2009.04.29. Szerda

Írok siralmasat!:(

A helyzet eléggé elszomorító és kiábrándító. :(
Mai napon nem kellett mennem dolgozni, így foglalkoztam kicsit Renikémmel. Régóta idegesítettek a rajta lévő hólyagosodások, rozsdafoltok, így megpróbáltam javítani a helyzeten. Sajnos ami alattuk volt, eléggé elvették a kedvemet.:( A képeken szerintem látszik. Véleményem szerint nem így kéne kinéznie egy másfél éve lakatolt autónak. A két küszöb már lyukas is. :(

Az alja se sokkal biztatóbb, főleg a laprugótartó. Nem csak a bakoknál, hanem zusammen az egész. De a gátsó "hóembereknél" a belső ívnél is kezdi szétdúrni a lemezeket a rozsda.

Amit tudtam, most kicsiszoltam, kijavítottam, ideiglenesen feketével lefestettem, inkább fekete mint rozsda... (bár lassan ott tartok, hogy a kocsi fele már fekete lesz :S)

Szóval sürgősen kell okozni neki valamit. Velence után műszaki jön, addigra valahogy meg kell csináltatnom ezeket. Utána augusztusban vizsga. 2év. Ez a 2 év sorsdöntő lesz. Ha sikerül összeszednem lóvét, akkor a használata mellett veszek új elemeket és komplett lakatolást kap az utolsó csavarig egy új fényezéssel együtt.
Ellenben sajnos ha nem, akkor utána nem biztos, hogy meg fogja kapni újra a 2 év után a műszakit. Vérzik a szívem már most, hogy így néz ki, de ez csak rosszabb lesz, amíg nem lesz pénzem rá.
Tudom, mert a tipora költök. Ami részben igaz is, de a Tipora eddig plafon 20ezret ha elvertem. Megkapja az első fehér lökösét és azt hiszem, ha Renikét is meg szeretném tartani, akkor utána Tipoka designja úgy marad.

Remélem lesz rá keret, mert nagyon nem szeretném a kisautót nemhogy végleg, de ideiglenesen se kivonni forgalomból...

:(:(:(
nem szép, de talán jobb így, mint a rozsda fekete javítások, fekete küszöb... pedig néhol még szép is asszem a kipuffogóméret arányos a teljesítményekkel :D merhogy munkásautó :D már Ő is az :D közben ide is alkottam, erősítő kapcsoló behányva ide, mert erre sincs időm jobb, mint az ORION :D szalad bele a km. nemsoká olajcsere, szíjcsere, stb...( ki tudja, arra is mikor lesz pénzem :S) a következő alkalmazás a verdákon :D (bár nem biztos, h jó lesz, mert Calibra van rajta :D:D:D)

Kommentek

Sztancsik Viktor

Ajjaj Bácsi... Renike eléggé betegeskedik úgy látom...:(:(

obrotka gyula

Ezeket már hiába kenegeted, mert a sárvédõ és az ajtó belülrõl rohad. Üregvédelem nem lett volna rossz és nem az ilyen "lakatos megcsinálta" dolgokra gondolok.
Ez a Turtle Wax nem színezett?

Törölt felhasználó

basszus:(:(ez nem jó.azért tényleg kemény,hogy 1.5éve volt lakatolva és ilyen,mondanám hogy ne vedd annyira a szívedre,Tücsök is ilyen,sõtt,de nem mondom,mert én is nagyon a szívemre veszem és nagyon bánt:(akkor építünk együtt autót,mert nekem is lassan eljön az az idõ amikor végre hozzá tudunk kezdeni.Nagyon sajnálom szegény Rencsit:(:(

Lajoska

Fel a fejjel, valahogy túléljük ezt is, mint a tönköt :)
Ha gondolod, mutathatok Benõrõl olyan képeket, amely mellett Reni egy mûalkotás.
A nyáron elvisszük Palihoz, hogy lásson végre normális lakatost is, és jobb minõségû elemeket szerzünk hozzá.

A teknõssel viszont vigyáznék, ez Opelre való, nehogy németül kezdjenek el beszélni az autók...

