ma megviccelt cseppet, méghozzá choppereket megszégyenítő hangot produkált. A belső könyöktől elhagytuk a csavarokat. Itthon persze orvosoltam a lehető leghosszabbakkal, minél jobban kapaszkodjon. Azután rájöttem a "villogó tompítottamra". 2500 felett a lámpán este lehetett látni, hogy erősen hullámozó fényerőssége van. Fesszabályozóra tippeltem. Ami be is jött, de nem cserélni kellett, csak a saruját kissé összébbnyomni, ugyanis lógott a helyén, ebből adódott.
Várjuk már Velencét, jó lenne már menni. ;)
Grosso @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2009.06.28. Vasárnap - UPDATE

Üdv.

Reni hibátlanul üzemel, csak rója a kilométereket. Egészen tegnapig. Illetve péntek este kezdődött. Meló után gondoltam, bemegyek bandázni kicsit tarjániába. Befelé menet elhagytam Jánosaknát, gyorsítottam a gépet 80-ra. Ekkor elém ugrott az én sávomból jobbról egy őz. Termetes példány volt. Ráadásul nagyon közel is.:S Satufék, kormány jobbra a patkára. Így tudtam csak kikerülni, így is nem tudom, volt-e 2 centi a lába és a lökösöm között. Kezdtem örülni, hogy megúsztam. Igenám, csak a patkán, ahova lehúztam az autót, egy villanyoszlop betonrésze volt elfektetve. Azt jobb elsővel elkaptam. Dobott egy nagyot az autón, az ütközéstől a csomagtartóm kinyílt és fevágódott a szévédőre. Itt kb. még 50-el mehettem. Megálltam, kárfelmérés gyorsba. A csomagtartófedél előrébb került 10 centivel, a tartóvasak kiegyenesedtek, a homlokfal közepe kapott, ahogy levágódott vissza. Nem lehetett bezárni sem. A szélvédőkoszorút elhajtogatta, az ablaktörlőt leverte a helyéről. A festéket meg mondanom se kell hogy igencsak sok helyről levette. Sőt, lassan már krátert üt a fedélbe. :(Hazafelé gyök2. És kb. Ace Ventura stílusban. Tegnap reggel 8-tól délig kalapáltam, alakítottam, hogy álljon valahogy. Most tűrhető.
Úgyérzem, hamarosan beszerzek ilyen gyorsleszorítót, amit egyesek dísznek tesznek fel, nálam akárcsak a rallysoknál, a feladatát is el fogja látni!

Utána lefestettem a bal hátsó fékdobot is ezüstre, mivel Tibeeék cseréltek egyet rajta, és az rozsdaszínű volt. Meg lett egy gázbowdenszakadásom is. Benyúltam a polcra, még szerencse, hogy volt itthon vadiúj. Kicseréltem. Most újra jó a gép, estére voltunk vele tarjánban is.

Tipoka is megvan, csak "ki van véve a seggem alól, anyám veri vele a nyálát" :D :D :D :D
Hamarosan szilentcsere, olajszűrő, olajcsere, levegőszűrőcsere, gyertyacsere ;)

UPDATE:
Meguntam a villanyablak hülyeségeit, meg azt, hogy nincs egy normális ajtókárpit az autón, így kihajítottam az elektronikát és tettem fel gyári ajtókárpitot! És a poén, hogy még tetszik is. Ergo így marad.
Nomeg kicsit szétnéztem az első futó körül, mert eléggé nehézkes volt mostanában tekerni a kormányom. Na igen, függőket nem ártott volna zsírozni a kellő időkben. Ezt most pótoltam, szomszédból lett zsírzó is. Bevette még a zsírt, egy fokkal könnyebb is, reméljük bírja még. Aztán kormányműbe olajtöltés, mert nem túlzok, ha azt mondom, egy csepp se volt benne. Itt láttam én is, hogy Reni átvett egy rossz szokást Benőtől, míg sok időt együtt töltöttek. Rohad. (bocs Lajoska, nem hagyhattam ki :c) ) Viccet félre, tudtam, hogy szar a laprugótartóm, na de ennyire? Eléggé szét van hullva. Kormányművet is majd csinálni kell egy normálisat jó tömítésekkel.
Olajat is töltöttem a váltóba! (köszi az olajat Lajoska)
Hát itt tartunk most.
Grosso @ . 23 fotó . 24 komment

2009.06.24. Szerda

Nos.
Nem, nem nitro szett, hanem helyzetfelmérés. Amint szervízkönyvben írtam, hidegindításnál füstöl a gép. Lefényképeztem a fázisokat. Várom ide is a tippeket, hátha többet tudtok hozzáfűzni a látottak függvényében. ;)

Tipoval hazahoztam 3 tekercs szőnyeget, merhogy anyum úgy döntött, lecseréljük mind a három helységben.

