Na álljunk csak meg!

Ez lehet a legtalálóbb cím.

Sokan csinálták már meg, annál többen beszéltek róla. Most úgy döntöttem, sok polskissal való beszélgetés után, hogy megcsinálom én is. Jó a fék, nem volt rá panaszom, mindössze talán annyi, hogy eléggé hamar el tud melegedni, főleg, ha hegyvidéken tempósan autózik az ember. Én pedig szoktam. :)

Hepike blogja után próbáltam ugyanolyan alkatrészeket beszerezni, ebből az UNO tárcsa sikerült. Tico illetve Maruti nyerget sehol nem találtam, emberi áron meg pláne. A baj még az is volt, hogy akiktől még tudtam is volna nyerget szerezni, a nyeregtartót senki nem tudta adni hozzá. Anélkül pedig sehol nem vagyok. Kísérletezgettem, végül Suzuki nyert, de a Swift-é. Na ennek kellett egy közdarab, alapnak Hepike rajza szolgált, csak a nyeregtartó furatok nem lettek kivágva, mivel kicsi rá az esély, hogy ugyanott legyenek, ahol a Tico-n. Így azokat utólag a helyszínen rajzoltam ki. Volt egy szabad tengelycsonkom, megcsináltam a közdarabot, végül a megfelelő furatok illetve héuzagolók / mivel ugye a tárcsa nem ugyanolyan vastag mint a dob a felfekvő felületnél / felkerültek és elkészült a tárcsafék.

- Gyári kerékagy
- Fiat Uno tárcsa
- Suzuki Swift féknyereg
- 5,5mm vastag közdarab
- 4 db 3mm-es hézagoló tárcsa / oldalanként 2 db/
- 6 db 8.8-as 8-as csavar /alaplap a tengelycsonkhoz/
- 4 db 10.9-es 12-es csavar /nyeregtartó a közdarabhoz/

TERMÉSZETESEN NEM GYÁRI, NEM SZABÁLYOS!!!

Ellenben ami tapasztalható légtelenítés után, az az, hogy nagyon nagy fékhatás lett. Pedig még új a tárcsa illetve a betét is. Ha összekopnak, akkor ugye még harapósabb lesz. A teljes pedálút feléig sem megy le a pedál még vészfékezésnél sem, ellenben tuti megharapod a kormányt :) Mondták többen negatívumnak, hogy jobban igénybe veszi a szilenteket illetve a laprugó bekötési pontját, mivel csavarja hátrafelé a laprugót. Igazából biztos van benne valami, miért is mondanák, ha nem, de nem értem a miértjét. Egy dobfékkel is tudom állóra fékezni a kocsit, max kitaposom a pedáltartólemezt meg húzom felfelé a kormányt is, de állóra lehet fékezni :) Akkor viszont nem hat nagyobb erő a futóműre? Nem? De ha valaki kifejtené az ellenérvet, szivesen olvasnám ;)

Tehát összegezve nagyon tetszik, hogy feleakkora pedálerőnél is jobb a fékhatás, illetve a kezdődő ovális dob álltal keltett darálós megállás is eltünt. Jah és nem melegszik el. Legalábbis nekem eddig még nem sikerült. Viszont a fehér felnin hamar meglátszik a fékpor és persze a rendőr sem dícsér meg érte. Pedig csak hamarabb fogok megállni, ha kiugrik elém ;)

Nem is lett feltűnő Amikor kapta az új gumikat, még dobfékes volt Az összeszerelt gyakorlómű - még bontott cuccokkal Közdarab, új csavarok, nyereg, miegymás A kerékagy, illetve a tárcsa közé 6 mm-es hézagoló kellett, hogy a tárcsa a nyeregtartó közepén fusson Közdarabok alapozva és már felszerelve a kocsira Új tárcsa, új betét, új gumifékcső, új kerékcsapágy, bár az nem látszik :)

Kommentek

Hepp Ádám

Most adtam el az enyémet pár hete. Szerintem jó befektetést csináltál. Brutál élvezetes a tárcsával játszadozni. Frankón rá is szoktatott, hogy fékezéskor ne csak előre, hanem hátra is nézzek, mert könnyű meglepni a mögötted érkezőt. A felhozott ellenérvet én sem értem. Ráadásul 2 év alatt kapott nálam annyit a fék, hogy ha valós lenne, akkor az előjött volna. De semmi. Annyit még javasolnék, hogy az orra az autónak legyen kicsit negatívban a hátsó tengelyhez képest. Esetleg nem árt megtanulni (szokni?), hogy 2. még jobb a fékhatás, mert akkor már bebólint az autó teljesen és húzza be az orrát az aszfaltba nem pedig felcsúszik arra. Műszakin nem szeretik. Én megpróbáltam, de csóválták a fejüket :D

Grosso

Hepp Ádám #56253:
Nagy élmény, az tény. Lassan 1 hete használom, meglepően jó. Eddig pozitív élmény van csak. :)

Neuhofer

Hali tudnál benne nekem segíteni ? tárcsásitatni a Pokot ?

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!