Archívum: 2011 (39)

Tevékenységtérkép

2011.12.23. Péntek

Asszem ez megér egy bejegyzést. K.rva komoly kisautó, elég trabantos fílingje van, főleg vezetni... CD lejátszót kellett beletennem.

Mellesleg DeKo-t letéliesítettem. Nagyon csúnya, de ha esetleg baj van, akkor ezeket a lökösöket nem sajnálom, ráadásul ezekben vas is van, tehát remélhetőleg véd is valamit..

Jah, Laller, alapozóval már egy fokkal pofásabb a skodri :D
Ellenben a vízcsepegéshez még nem tudtam szerezni alkatrészt, de vadászom!!!

Grosso @ . 26 fotó . 4 komment

2011.12.21. Szerda - Lajoska Blog

:)

Naszóval azért ez a cím, mert Lajoska autójáról szól. Történt az eset, hogy a műszakija kezdett erősen fogyni, a kasztnival együtt, meg még jó pár dolog nem stimmelt a géppel. Így bukna műszakin sofort jelleggel.

Megbeszéltük, kihozta, én meg elkezdtem megcsinálni az autót, jelenleg 95%-os a gép, már csak egy dolog maradt rajta, amit reményeim szerint holnap befejezek.

Ami meg lett csinálva:
- futóműben jobb elöl egy féltengely gumiharang csere, talpas gömbfej csere
- bal elöl talpas gömbfej csere
- van már tolatólámpa, ködlámpa hátul és az irányjelző is kifogástalanul működik
- műszerfal kiborítva, az összes "édesség" /csokikkal volt összetoldozgatva/ lecserélve "szakszerű" kábelezésre zsugorcsöves szigeteléssel
- bal oldali köszöb végénél és a sárvédőnél kis rohadás, kivágva, kihegesztve, tömítőzve, alapozva
- kézifék működik rendeltetésszerű használatban :)

Ami még maradt az egy cső kicserélése a motornál és utána már a víz sem fog folyni belőle, maximum benne :)

Laller készülj, hétvégén viheted haza!! :D

U.I.: Belépés csak Deákigazolvánnyal :D :D :D :D :D :D
Grosso @ . 32 fotó . 5 komment

2011.12.12. Hétfő - némi kiegészítés...

Összesítő blog, úgy mindenről :)

Legfrissebb esemény volt ugye a szombati Club126 Közgyűlés.
Ahova idén nem egyedül jutottam fel, Párom elkísért. /ezekután reméljük az összes találkozóra is :D /
Volt ugye beszélgetés, libegőzés, kilátózás, nagyon jól éreztük magunkat, tetszett.
Ami egy kicsit beárnyékolta a jó hangulatomat az az, hogy konkrétan Hatvan magasságában, még odafelé szétszakadt a kipuffogó tőben az autón. Nem volt kellemes félig elzárt fűtéssel /mert kicsit bejött a kipuffogógáz is/ meg torokhanggal autózni még plusszban az egész banzájon. Erő se sok maradt az autóban, ez meglátszott a fogyasztásán is. A hétvégi össztáv nekünk 270 km volt, erre lazán bevett 20 liter benzint a kisautó... két személlyel... ez sok a megszokott 5 literes fogyasztáshoz képest...

Mindezt a kis apróságot félretéve nagyon jó volt, köszönjük szépen Mindenkinek! :)

Mai nap orvosoltam a kipuff problémát, mint kiderült, ismét a dobot tartó bilincs tört el, ezáltal tudott rezegni a dob és a leggyengébb engedett, a csonknál fenn a cső.
Visszahegesztettem, kis merevítéssel, reméljük már tart. Ami pozitív, hogy a motor nem okádja az olajat, picit szivárog csak fenn a szelepfedélnél, de az elenyésző mennyiség. Pedig szoktam hajtani rendesen :)
A bilincset is meghegesztettem, sőt, a motortérzár bowdenét is megcsináltam, mert alig lehetett kinyitni a motorháztetőt rajta :D

Naszóval a Bömbi is végre elkészült, legalábbis karosszéria tekintetében, készen lett az alvázvédelem, mostmár jöhet a tél.
Vasárnap ennek örömére kirándultunk egyet családostól! Képek alul.

Ma kicseréltem benne a termosztátot, úgy néz ki ez volt a baja a motor nem melegedésének és a fűtés gyengeségének. Már most alakul, de egy teljes légtelenítés még kell neki.

Na asszem egyelőre ennyivel tudok szolgálni, reméljük mostmár nem kell saját autóval foglalkozzak egy jó darabig :)

ÉSPEDIG:

Ma napon a fasza tarjáni kátyús utakon hazavágtuk a laprugómat. Nagyot szólt, csúnyán nézett ki, de hazahozott. Azóta találtam itthon egy laprugót, a sérült lapot kicseréltem, összeraktam, lábon van.

Azért csak a sérült lapot, mert nem akartam az ültetés miatt bántani, mert akkor most skodálatosan állna a gép :)

2011.11.28. Hétfő

Csapó 4.

A 6 fejezetes teleregény a vége felé közeledik. Az utolsó az alvázvédelmes lesz, tehát ha jól számolok, akkor már csak /ezen kívül/ egy hegesztéses történet van/lesz.

A mivel végeztem az E36-al végleg, annyira, hogy vasárnap el is vitték, így mostmár végre télleg csak a saját géppark van.

Neki is puhantam az E30-asomnak. Kihegesztettem a csomagtartót, végre nem esik ki belőle semmi. De mivel csak egy délelőttöm volt, mert sélután menni kellett munkába, sajna csak ennyire futotta. Holnap jön még az a két kis lyuk, ami a doblemezen van, meg a rugótányér felett, csak előtte a benzincsöveket el kell onnan eltüntetni, mert nem akarom a levegőbe repíteni.

Nah, pár kép, hogy hol tartok.
Grosso @ . BMW 318i E30 . 13 fotó . 2 komment

2011.11.26. Szombat

Gyorsblog.

Tipikus autó hibátlan, jön-megy, ellenben van pár hiba, amit orvosolni kell, ugyanis februárban műszakizunk.

Egy egy kormányösszekötő gömbfej nagy lógása volt, amit orvosoltam.