Meg megcsináljuk végre a feljárónkat is, Tipo volt az úthenger :D :D :D
Grosso @ . 7 fotó . 17 komment

2009.06.20. Szombat - UPDATE

Üdv Mindenki!

Reniről régen írtam, ennek fő oka, hogy nem nálam volt. A sors sajnos úgy hozta, hogy Mindenkinek szüksége van az elkövetkezendő időkben egy autóra. Faternak a Lanosra, mert anyagért járkál Hatvanba, anyámnak Tarjánba kell majd elég sűrűn járnia, erre lesz a Tipo, nekem meg kell egy kocsi, amivel a a maszekokhoz alkatrészeket tudok hozni. Nomeg ha mennem kell hirtelen valamerre. Így történt, hogy Renit hazakérettem.

Jó érzés, hogy újra itthon van, és Lajoska volt olyan kedves, hogy lemosva és telitankkal hozta veszi, pedig kérleltem, hogy ne tegye. Ennek örömére máris beleszaladt vagy 80 km, elmentünk autózni. Meg közben tüzépre a feljáróhoz anyagot rendelni, stb...

Ma pedig tiszta déjavú, vagy hogy a 'csába mondják érzésem támadt, R. István kollégáék látogattak meg. Már hétközben lebeszéltük, egy rádiót szereltem be DFC-be. Az érzés pedig azért fogott el, mert ahogy ott állt a kocsija a garázsom előtt, tisztára 2002. májusában éreztem magam. Reni szakasztott így nézett ki, mikor hazahoztuk. (tudom, most jön a lecseszés, hogy azóta hogy leéltem, ami sajnos igaz:()
Node ha minden jól megy, megjelenünk Velencén, utána augusztusban lejár a műszaki, és kezdődik a szétszedés. Új elemeket kap, lakatolást és festést. A motorját is rendbeteszem, megpróbálok javítani a kisautómon.

Lajoskától pedig ezúton is elnézést, úgy ígértem, ameddig kész nincs Benő, addig használhatja (bár ez az akkori 2hetes intervallumba bele is fért volna :D ), de sajnos nekünk is kell a kocsi.
Köszönöm a csapágyat, az ékszíjat, majd meghálálom! ;)

Update:
Reni rájött, hogy hazakerült. El is kezdte ? :D
Ugyanis tegnap este vele mentem be a szokásos péntek esti bandázásra, és mivel ugye újra egy erőgépet uraltam, a városi sztrítrészerkedésre! :D :D :D
(ami ugye nemigaz, de azért egy suzuki és egy opel áldozatul esett a lámpánál úgy 60-ig :c) nem tudtak velem mit kezdeni :D )
Ennek örömére, mikor tértem vissza a "bázisra", akkor Reni egyszerűen meg akart állni, csak alapjáratom volt. Na szívatóval visszaaraszoltunk. Ott lámpánál karbi szétkap, főfúvókában egy nagy szutyok. Kitakarítottam az egészet, összeraktam és újra száguld! :D :D

Este Tibee-vel is összefutottam, egymás mellé tettük a gépeket. Na igen, a két véglet :D

Ma(vasárnap) pedig kezelésbe vettem kicsit a gépet. A bal hátsó "torony" régóta ki volt szakadva, így nuku csillapítás. Ma kibontottam, vágtam be lemezt, behegesztettem, reméljük mostmár tartani fog, de majd lakatoláskor meg lesz ez is csinálva normálisan. Aztán húzatáskor és nagyobb gázfröccsöknél ciripelő hang volt erősen hallható a motortérből .De a fordulatnak kb. fele frekvenciával. Valahol kifúj a rendszer. Első körben kipuffra gyanakodtam. De a belső henger "likascsavarját" ha befogtam, alábbhagyott. Mondom fasza, hf. vagy tömítés. Megnéztem, mennyire van lehúzva a hf. A belső csavarok lazán. Na erre ráhúztam kicsit. Ekkor a hang kisebb lett, de még mindíg lehetett hallani. Ekkor vettem észre, hogy a könyöknél az alsó csavar hiányzik. Oda tettem egy csavart, de nem lett jó. Levettem a könyököt, a tömítés szénné volt égve. Betettem másikat, lehúztam két csavarral, és egyből csend lett. Hál'istennek. Betettem a Gyuszitól kapott hangszigetelőket is (ekkor találtam meg csak a telefonom :D ), döbbenet, mennyit számítanak. Renié valahol elkallódtak a szétszedésnél anno. Most végre nem pattog a hátulja az úton, csendes, jó hangja van, nem ciripel, és hála a 100-as benzinnek nem csörög, megy mint a barom és cövek 5 litert eszik. :D Még mindig 3/4 és 1/2 között áll a mutató, pedig közel 200 km már benne van :D