Andrei

üregvédelem

Grosso

Sztancsik Viktor #32873:
Hát jah, eléggé ramaty szegény... :(

obrotka gyula #32874:
Max annyit érek el vele, hogy legalább kívülrõl több víz nem megy be. Hát ez az, hogy nem csinálta meg, pedig megvettem és levittem neki az üregvédõt az alvázvédõvel együtt. Szerintem a két új küszöböm is nála van, mert másfél év alatt tuti nem rohad lyukasra egy küszöb, a legszarabb utángyártott se! Nefélj, ha isten is (meg én is) úgy akarja, akkor saját magam fogom üregvédeni összerakás elõtt!

Nem, sima ilyen krémszínû. Minden színre jó! ;)

Sissy #32875:
De Tücsköt Te nem lakatoltattasdmásfél éve. Engem ez dühít az egészben, hogy a tetõ meg a padló kivételével minden elemet vittem neki, külsõ-belsõ sárvédõket, küszöböket, homlokfalat, oszt most így néz ki szegénykém :(

Lajoska #32876:
Azt kéne, Paliban bízok, régóta ismerem is, másrészt ott a példa, MiSi. Remélem lesz pénzem, de ha a fizum marad ennyi, meg a kiadásom is, akkor még 4 év múlva se tudom rendberakatni :S

Andrei

Grosso #32879:
Pocoknak is kirohadt azt hiszem 1 év után, hiába van kívülrõl gyönyörûen lefényezve ha a belsejét meg csámcsogja a rozsda, elõbb utóbb kilyukad, és egy sokat járós autónál ami télen is kapja a sós lét, szerintem elég az 1 év

Grosso

Andrei #32880:
Aham. Hát a használós autó címet mindenképp megérdemli, ugyanis míg nem volt Tipo, Õbelé mentek a napi 80-100 km-ek. Ennek másfél év kellett, 2 telet bírt.

Lajoska

Grosso #32879:/u:
Megoldjuk, ne aggódj.
De utána Neked is el kell játszanod azt, amit Tibee-nek.: alvázvédelem, üregvédelem minden mennyiségben...

Amúgy meg Benõ eleje is szét akar esni minden kanyarban. :)

tunyi1986

van 1 olyan érzésem,hogy az enyém is így fog kinézni 1.5éven belül,hogyha nem üregvédõzöm le...úgyhogy nyáron minden képp megcsinálom....

bexxter

tunyi1986 #32890:
miért vársz nyárig?
1-2 flakon üregvédõ nem olyan hatalmas összeg.. (spray-s verzioban ezer ft alatt volt amit vettem, ugyan még nem telt el több év, de sztem megfelel...)

Dave07

Szegény Renike:( De remélem azért nem fényezed át Calibrára :D

Grosso

Lajoska #32884:
Meg is lesz, ne félj! ;)

tunyi1986 #32890:
Én most csinálnám... ne várd meg, míg ilyen lesz ;)

bexxter #32892:
Akartam kérdezni...

Dave07 #32893:
Mé'? Ha anno egy elefánt elég volt egy 206-oshoz? :D :D :D

Buszos Petya

Hááát, érdekes a szitu, de szerintem azzal, hogy forgalomban tartod, azzal hosszú távon nem teszel jót a kocsinak, mert úgy nem lehet rendesen nekiállni. én is forgalomban tarthatnám még Tóbiást, (februárig van rajta mûszaki, meg még a következõ alkalommal is átmenne), de már egyszerûen nincs szívem így használni.

obrotka gyula #32874: Ahogy a képeket elnézem, az a lakatos az inkább gittes volt. ;) Ránézésre egy csomó helyen a hegesztés helyett telibe küldték gittel, aztán hali.

Dave07

Grosso #32895:
Arányait nézve azért annyival nem kisebb a 206-osnál, hogy egy Calibra-matricás fényezõpaszta elég legyen hozzá, legalábbis remélem...Nem akarjuk, hogy Reni eltûnjön ;) :D

GABI703

Huhh bakker :( Fel a fejjel egyszer még szép lesz!

KeMa

mc udio job, mint a hs 500 gyári hangszórója? "Jaj", kiáltanak fel sírva az egykori hifi-magazin elõfizetõk..