Ezzel ki is merült a műszakira való felkészítés, mert más baja nincs az autónak. Leszámítva azt, hogy alig végeztem a BMW-k kasztnijával, bár a sajátomon van még 2 lyuk, utána fekhetek alá ennek is. A kép magáért beszél, mindkét oldal ilyen.

2011.11.13. Vasárnap

Kihasználva a jóidőt, kicsit kiruccantunk. Pár fényképet is készítettünk, Tibee is "véletlenül" arra járt :)

Jövőhéten alakítunk a kormányművön, mert nem egyforma a két fordulóköröm és bekerülnek hátulra is a keményített gátlók! :)

2011.11.13. Vasárnap

3. felvonás.

Haladok, csak marha lassan. Az elejével végeztem már az autónak, most megyünk szépen hátrafelé.

Szóvel kivágtam az első sárvédőnél lévő rohadást is a lámpák mögött, megcsináltam, a hétvégén pedig a bal hátsó rúgótányérnál lévő "aprócska" rihesedést.

Sőt, még a csomagtérfenéklemez egyik felét is sikerült orvosolni. Alakulgat a gép, már "csak" a jobb hátsó doblemez foltozása van, a jobboldali rúgótányérnál egy hasonló művelet, mint itt, majd egy alvázvédelem és uccuneki a télnek :)
Grosso @ . BMW 318i E30 . 33 fotó . 5 komment

2011.11.08. Kedd

Folytatásos teleregény következő epizódja!

Nem update-ezek, jó lesz ez így :)

Kihegesztődött még a hétvégén a másik oldali taposó is, a pedálok mellett.

Kaptam közben Gyuszi cimborámtól négy darab gyári 14-es BMW alufelnit, mondván, jó lesz télire, úgyis sokat güriztem a fordjával. Régebben vettem 4 téligumit, ma ezek felkerültek a felnikre és azok pedig kompletten a kocsira. Ekkor pár dolog még kiderült a kasztnin, aminek nagyon nem örültem...

A saját emelőjét használtam, és büszke vagyok magamra! Amit hegesztettem emelési pontot, hibátlan lett. Nem recseg, nem ropog és még emelni is lehet ott a kocsit, öröm és boldogság.

Csináltam suzukit is, voltam rallyn is, ahol láttam egy gyönyörűséget, ahh...


Grosso @ . BMW 318i E30 . 32 fotó . 3 komment

2011.11.04. Péntek

Hőőőha.

Na ott hagytam abba a Bömbivel, hogy szét van borítva és eléggé siralmas a bódé.

Mivel azóta egy E36-ot csináltam, nem volt időm a sajátomra. Na ma kezdetét vette a GetsziJóFéle kocsi lakatolása.

Anyósoldali taposóval kezdtem, az volt a legrosszabb. Meg persze nem árt, ha nem mosunk lábat a kocsiban menet közben, ha esik az eső...

Képek beszélnek, nem szép, ellenben baromi ronda :D
Grosso @ . BMW 318i E30 . 15 fotó . 3 komment

2011.10.25. Kedd

No üdv.

Véleményezendő képekkel van a mai bejegyzés, de majd azt a végén :)

Szóval, cseppet eltűntem, többek között azért, mert az autók hibátlanok :)

Na jó, nem teljesen.
A Bömbi darabokban, hamarosan lakatolom, csak előbb végeznem kell egy E36-ossal.

Tipikus autóval semmi hiba, ma cseréltem át rajta a kerékgarnitúrát, ugyanis reggelente eléggé hidegek vannak errefelé...
Közben rájöttem, hogy akadt két hely elöl a nyúlványnál, amit ki kell hegeszteni még, alvázvédésnél nem vettem észre. Februárban pedig műszaki vizsga.

DeKo is rója szépen a km-eket, főleg mióta a BMW sztenderen van. Azóta annyi történt, hogy bevágott 12 litert 100km-re... Lyukas úszó.
Hazafelé tarjánból egy róka leütötte a lökhárítótoldatom felét. Szerencsére csak "szőrös" lett, már vissza is illesztettem a helyére.
Lassacskán ő is megkapja a télikerékgarnitúrát /50%-ban köszi Tibee/, mert hazafelé este már néha néha megcsusszan, hiába no, vagy lassabban fogok menni, vagy téligumival :)
De téligumihoz dukál téli lökhárító is. A BIS-ek lekerülnek, helyette gyári kis műanyaglökösök mennek fel. Egyrészt mert sajnálnám, ha koccannának valami okból kifolyólag a télen, máűsrészt pedig ha már koccan az autó, akkor ezekben van vas is, nem csak műanyag az egész, tehát magát a kasztnit jobban védik, erősebbek. Jelzem a cél az autó egybentartása és tavasszal sértetlen állapotban kapja majd vissza a BIS-eket. Reméljük :)

Na és akkor alul láthatjátok, hogy hová fajult az, hogy vettem CO-gépet :)

2011.10.05. Szerda

3 betű... JAJ.

Kb. ezt tudtam kimondani, amikor is kicsontoztam a BMW-m.

Van rajta rohadás, nem kevés. Képek beszélnek, én meg bőgök :)
Grosso @ . BMW 318i E30 . 25 fotó . 13 komment

2011.10.01. Szombat

Igen, megint BMW. :)

Nos ugye említettem volt, hogy fogy a víz a motorból. Csak ugye nem lett belokalizálva, hogy honnan. Elsőkörben ugye mire gondol az ember, ha csöpögést nem tapasztal? Hengerfejes. Fasza.

Na ez nem. Nem buborékol a tartályban a víz... nem is fekete... az olaj se lesz benne több... nem is füstöl fehéren se hidegen, se melegen... égett fagyálló szag sincsen, szóval nem lehet hengerfejes.

Aztán alakult ugye az, hogy kaptam szemöldököt a kocsira. Amikor tettem fel, akkor vettem észre a hűtő első részét. Na meglett a bibi. Hát sérült a hűtő, de nem kicsit.

Oké, akkor kell másik bele majd. Ezúton is köszönet, hatalmas köszönet Lajoskának, ugyanis "pont akadt egy a fészerben" és kisegített ezzel. /köszönöm tényleg, ismét jövök eggyel, csak győzzed felírni! /

Ma kicseréltem a hűtőt, ami egyfelől jó volt, mert ugye megoldódni látszik a vízfogyás, a másik az, hogy egy csomó dolog kiderült.

