Fiat Tipo 1.4 ie - Jackson /ELADVA/

Üdv!
Ő egy kicsivel nagyobb vas, mint Renike.
-'90es évjárat
-1.4 ie
-központi injektoros
-rozsdamentes, galvanizált kasztni
-hirtelen jött és ócsó volt :D :D
Tipo

Legfrissebb bejegyzések az autóról

Lassan felette is eljár az idő....

Hello!



Nos, 25 évvel ezelőtt olaszba megalkották eme remek autót. Azóta mindössze 3 gazdája volt, a harmadiknál ott is maradt :) No de az idő vasfoga Őt sem kíméli. Sajnos nem áll garázsban, sőt, még egy betonozott kockán sem, ez meg is látszik szegényen, elkezdte azt, amit ilyen idős korára / már ha még megvan az autó / minden Fiat, rohad. Nem kicsit. Ellenben még a gyári elemek vannak rajta, ami azért dícsérenndő, hogy ilyen körülmények között "csak" ennyire kezdett el porladni. Várni nem lehetett már vele, hiszen még rosszabb lett volna, így nekiugrottam és másfél hét meló után kapott újabb lehetőséget egy szebb korszakra. Úgyhogy van már alatta küszöb, mindenhol meg lehet emelni az autót, kapott két új első lámpát, két új első indexet, illetve egy kis festés után egy teli polírt. Végre újra szép autó lett, nincs is már szétdőlve...
A kérdés, meddig fog tartani...

Grosso @ . 36 fotó . 2 komment

Tipikus...

Hello!


Van ugye nekem még egy Fiat Tipo-m is, amit az elmúlt pár évben Édesanyámék használtak/használnak, mivel DeKoPír elkészülésekor neki ajándékoztam. Természetesen a szükséges javításokat ugyanúgy elvégzem rajta. Így volt ez most is, eljött hát az olajcsere ideje. Szépen szaladnak a km-ek, lassan 100ezer km kerül bele a nálunk töltött évei alatt :) Jönnek a hibák azért elő szépen, elvégre mégiscsak 25 éves, de még mindig nagyon jó kisautó! :)

Egyik ilyen kis bosszantó dolog, hogy a csomagtérajtónál lévő vezetékköteg a sok nyitogatástól állandóan törik. A vezetékek pedig sorra szakadnak el. Megint nem volt egy gramm rendszámvilágítás sem. Újrakábeleztem megint :)

Grosso @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

Tipo

Üdv Mindenkinek!

 

Ismét egy elmaradásomat pótolnám, még nyár végén volt ez a munka esedékes. Fiat. Galvánkasztni. De.

Tud azért ez is rohadni, nem kicsit. Kezdett instabillá válni az autó eleje, meg persze amikor alvázvédőztük, nyilvánvalóvá vált, hogy a két első nyúlvány gyengélkedik. Ezeket nem is fújtuk ki, mivel úgyis meg kell csinálni. Tehát motor, váltó ki, futómű pedig részben le. Ugyanis nem egy annyira nagy munka, csak épp nem lehet hozzáférni...

 

A nyúlvány azon része fáradt el, ahova a bölcső csatlakozik, konkrétan lógott a levegőben. A képeken láthatjátok a szitut, én csodálkoztam, hogy ennyire el tud rohadni egy nyúlvány. De a helyzet megoldva, Anyukámék azóta is használják.

Grosso @ . 25 fotó . 1 komment

2011.11.26. Szombat

Gyorsblog.

Tipikus autó hibátlan, jön-megy, ellenben van pár hiba, amit orvosolni kell, ugyanis februárban műszakizunk.

Egy egy kormányösszekötő gömbfej nagy lógása volt, amit orvosoltam.

Ezzel ki is merült a műszakira való felkészítés, mert más baja nincs az autónak. Leszámítva azt, hogy alig végeztem a BMW-k kasztnijával, bár a sajátomon van még 2 lyuk, utána fekhetek alá ennek is. A kép magáért beszél, mindkét oldal ilyen.
Grosso @ . 10 fotó . 1 komment

2011.10.25. Kedd

No üdv.

Véleményezendő képekkel van a mai bejegyzés, de majd azt a végén :)

Szóval, cseppet eltűntem, többek között azért, mert az autók hibátlanok :)

Na jó, nem teljesen.
A Bömbi darabokban, hamarosan lakatolom, csak előbb végeznem kell egy E36-ossal.

Tipikus autóval semmi hiba, ma cseréltem át rajta a kerékgarnitúrát, ugyanis reggelente eléggé hidegek vannak errefelé...
Közben rájöttem, hogy akadt két hely elöl a nyúlványnál, amit ki kell hegeszteni még, alvázvédésnél nem vettem észre. Februárban pedig műszaki vizsga.

DeKo is rója szépen a km-eket, főleg mióta a BMW sztenderen van. Azóta annyi történt, hogy bevágott 12 litert 100km-re... Lyukas úszó.
Hazafelé tarjánból egy róka leütötte a lökhárítótoldatom felét. Szerencsére csak "szőrös" lett, már vissza is illesztettem a helyére.
Lassacskán ő is megkapja a télikerékgarnitúrát /50%-ban köszi Tibee/, mert hazafelé este már néha néha megcsusszan, hiába no, vagy lassabban fogok menni, vagy téligumival :)
De téligumihoz dukál téli lökhárító is. A BIS-ek lekerülnek, helyette gyári kis műanyaglökösök mennek fel. Egyrészt mert sajnálnám, ha koccannának valami okból kifolyólag a télen, máűsrészt pedig ha már koccan az autó, akkor ezekben van vas is, nem csak műanyag az egész, tehát magát a kasztnit jobban védik, erősebbek. Jelzem a cél az autó egybentartása és tavasszal sértetlen állapotban kapja majd vissza a BIS-eket. Reméljük :)

Na és akkor alul láthatjátok, hogy hová fajult az, hogy vettem CO-gépet :)
Grosso @ . 25 fotó . 2 komment

2011.06.12. Vasárnap - Update

Sziasztok!