Grosso

Buszos Petya #32898:
Amúgy még utána se vonnám ki szerintem forgalomból. A kivonás díja 6 hónapra többe kerül, mintha fizetném a biztit utána ;)

Gittmester, az a k*rva anyját!

Dave07 #32899:
Nem fog eltûnni, tudod, az anyag nem vész el, csak átalakul ;)

GABI703 #32900:
Remélem.

KeMa #32901:
Majd csinálok egy másik ládát neki, na, de egyenlõre így is jól szól! :D :D :D
(mindenképp lesz másik, mert sokat foglal a csomagtartóból :D )

KeMa

Grosso #32904: a hs nem eladó véletlen? persze nekem gyári hangszóróval kellene :) a Makk audió nemkõ nekem :D

Grosso

KeMa #32905:
Megmondom õszintén, nem szeretnék megválni tõlük. Igen, tõlük, merhogy kettõ van belõle, az egyik még benn a szobában. Számítógéprõl azokban szól a muzsika egy erõsitõvel. Ha meglesz a láda, visszaköltözik ez is a szobába :D

tunyi1986

Andrei #32878:
bexxter #32892:
Grosso #32895:
Akkor azt mondjátok,hogy vegyek mondjuk 2-3sprayt,aztán kajam ki az ajtó kárpitot,a hátsó ülés mellõl a mûanyagokat,szedjem le a kárpitot a küszöbökrõl és fújjak neki üregvédõt??? Meg a csomagtartóban a sárvédõkhöz is?
Azt nem tudom amúgy,hogy a szélvédõ koszorúba,vagy hogy hívják(amibe az ablaktõrlõk vannak bele rakva) azt hogy tudom üregvédeni?? vagy az nem üreges:S

bexxter

Igen, valami ilyesmit csinálnék, csak elõtte megpucolnám valamivel, ami a felületi koszt stb leszedi, és utána befujni. Erre ne sajnáld a cuccot, ha még van ennyi pénz, mert vékonyan nem biztos, hogy elé 1-2 helyen (pl ajto v kuszob). Az 500asomat elnézve a hátsó ülés melletti borítást mindenképp levenném és a doblemez jol lefujnám, az nagyon szeret rohadni, alulról kapja rendesen a sarat koszt sót esõt stb... sõt.. ha már itt tartasz... van spray de legjobb a kenhetõ alvázvédõ. benzinnel v brigeciol stb megpucolnám a kerékjáratot, majd lekenném. Mondjuk attól függ most milyen vastagon van rajta.

bexxter

A szélvédõnél nem emlékszem hogy van pontosan, rég jártam arra, de talán a csomagtartóból elérhetõ az a rész is.

Dave07

Grosso #32904:
Azért nagyon ne is alakuljon át más anyaggá, maximum fémmé a bajos helyeken ;) , nehogy szégyenítsd magad egy Reni nevû Calibrával :D :D

Plósz Gyula

szolj,ha tudok segitek ,ha valami van számithatsz rám ;)

Steveee

Basszus, eléggé szar a helyzet, lesz mit csinálni rajta.:(:( A küszöbökre meg dobjál fel addig 1 pár küszöbspoilert, amíg nem jut el a kasztnishoz, addig se látszódjon a javítás rajta.

KeMa

R. István #32920: Ezt sokan csinálják ;)

Plósz Gyula

R. István #32920:
Ahoz vissza kéne vinnem neki ;)

Grosso

Plósz Gyula #32919:
Köszi Tesókám! :D

R. István #32920:
Hát lesz, de nem buherkodok. Eltakarni a javítást? eszemben sincs. Nem az a szégyen, ha javítanak egy autót, hanem ha hagyják porrá rohadni, vagy egy spoilerrel tüntetik el a rohadás! Szerintem ;)

KeMa #32924:
Hajjaj, de még hányan...

Plósz Gyula #32928:
Nem kell, tedd fel, azért adtam! :D

Lajoska

Grosso #32949:
/2: "Nem az a szégyen, ha javítanak egy autót, hanem ha hagyják porrá rohadni,"
Nem, az stílus. ;)

Grosso

Lajoska #32952:
Jóvanna! :D

Esetemben inkább hanyagságnak minõsülne, mint stílusnak ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!