Pl. az, hogy az eleje nem kicsit volt összetörve. Ugyanis a hűtő mögött bekukucskálva látszik, hogy nem a sajátja már a nyúlvány első 30 centije, a lökhárítótartók és a köténylemez sem. Istenem, most meg van csinálva, néz is ki valahogy, kész. 20 éves autó, amit nemhinném, hogy csak bevásárolni használtak volna. Nem problémázok rajta. Gumit nem eszi, leesni se akar az útról, merev mint a dög, tehát ennyi.

Haladgatok a forddal is végre, hamarosan az is eltűnik a portáról, már csak kitakarítás, kárpitok, ülések, minden vissza és műszakira mehet. Ma rápróbáltuk a felnit is, szép lesz, pedig én festettem :)

Hát akkor képek:
Grosso @ . BMW 318i E30 . 30 fotó . 9 komment

2011.09.23. Péntek

Üdv Mindenki!

Nos változás, illetve esemény most van! :D

DeKoPírral persze semmi, hibátlanul megy, falja a kilométereket.

Ellenben a nagy testvérével voltak bajok, amiket szépen lassan orvosolgatok.

Amik ugye megvételkor sem működtek már:
-tolatólámpa
-hátsó ködlámpa
-rendszámtábla világítás
-utastér- és csomagtérvilágítás
-vezetőoldali ajtóhatároló
-vezetőoldali üveget nem lehetett letekerni, ha be volt csukva az ajtó

Ezek mára, illetve tegnap estére megjavultak. Nagyrészt a villanyos dolgoknak kábelszakadás illetve csatlakozásoknál oxidáció volt az oka, mind ki lett javítva. Végre kezd tetszeni a kocsi úgy igazán, mert kezd egyre rövidülni a hibalista :)

A vezetőoldali ajtó már viccesebb volt. Ugyanis a törött határoló miatt nem ment le az ablak sem, ugyanis ha becsuktam az ajtót, az nem a helyére ment vissza és nyomta az ablaksínt, ami megfeszült és beszorította az üveget. Kb. 3 óra kellett, mire rájöttem...
De végre ez is megy :)

Meg a kocsi is jövőhét végén lakatoshoz. Szóval hamarosan kárpitok, ülések ki, és végre kiderül, mennyire szar az alja. Biztos lesznek csúnya dolgok, de nagyon szar nem lehet, mivel merev a kasztni nem kicsit, felemeltem a jobb hátsó kerék előtt a kocsit, és mire a hátsó kerék elemelkedett, addigra az eleje már 5 centire volt a levegőben. Mindezt mindenféle recsegés és ropogás nélkül.

Jó kocsi ez, én tudom :D

Jah, külsőleg picit változtunk is, kapott egy eredeti, tehát GYÁRI szemöldököt :) Nekem nagyon tetszős vele, várom a véleményeket :)
Grosso @ . BMW 318i E30 . 10 fotó . 8 komment

2011.09.12. Hétfő

Üdv!

Nos, igazából semmi nem történik, illetve igen, de se Dekopirral, se a Bömbivel nincs olyan, ami igazán említésre méltó.

Maximum annyi, hogy DeKo retkes, de nagyon, ellenben hibátlanul falja a kilométereket. Sőt! Történt a minap, volt egy utam Pétervásárára, odafelé semmi baj nem volt, 90-100-as utazó, szépen ment. Hegyen fölfelé csörög, hát istenem, már megszoktam. Majd ahogy jöttem haza, a Nádujfalu előtt lévő emelkedőt nem bírta. De nagyon nem. Annyira, hogy elkezdett füstölni, csörömpölni, kerepelni, minden rendellenes hang előjött belőle és ezekkel együtt az erő meg eltűnt. 1-esbe kellett visszatennem, mert nem ment ki. Jelzem itt 4-be simán kijön, max 3. Ha léptem a gázt neki, még rosszabb volt. Mondom mi a picsa lelte, megöltem az ethanollal. Hogy száradt volna le a kezem, amikor beleöntöttem.

No innen még 6km volt hátra, nagy nehezen hazaporoszkáltam vele, de égtelen csörgéssel. Mint akibe leszakadt egy szelep, vagy nemtudom. Na hazajöttem vele. Volt itthon sima benzinem, ráöntöttem. Nem segített semmit, ugyanolyan volt. Na ekkor tank le, kipucol, felönt sima 98-as Lukoillal. Na azzal beindítottam és elmentem egy próbakörre. A kerepelés hamarosan abbamaradt és érdekes a dolog, ugyanis azóta NEM CSÖRÖG!!! Még emelkedőn, erőltetésre sem, pedig 8 fok körül van a gyújtásom. Na tippeket várnék, hogy ez akkor most mi lehetett, ugyanis szépen megy, jól húz, erő is van benne, indulni is indul, ellenben nem csörög. Semmiképp se tudtam egy kis cippanást se előszedni belőle. Szóval ennek örülni kell, de nagyon :D De hogy akkor mi történhetett, akkor lazult volna fel a lerakódás, oszt az egész beizzott, majd szépen elégve távozott a kipuffon keresztül, csak addig mindent begyújtott, ami az égéstérbe ment? Mert ezenkívül nem sok tippem van rá....

GetsziJóFélével pedig annyi extra van, hogy hervadtabb a kasztni, mint gondoltam csórikámon, ráadásul tetőcserés is volt. No sebaj, javítható, nem nagy művészet, szeptember végén megyünk lakatolódni. Lehet megbeszélem a fényező bácsival, hogy ha méár a tetejét is javítjuk, meg az oldalát is díszlécig, akkor csak fújja már telibe az egészet, nem sok plusz pénzbe fájna és akkor szép lenne mindenhol. Ugyanolyan munkát várok Tőle, mint amit DeKoPíron csinált, szóval gyönyörű lesz :)

Meg van már központi zárunk riasztóval, működik az ablak is szépen a balos ajtóban is. Fordulatszámmérő és a pillanatnyi fogyasztásmérőt is meggyógyítottam, sőt, tolatólámpánk is van .Már "csak" vezérléscsere, olajcsere, motorban, váltóban és diffiben egyaránt. Ellenben majd hasraestem, amikor közölték, hogy a diffibe való olajam az majdnem 9ezer HUF lesz.... Merthogy a Sperr-be nem jó a sima 80W90-es olaj... Mondom köszi, kellett nekem BMW...