A múltkori mitsu kasztnizáson felbuzdulva a héten nekiestem a saját autómnak is. Nem, szerencsére DeKoPírnak nincs ilyen baja, azt hiszem magamhoz is nyúlnék, ha fél év után már lenne...

A Tipo-t már úgy vettem meg anno, hogy egy kis pörsenés volt jobb oldalon a küszöbön.
Mivel sem pénzem, sem időm nem volt megcsináltatni, így egy kicsit elhanyagoltam és csúnya lyuk lett ott.

Aztán mivel a mitsu egész kultúr lett, gondoltam ez sem lehet nagyobb durranás, sőt, ez még egyszerűbb is, mert nincs benne ív, csak két élhajlítás. Hát a képeken látható, mi lett belőle.

Közben hoztak egy polákot, váltóproblémával. Eltűnt belőle a 4., a 3. recseg, a 2. darál. Gyakorlatilag az 1-es és az R az, ami hibátlan. Szétkaptam, kivettem a motort és a váltót is. Na olyat azért ritkán látni, hogy a csoportkeréken az 1-es fogaskereke hibátlan, a 3-é pedig félig le van rágva. Az az alatt lévő pedig teljesen le van nyúzva. Csoda-e, hogy nem volt benne 4. Szóval váltócsere, majd ma összerakom!

UPDATE!

Összeraktam!! :D
Grosso @ . 35 fotó . 9 komment

2011.04.03. Vasárnap

Ismét Tipo.

Felkerültek a nyári papucsok, annyi módosítással, hogy a 15-ös alukat eladtam múlt héten. Helyette van 13-as alufelni, szolídabb gumikkal és ez már nem okoz kenyérszervót...

Gyári méretű gumi csak épp alufelnin. 165/70 R13. Nekem is tetszős és anyáméknak is, ez a lényeg!
Grosso @ . 15 fotó . 5 komment

2011.03.26. Szombat

Szasztok!

Nos, Jackoról mostanában nem igazán született bejegyzés, többek között azért, mert nincs igazán használva. Mióta nem az enyém, azóta nemigen szalad bele sűrűn a kilométer.

Ma nagyon jó idő volt és mivel délelőtt melóztam, így délután "levezetésképpen" kimentem a garázsba. Benéztem DeKo-ba... Ki kéne porszívózni... Oké, meglett, de ha már megcsináltam, akkor a Tipot se ártana. Ránéztem szegénykére, kicsit hervasztó látvány. Az idő kikezdte Őt is, elég rendesen. Idén tavasszal nem csak a fák rügyeznek, hanem a kocsi is. Szóval elérte Ő is azt, hogy ráfér a felújítás.

Hamarosan viszem lakatoshoz majd fényezőhöz. Ahhoz a sráchoz, aki DeKo-t csinálta. Majd ha mindez meglesz, akkor rendbekapjuk a motort is /pár tömítéscsere elkellene/ és mehet bele a gáz.

Úgy gondolom, olyan állapotban van, hogy megéri még foglalkozni vele, másrészt ugye sokat köszönhetek Édesanyámnak, ez a minimum, hogy kap egy olyan kocsit, amibe csak beleül és megy, még legalább vagy 5-6 évig.
Grosso @ . 20 fotó . 2 komment

2010.10.25. Hétfő

Üdv Mindenki!

Tipoblog.

Mivel eléggé csípősek már errefelé a reggelek, meg nem egyszer kellett már jeget vakarni a szélvédőről, elérkezettnek láttam idejét feltenni a téli kerekeket.

Az autó teszi a dolgát, problémamentesen, hamarosan olajcsere. És most még nem, a következő után viszont már vezérműszíjcsere is esedékes lesz, ugyanis addigra beleszalad az általunk beleírt 80ezredik km. Igaz, hogy a szakkotta 100ezerre írja a cserét, de jobb az óvatosság ;)

MELLESLEG:

Az alufelnik eladóak, gumikkal együtt / 185/55 /, bár azok maximum már csak játszani jók, kopásjelzőt elérték. 15"-os, 6" széles, ET 35, 4x98-as Fiat Punto gyári alufelni.
Nincsenek agyonpatkázva, kisebb sérülések vannak rajtuk, de nekem nem volt bajom velük.

Ár fix 30ezer HUF / garnitúra

Ugyanúgy nálam eladó még 4 db Matador MP58-as tipusú téligumi. 14"-es, 165/70-es méretű. 2 nagyon jó, kb. 6 mm-es minta, 2 kicsit kopottabb, 4-5 mm-es minta. Tartozás fejébe hozták, nincs amire feltegyem, így megválnék tőlük. Egy telet simán elmennek, a két jobb akár kettőt is.

Ár fix 10ezer HUF / 4 db
Grosso @ . 10 fotó . 3 komment

2010.10.10. Vasárnap

Sziasztok!

Féltengelycsuklócsere a Tipoban. Ráfért már.

Képek.

Csumi :)
Grosso @ . 10 fotó . 5 komment