Grosso @ . 14 fotó . 14 komment

2009.05.31. Vasárnap

Üdv Mindenki!
Mit csinál pár polskis, ha épp unatkozik? Elmegy túrázni :D

Ma Miskolcon jártunk, Gerzsonkanézőbemer'azjó! :D

Útközben csatlakoztunk Hollohoz, aki egy homlokfalat hozott Benőre, amiért mi Tibee-t át is adtuk, mindez Egerben történt, így onnantól már két autóval indultunk tovább.
Tehát Renivel mi 3-an (Lajoska, Tibee, meg valami hülye Grosso :D ) elindultunk, majd Egerben tali Holloval (nagyon baba az az autó) onnan 2-2ember/autó módon tovább Miskolc. Gyuszi a Cora parkolóhoz jött elénk, illetve utánunk, mert mi hamarabb odaértünk, pedig messzebbről jöttünk... :D

Gyors üdvözlés, stb, a kijövetel érdekesre sikeredett a parkolóból. Sehol senki, jó pálya, vizes aszfalt. Kell ennél több? Újra élvezhettem a visszakettőnagygázkuplungrugás okozta élvezetet! Csontkeresztbe, szinte egymás ellen nyomtuk Gyuszival! Lajoska keze nyoma még most is látszik a kapaszkodón, nem értem, miért :D :D Hollo mögöttünk pedig szerintem mormolta magában, hogy "na a két nemnormális" :D
Majdan irány Vikihez. Aholis egy raktárhoz mentünk. No elmondanám, hogy csak a rajt, meg a célzászló hiányzott, meg az időmérő táblácskák, amúgy tiszta 2Fast Driver. Csak élőben. 3 polski egymás után köröz épületek, raklapok közt? :D :D :D
Épp egy kis szerelgetős mókába csöppentünk, akkor vették ki Gerzsiből a motort. Így élőben is megismerkedhettem Vikivel, jófejcsajszi :D (engem meg valami tökfélének, vagy tökfejnek nézhetett, mert mindig azt mondta, hogy "De dinnye vagy!" Nemtudommijé' :D ) Na de!
Képen is szép az az autó, nadeélőben?? Eszméletlen, mindene full gyári, a kritikus részeken is minimális rozsda. El voltunk hűlve tőle rendesen. Kivettünk belőle két szélvédőt még (nemtudom, miért nem hagyták nekem, pedig vittem hozzá a kerékkulcsot....), meg belekukkantottam a váltójába. Hát, semmi kopás benne, gyönyörűek a fogaskerekek. Időközben megérkezett egy hasonlóan 4kerekű, kék polski, csak épp 2 hengerrel több volt neki. Robi is megérkezett hozzánk. Megnézegettük az Ő gépét is, főleg én pislogtam, sokszor nem láttam még.

Közben jól körbenéztem Viki nagyobbik olasz vasát is. Hát az az autó is gyönyörű. Tipokám elszégyelné magát mellette. :( :D

Majd indultunk tovább Gyuszihoz. Örült is a feje, összesen 5 polák volt az udvarában! Had' örüljön, gyereknap van! ;)

Itt alkatrész csere-bere, meg beszélgetősdi, és Gyuszikámnak ne sírjon a szája, megtettem azt, amiért elsősorban szerette volna, hogy lemenjek. Igen, megcsináltam a fordulatszámmérőjét (valaki esetleg másra gondolt? kis huncut. :c) ) és nagyjából megmutattam, hogy kell bekötni a kocsiba.
Ezután búcsú, és indulás haza. Eger előtt elbúcsúztunk Hollotól is, majd Ő pest felé, mi pedig Egerbe, majd haza.

Összegezve egy nagyon jó nap volt, az idő is kegyes volt, alig alig esett. Örülök, hogy megismerkedhettem Vikivel is, láttam Gerzsikét is, meg a Stiloját, fincsi volt a rétes is, jól sütsz, férjhez mehetsz > ;)
Köszönöm Hollonak a próbavezetést, meg mindenkinek mindent, csak most nem jutnak konkrét dolgok az eszem helyére ;)
Reninek is köszönöm, mindezek ellenére jól viselkedett, jó volt újra menni vele! Főleg keresztbe :c)

Grosso @ . 25 fotó . 11 komment