De egy percig sem bánom! ;)

Sajna most minden saját autó hanyagolva van kicsit, mert van maszek és nincs sok időm foglalkozni velük :(
Grosso @ . BMW 318i E30 . 20 fotó . 2 komment

2011.08.28. Vasárnap


Üdv Néktek!

Végre megvalósult egy gyerekkori dédelgetett álmom, végre megvan a SAJÁT BMW-m .
Egy 318i.

1991-es, 1775 köbcentis, 115 lóerős, HÁTSÓKEREKES  fenevad, amit az előző tulaj saját magának épített, tett alá egy M-Tech futóművet, 40/40-es ültetéssel, Blistein gátlókkal, meg a gyári BBs alufelni garnitúra 205-ös gumikkal. Konkrétan oda van ragasztva az útra  <img src= ">

Kilométer ugyan van benne bőven, 312ezer, de nemigazán venni észre a motorján sem. Nem kopog, nem zörög, szépen megy, feszes, merev az úton is.

De hogy ne dícsérjem annyira. Vannak hibái is, az sem kevés.
Fordulatszámmérő nem működik, rendszámtábla villany sincs, ahogy kürt sem.
A bal első ablak kicsit szorul, főleg lefelé engedéskor, a tetőablak pedig csak billen, hátra becsúszni valahogy nemigazán akar, csak félig.

Ezek pitiáner bajok, ampervadász lennék, sima ügy lesz.

Amit viszont inkább szakira bízok, az a kasztni. Igen, van rajta lyuk is, egész pontosan 5 db-ot számoltam rajta, de nemigazán vészesek. A küszöbök és a két hátsó sárvédőív már cserés volt, alulról látszik, de legalább foglalkoztak vele. Egyszer volt törve a bal eleje, de ezt a volt tulaj sem titkolta, a balos sárvédő picit világosabb is.

Ellenben megkaptam az autó összes papírját, számlákat, igazolásokat. Szóval törődtek ezzel az autóval, az előéletét nem ismerem, de igazából mindegy is, már nálam van.

Most jön az átíratás és a szétszedés. Minden hibát meg akarok szüntetni, és szeptember vége felé viszem ahhoz a jóemberhez, aki DeKo-t csinálta, szakira bízom a kasztnit. Előzetes vizsgálatok és megbeszélés után úgy néz ki, hogy amennyit lefaragtam a vételárból, annyiért javíthatók is a kasztnihibák úgy, hogy díszlécig festve is lesz az autó és lakkozva az egész, majd kap polírt is. De a még ezek előtt, ha ki lesz hegesztve, kap egy teljes üregvédelmet és alvázvédelmet. Mivel nem 1-2 évre kell az autó, így ez is megkapja mindazt a törődést, amit DeKo kapott. Ütős kis gépet szeretnék varázsolni belőle, bár tudom, nem lesz olcsó. Beleugrottam, hiába tiltakozott ellene sokmindenki, hogy ha eddig nem volt mire költsek, majd most lesz.

Ez igaz, de úgy gondolom, egyszer kell jól rendbetenni, utána szintentartani már könnyebb  <img src= ">

És azoknak üzenem, akik írták, hogy "jólismerlek már", hogy most lehet, hogy tévednek kicsit, ugyanis kb. 10 perce volt nálam a kocsi, már keresztbe is dobtam, mivel Sperr-diffis  <img src= "> Na ezt nem tudtam  <img src= "> Akkor kipróbáltam, olyat is tud, elég szépen, de nem fog sűrűn. Nem széthajtani vettem. Párszor biztos meg fog csúszni, de az csak véletlen lesz  <img src= ">
Grosso @ . BMW 318i E30 . 19 fotó . 17 komment

2011.08.21. Vasárnap

Sziasztok!

Húúúdelemaradtam.

Nohátakkor:

Megvolt az idei nyári találkozó, leérkezés stílusosan, éjszaka illetve nagyon kora reggel :D De nagyon jó volt, végre én is szép autóval tudtam lemenni. Az idő is azért kedvezett, nem áztunk szarrá, gratula ismét a szervezőknek, kitettek magukért. Köszönjük szépen.
Ezen a hétvégén: 520 km

1 héttel ezelőtt pedig végre közel 1 év után ismét haza tudtam jutni, de ha már lúd, legyen kövér, irány DeKoPírral. Visszavittem oda, ahonnan közel 2 éve elhoztam. Csorvásra mentem le. Ott volt aztán csodálkozás, autózgatás, bodzairtás, családozás, szóval minden. A 2 nap hamar elröppent, jöhettem is hazafelé. Illetve jöhettünk, mert Édesanyám is elkísért.
Ezen a hétvégén: 600 km

A most hétvége pedig igen kalandosra sikeredett :)
Megbeszéltük még Vicámmal közel egy éve már, hogy ellátogatunk Nyíregyházára a Vadasparkba, mert az szép és jó és mert Ő is nagyon állatbarát. Persze, hogy az, elvisel engem is. :)
De persze mivel most hétvégére esett a KGST party is /pont, pusztán véletlenül/, gondoltuk, oda is benézünk, hisz a polákos társaság is Andrei jóvoltából már péntek este a környéken volt. Na ebből annyi lett, hogy pénteken elindultunk Tibee-vel meg Lajoskával, aza két polskival a cél felé. Mezőkövesd után csatlakoztunk OGY-hez és Cincinlovaghoz.
Mivel nekünk elsőkörben a vadaspark volt a cél és utána terveztünk kimenni az Andrei-birtokra, így mi Nyíregyházán balra, Tibókék jobbra mentek. Megnéztük a vadasparkot, hát igen, cirka 4 órát csámborogtunk, szóval eléggé elment az idő. Olyan szinten, hogy negyed 6 után jöttünk ki... Mivel Törpe otthon volt anyóséknál, így a hazaút mellett döntöttünk, nem mentünk ki a többiekhez. Este fél 10-re haza is értünk. A hazaúton pedig /mivel engedélyt is kaptam :D / megszületett bennem az ötlet, na meg Vica is hajtogatta, hogy ha gondolom, menjek vissza holnap. Hát így is lett. Másnap, azaz szombaton reggel 5-kor ébresztő, 6-kor indulás vissza Nyíregyházára KGST-zni. 9 körül már ott is voltam, elnavigáltak a többiek Andrei-ékhez. Sok sok ismerős arc. Majd közösen átmentünk a campingbe, ahol a rendezvény volt. Sok szép autó, jó hangulat, finom Gyros. Felvonulás, majd díjkiosztó.
Ezután még egy közös fénykép a polskisokról, majd olyan este 8 felé elköszönés és hazaindulás. Éjféltájékára haza is értünk, egyszer kellett megállnunk csak, MiSee megmakacsolta magát és egy kis koszt beszívott a karbija. Pétervásárán egy 10 perces szerelés után indultunk is tovább. Nagyon jó volt minden, köszönöm szépen Mindenkinek!!
Ezen a hétvégén: 940 km

Összességében nagyon büszke vagyok a kisautóra, ezek nem kis távolságok és hiba nélkül teljesítette őket. Leszámítva a széthullást hazafelé Velencéről :) Mind kényelem, fogyasztás szempontjából nagyon meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem legközelebb már csak a közgyűlésen fogunk találkozni a többiekkel, de ott mindenképpen ;)

2011.08.08. Hétfő

Az úgy volt, hogy...

Meguntam, hogy nehéz tekerni a kormányt, és sok benne a kopó alkatrész.

De mióta van CO-m, azóta megváltozott minden.

Megcsinálok én vele mindent, nagyon megkönnyíti a ház körül is a munkát, az autószerelést is. Ajánlom mindenkinek, vegyenek most!!!

A Grosso-shop reklámját látták :D

Szóval már 1 éve van BIS kormányművem... a polcon... Na ma ez került a gépbe, mert amúgy a nehéz tekerés oka a segédirányítókar szorulása volt, tehát úgyis bele kellett volna nyúlnom a kormányba. Hát akkor nagyon belenyúltam :) Sokkal könnyebben lehet tekerni ezzel a kormányt, kisebb a fordulási kör, hiszen jobban kifordítja a kereket és persze egyszerűbb is. Remélem, műszakin se nagyon lesz vele baj ;)

2011.07.31. Vasárnap

Nos, megvolt az idei nyári találkozó is. De ez most nem az lesz.

Hanem ismét egy kis maszekomat és DeKo szopatását szeretném veletek megosztani....

Adott egy '97-es évjáratú I-es Punto. A hibák:

-elektromos ablak nem megy a vezetőoldalon
-központi zár vezetőoldalról nem megy, anyósoldalról pedig csak nyit
-váltócsere /mivel a hátramenet közlőkerekéből letört 2 fog/
-küszöb- és taposóhegesztés

Jah, és hogy DeKoPír se maradjon ki.

Mire hazaértem Velencéről, addigra a kocsi konkrétan úgy Érdtől szép lassan széthullott alattam.
Érd - ablaktörlő hol ment, hol nem
Gödöllő - Csonknál tőbe eltörik a kipuffom, torokhanggal hazáig
Aszód - Kartergázcső lóg a kocsi alján, kishijján elhagytam
Pásztó - Töltéslámpa felvillan, majd parázslik és úgymarad
Mátraszele - nagy kátyú, az amúgy sem túl erős laprugóm eltörik, de még lábon marad a kocsi
Homokterenye /200 méterre a háztól/ - elmegy a xenon is, szóval nincs pilács, lemerült az akksi.

Istenkirály.

Na szép lassan visszaépítgettem a dolgokat az eredeti állpotba, egyedül a töltésbaj maradt meg. Kerestem is ugye generátort, mert itthon nem találtam. Ma kicseréltem azt is, a Biró Lacitól vett darabra.
Igenám, de el van törve a motorburkolat. Na akkor keressünk. Ekkor felmentem a padlásra is, majd / nyuszy után szabadon/ ez a mondat hagyta el a számat :

"Elmegy a büdös picsába..."

Ugyanis megtaláltam Reni motorját... Igen, generátorostól, burkolatostól. Na nem kell mondanom, meddig köpködtem...

De legalább van tartalék. Kicseréltem tehát, kis javítással, már este is lehet használni az autót, szóval elvileg most hibátlan.

Nemsokára megírom a találkozót is, csak oda több idő kell :D

Képek:


Grosso @ . 40 fotó . 7 komment

2011.07.16. Szombat

Az autó hibátlanul üzemel...t eddig.
Mondjuk mivel közel 20ezer km van benne január óta, nem is csoda, hogy akad némi nyűgje.

Kezdte ott, hogy elkezdett csörögni valami és nagyon hangos lett a motor. Konkrétan a kipuffom a külső csonknál eltört. De úgy rendesen. Na ezt visszahegesztettem, oké, mehetünk tovább. Nem telt el egy hónap, ismét szétszakadt, csak 5 centivel arrébb. Ismét körbehegesztettem és elkezdtem keresni az okát. Tegnap találtam meg. A kipuff tartóbilincs el van törve. Már megint. nem szedtem le, leszarom alapon a helyszínen meghegesztettem. Mivel ez a motor már úgyis csak Velencéig marad benne, ha hazajövök, beleteszem a saját, totál felújított motorját. Addig kibírja ez.
Igen, ha a motorburkolat is kibírja. Ugyanis reped. De nem kicsit, elindult a turbinaház alján és most a generátor mellett a csigaház közepénél volt a vége. Ilyet még nem láttam. Na akkor ezt is összeszorítottam és meghegesztettem, reméljük, nem reped tovább.

Aztán bementem tegnap este Tibee-hez, megcsodáltam a motort, amit összerakott. Itt is csak gratulálni tudok!!

Meg ahhoz is, hogy észrevette a karbim hibáját. Ugyanis az alapjárat elég érdekes volt benne, ingadozott, kis fordulaton rángatott a kocsi. 50-el nem lehetett vele szépen 4-be menni. Hát mint kiderült, a pillangótengely hátuljáról a lapka, amibe a rugót is akasztjuk, elment vadászni a persellyel együtt, ami a falsh-levegőt hivatott kinn tartani... Nah fasza, ilyet se láttam még. Pedig volt már pár karbis problémám.

Segáz, Reni él és élni fog! Vagyis elővettem az Ő karbiját, kipucoltam és a kettőből összeraktam egyet, ami most úgy néz ki, hibátlan lesz. De majd kiderül, eddig jól szuperál.

Íme a képek hozzá:

2011.06.30. Csütörtök - UPDATE

Üdv Néktek!

Adott egy 520i E34-es BMW.

Végre BMW. Régóta vártam, hogy BMW-zhessek kicsit, mert tetszeni nagyon tetszenek, de még alkalmam nem volt vezetni.

Most hoztam egy Bömcsit, két hátsó lengéscsillapító csere, olajcsere, kipuffot kell rajta hegeszteni, az alján van pár foltoznivaló lyuk.

Íme a képek, bár még van rajta meló. De akkor is BMW :D

UPDATE!

Kész a Bömös. Ami volt még:
Olajcsere, kipuff- és taposólemez hegesztés. Holnap viszem haza a gazdájának.
Grosso @ . 41 fotó . 19 komment

2011.06.15. Szerda

Szervusztok!

Tudom, sok lesz mostanában, de ez megér egy bejegyzést!!

Adott egy 1.8-as, 16 szelepes sport kivitelű Ford Fiesta.

Tünet: Motor forog, de nincs benne kompresszió a hangjából ítélve, be se indul, ugyanis kb. olyan hangja van, mintha ki lennének csavarva a gyertyák és úgy forgattattnám a motort.

Hogy történt: Emelkedőn mentek vele felfelé, majd elkezdett kéken füstölni a kocsi, egy kis csörgő hang és lefulladt. Onnantól ilyen.

Megoldás: Szét kell szedni.

Naszóval, első körben kiszedtem a gyertyákat, hogy hogy néznek ki. Már ott baj volt, hogy az 1-es hengerből kiszedett gyertya össze volt ütve. Az elektródák vissza voltak taposva a gyertyába... Ez nem jó. Belekukkantottam a gyertya helyén, valami nem oké, ugyanis nem láttam semmit. /dugattyútetőt kellett volna/
Hengerfej le.

Lebontottam és nem mindennapi látvány fogadott. Az 1-es hengerben lévő dugattyú leszakadt, összevert mindent, szelepeket, hengerfejet, majd kiütötte a henger oldalfalát, megszorította a vízpumpát és apró darabokba törve lehullott a karterba.

Nem szép látvány, a hengerfej sem, az egész motor kuka. Meg lehet javítani, de olcsóbb, ha kap egy bontott motort. Szerintem. Bár majd a tulajdonosa eldönti. 

A képek mindent elárulnak!

Szegény autó. Pedig mikor megvették, nagyon jó kisautó volt. Szerettem.
Grosso @ . 15 fotó . 13 komment

2011.06.12. Vasárnap - Update

Sziasztok!

A múltkori mitsu kasztnizáson felbuzdulva a héten nekiestem a saját autómnak is. Nem, szerencsére DeKoPírnak nincs ilyen baja, azt hiszem magamhoz is nyúlnék, ha fél év után már lenne...

A Tipo-t már úgy vettem meg anno, hogy egy kis pörsenés volt jobb oldalon a küszöbön.
Mivel sem pénzem, sem időm nem volt megcsináltatni, így egy kicsit elhanyagoltam és csúnya lyuk lett ott.

Aztán mivel a mitsu egész kultúr lett, gondoltam ez sem lehet nagyobb durranás, sőt, ez még egyszerűbb is, mert nincs benne ív, csak két élhajlítás. Hát a képeken látható, mi lett belőle.

Közben hoztak egy polákot, váltóproblémával. Eltűnt belőle a 4., a 3. recseg, a 2. darál. Gyakorlatilag az 1-es és az R az, ami hibátlan. Szétkaptam, kivettem a motort és a váltót is. Na olyat azért ritkán látni, hogy a csoportkeréken az 1-es fogaskereke hibátlan, a 3-é pedig félig le van rágva. Az az alatt lévő pedig teljesen le van nyúzva. Csoda-e, hogy nem volt benne 4. Szóval váltócsere, majd ma összerakom!

UPDATE!

Összeraktam!! :D

2011.06.02. Csütörtök - UPDATE - Készen

VIGYÁZAT!!!

Karosszériások és hasonló munkakörű emberkéknek nem ajánlott bejegyzés következik!!

Naszóval a Grosso Kar-lak BT. megnyitotta kapuit :D

Azazhogy az történt, hogy a mitsubishin cseppet rohadt a hátsó ív. A tulaj megkért, hogy csináljam meg. Felközöltem vele, hogy attól, mert van CO-gép a háznál, még nem vagyok kasztnis. Egy taposót vagy egy kipuffot bármikor csont nélkül befoltozok/megcsinálok, de egy sárvédő... aminek szépnek is kell lennie, márminthogy ne kelljen rá 6 kiló gitt...

Aszonta : "Nornikám, CO-d van, ügyes gyerek vagy Te, old meg, kifizetem..."

Így ma nekiestem és próbáltam valamit csinálni vele.

Mivel hátsó javítóív nincsen hozzá, csak komplett oldalfal 50ezerért, így azt nem vettük meg. Ív lett volna, csak az eggyel régebbire. Annak se az íve nem passzolt, se a perem. Így csináld magad mozgalom. Egy délutánom el is ment arra, ami egy rendes kasztnisnak cirka 1 órájába tellett volna. Nem szép, de baromi erős! Majd eccercsak hátha beletanulnék rendesen ebbe is!

Hétvégén befejezem, gitteléssel és festéssel együtt. Majd azért a vélemények érdekelnének most is, meg majd arról is!

NE kíméljetek :D

/teszem hozzá azt is nézzétek, hogy egy hülye autóreszelő csinálta :D /
Grosso @ . 40 fotó . 15 komment

2011.05.22. Vasárnap

Üdv Mindenkinek!

Sok esemény nem történt, hacsak nem egy kis maszek.

Kezdődött egy Ford Focussal, amin lengőkarszilenteket, komplett fékeket és kipuffot kellett cserélni. Majd közben egy Daewoo Matizt, azon ködlámpaszerelés, műszerfalban az óracsoport világítását kellett rendbetenni. Meg zenét kellett csinálni bele, kalaptartót is szétmarcangoltam :D

Kedden meg hoztak egy Mitsubishi Lancer-t, kuplungcserére, kipuffogó hegesztésre és a két hátsó sárvédőív is eléggé rohadt, tehát azt is ki kell cserélnem. Bár közöltem a csávóval, hogy életemben nem kasztniztam még, de aszonta, CO-od van, ügyes gyerek vagy, nem milliós autó, melóba járós, szóval ess neki. Ezt a feladatot majd egy kedves cimborámmal fogom közösen megcsinálni, aki karosszériázott már. Majd jól eltanulom! :)

Kuplungcsere megvolt, izgalmas akna és egyéb segédeszközök nélkül gyakorlatilag a földön megcsinálni. :) De szeretem a kihívásokat :D

Mindenesetre egy délelőtt alatt megvolt a művelet, azóta már jár az autó :)

Jah, és mivel mostanában ezzel a kocsival és egy Ford Focussal járkáltam, DeKo-n így elég sok retek volt már, szóval Őt is lemostam, és beletettem a Vicától kapott szőnyeggarnitúrát is. Ezúton is köszönöm Neki :)

2011.05.15. Vasárnap

Sziasztok!

Eddig nem írtam, mert sok minden nem történt, de mivel a mai nap eléggé tartalmas volt, így meg merem kockáztatni, hogy ez már megfelel egy blognak, így megírom, remélem ez már mindenkinek tetszeni fog...

:)

Naszóval ma Somoson megvolt az első Szocialista Autók Találkozója. Kilátogattunk mi is, mivel többektől kaptam fenyegetést, hogy ki ne merjem hagyni, ott kell legyek én is és az autó is. Főleg az autó. Mivel senki nem vállalta, hogy helyettem megjelenik vele, így nagy duzzogva, de mentem én :D :D :D

Jó buli volt, pótkerékgurító verseny, fekvenyomó verseny, hengerfejdobó verseny, szlalom- és szépségverseny. Felvonulás is volt, pont addigra értem oda.

Jó hangulat, elismerő tekintetek és tök jó fej emberek, akikkel sikerült megismerkednem. Külön tetszett, hogy amint megérkeztem, azonnal körbevettek és mustrálták a kocsit. Rosszat persze nem mondtak :D Igen, hízott a májam :D

Volt ott minden, meséljenek a képek!

2011.04.25. Hétfő

Kezdek egészen megbarátkozni a pezsóval.

Rohangálok is vele, elég sokat, és nagyon baráti az 5 literes fogyasztás az 1.9-es motortól. Ami ha rálépek a nyakára, már megy is. Van már benne zene is, kp-zár, riasztó is, szóval alakul a vas. :)
Grosso @ . 1 fotó . 2 komment

2011.04.20. Szerda

Üdv!

Pezsóblog! KeMáék után szabadon ;)

Adott egy 205-ös peugeot. Most lett összerakva, villanyászati dolgok maradtak rám meg as hűtő beszerelése. 1.9 D. Citroen BX motor és a hozzávaló 5-ös váltó.

Csemegézzetek.

A tipo is visszakapta a sportcipőket, nagy keservesen lett rá normális gumi, így azokat is feltetettem, ha már a pugot gumiztattam.

Mostanában sok a maszek, így mindig azzal az autóval megyek, ami épp kijebb áll az udvarban. Szombaton jön még egy transit meg egy suzuki. Anyám szerint kész lerakat lesz az udvar...

Jah, még DeKo is megvan, csak lassan már 1 hete a pezsóval járkálok :D
Bitang jószág az 1.9 D :D
Grosso @ . 20 fotó . 9 komment

2011.04.03. Vasárnap

Ismét Tipo.

Felkerültek a nyári papucsok, annyi módosítással, hogy a 15-ös alukat eladtam múlt héten. Helyette van 13-as alufelni, szolídabb gumikkal és ez már nem okoz kenyérszervót...

Gyári méretű gumi csak épp alufelnin. 165/70 R13. Nekem is tetszős és anyáméknak is, ez a lényeg!

2011.03.26. Szombat

Szasztok!

Nos, Jackoról mostanában nem igazán született bejegyzés, többek között azért, mert nincs igazán használva. Mióta nem az enyém, azóta nemigen szalad bele sűrűn a kilométer.

Ma nagyon jó idő volt és mivel délelőtt melóztam, így délután "levezetésképpen" kimentem a garázsba. Benéztem DeKo-ba... Ki kéne porszívózni... Oké, meglett, de ha már megcsináltam, akkor a Tipot se ártana. Ránéztem szegénykére, kicsit hervasztó látvány. Az idő kikezdte Őt is, elég rendesen. Idén tavasszal nem csak a fák rügyeznek, hanem a kocsi is. Szóval elérte Ő is azt, hogy ráfér a felújítás.

Hamarosan viszem lakatoshoz majd fényezőhöz. Ahhoz a sráchoz, aki DeKo-t csinálta. Majd ha mindez meglesz, akkor rendbekapjuk a motort is /pár tömítéscsere elkellene/ és mehet bele a gáz.

Úgy gondolom, olyan állapotban van, hogy megéri még foglalkozni vele, másrészt ugye sokat köszönhetek Édesanyámnak, ez a minimum, hogy kap egy olyan kocsit, amibe csak beleül és megy, még legalább vagy 5-6 évig.

2011.03.21. Hétfő

Pech-sorozat. Kezd elegem lenni...

Na kezdődött azért egy kis jóval is, Plósz Gyuszi egy hölgy társaságában, na jó kettő, Renivel és Andikával az ünnepre való tekintettel meglátogatott. Dumaparti, autózások, fényképezkedések, kis szlalomot is rendeztünk, jó buli volt. A képeken majd látszik is :)

Na ez volt ugye kedden, szerdától beb.szott az isten nyila...

Szerda reggel mentem tajánba, hazafeléjövet /tudjuk ugye, milyen jók a magyar utak/ kerülgettem bőszen a kátyúkat. Ellenben van olyan is, amikor szembe is jönnek és kénytelen vagy belemenni egybe-egybe néha. Meg is történt, szemből busz, az úton meg nagy kátyú. Sajnos elkaptam, nagy csattanás, rögtön utána szitáló kormány, erős kopogó és daráló hang a kocsi bal elejéből.... Megálltam, szerencsére felni-gumi nem kapott, ellenben egy szilentet kiütött és lógott a kerék. Na szépen hazadöcögtem, sejtettem, hogy a csapágy halt meg. itthon be akartam állni az udvarba, na ez olyan jól sikerült, hogy rácsúsztam a sáron egy kicsit a kapuvasra. Durrdefekt, jobb hátsó Pirelli, viszlát! Oldalt teljesen végighasadt. Nem voltam idegbeteg, az a lényeg. Még szerencse, hogy anno 6 ilyen gumit vettem, így felmentem a padlásra, lekaptam egyet és irány szembe a gumishoz. Majd kerékcsere után beálltam, szétszedtem a kerékagyat. 3 darabba volt eltörve a belső csapágy, a külső "csak" deformálódott. Akkoris a k.rva anyját.

Na ezek megoldva, újra menetkész az autó.

Majd jött a péntek este, amikor is a szokásos kutas bandázásból jöttem haza hajnali fél 1-kor, egy erős jobbosban kb. 70-nel a fényben csak 6db világító pötty lett. Ezekhez tartozott 3 nagyranőtt szarvastehén is.... Na én egyből kormány félreránt, satuifék. Kettő elindult balra az úton, átértek. A 3. jobbra szaladt, és a jobb elejével elkaptam. Koppant is, nagyot. Majd miután megálltam, az előreszálló gumifüstben tovaszaladt az az egy is. Nagyon filmbeillő volt. Hát b.sszameg akkor.

Előrementem, a koppanásból ítélve azt hittem, nincs lökhárítóm. De volt. Jobbos tükröm nem volt. Elsőre ennyit láttam. Másnap nappal megnéztem, szőrgombócok voltak, meg 2 nagy karmolás a csomagtartón, a leszorító mellett, a jobb első sárvédőn egy nagyobb karmolás a lámpa és az index között kb. Jobbos tükör széttört, tartóval együtt és leverte a pillangóablak alsó keretéről a festéket. Meg visszapattintottam az oldalindexet is, mert az is kibillent.

Kurvajó, 2 hónapja van az úton, és több sérülés éri, mint előtte az 1 év alatt...

De hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, tegnap kimentem rally-t nézni, mert hát Kazáron Rally-Sprintet rendeztek, amolyan edzésfélét az Eger-rally előtt. Na onnan Gyuszi cimborámmal eljöttünk, lementünk a kútra. Megálltam és akkor vettem észre, hogy foltos és fekete a kocsim hátulja... Hát ez mi??? Olaj bazzegh... De honnan???
Főtengelyszimmering...

Nem b.szod-e szíven még Te is a jóanyádat  egy kicsit?

Kezd rohadtul elegem lenni.... Hazaértem, 1 liter minusz 30km-re. Egész jó arány, nem?

És a szimmering már azért fáradt el, mert az ékszíjtárcsám ketté volt törve gyakorlatilag... Egy helyen teljesen átrepedve, az éknél, vele szemben meg elrepedve. Ez ette meg a 2 hetes szimmeringet. Ójessz.

Ma kijavítottam ezt is, kapott egy másik tárcsát és szimmeringet, kiváncsian várom, mi a fene lesz legközelebb....

2011.03.05. Szombat

Jóidő, jó hétvége, jó polski :D

Naszóval alkottam kicsit megint, csináltam amerikás helyzetjelzőt, mert a példaképen is van és nekem is bejön.

Tettem rá dísztárcsát erre pár hétre, amíg a lemezfelni van, mert nagyon rusnyák szegények.

Csináltam fűtést is, nem egyszerűen jó!
Az alapja az Eged Dávid féle megoldás, csak nekem egy VW-polo belső ventije van betéve hátra. De jól szórja befelé a meleget, kétfokozatú kapcsolóval.

2011.02.27. Vasárnap - UPDaTE

Sokminden nem történt, mindössze annyi, hogy DeKoPír motorja megadta magát. Így gyorsan kerestem páralkatrészt, meg vásároltam is és összepakoltam bele egy másikat pár extrával. Ellenben az örömöm egy napig tartott, ugyanis a karburátorból a pillangótengely egyik kis csavarja, ami a fojtószelepet fogja, beleesett a motorba. Ahogy kell, összeverte a szívószelepet és a fészkét, a hengerfejet, a dugattyút, aminek köszönhetően a henger oldala is kapott.

Most kapott egy másik hengerfejet és karburátort, egyenlőre lehet használni, de nem a legjobb.

Közben csináltam már tolatólámpát is, ha már a lökösön fenn voltak.

A saját motorja most atomjaiba szedve van, várja az új alkatrészeket. Főtengely és csapágyai, szimmeringjei már megvannak, a hajtókarok is, nemsokára érkezik a henger-dugattyúszett. Mivel most passzolom, milyen vezérműtengely van benne, mindenesetre nem gyári, örülnék egy olyan sportvezérműtengelynek, amit utcára találtak ki. Ha valakinek van ilyenje, ne habozzon szólni :D És persze emberi áron.

A cseremotornál amikor először jött a hiba, úgy kezdte, hogy állóra megfogta a motort és a hátsó kerekeket is 50-es tempónál lakott területen.  :/ Keresztbe is vágott, a mögöttem jövő meg dudált, mint a barom...

Szóval Kishíján baleset történt. A blogolvasókat Grossobácsi tudósította. Garageblog, Kishíjja...

2011.02.20. Vasárnap

Üdv!

Nos a tegnap a szürkeségről szólt, a mai meg a kék-feketéről :)

/még jó, hogy ennyi van belőlük :D /

Nekiálltam futóművet csinálni, ugyanis Obrotka Gyula is kérdezte a talin, hogy nem áll-e nagyon befelé a kerék a hátuljában, mondom áhh, dehogy...

Hát kurvajó szeme volt hozzá, ugyanis nem kicsit összetartott a hátulja... Gyanús lett már nekem is akkor, amikor a Plósz Gyuszi ment vele egy karikát, tolatott ki és beült a háta, mikor előrement, akkor meg megemelte... Mondom ez így nem fasza...

Hát gyorsan fellapoztam a szakkottát, hogy hogy is van ez pontosan. Hát ugye elöl lehet az oválfuratos tartóval mahinálni. Okés, fellazít, koppra hátratesz, majd próba. Javult a dolog, de még mindig szar volt. Próbálkoztam másik hátsó rugókkal, nem-e nagyon becsüccsentettem és azért. Hát nem. Na most nekiálltam, megnéztem, hogy a váltó melletti bekötési pontnál hogyan is állnak a hézagoló lemezek. A jobb hátsó keréknél 4 volt elöl 2 hátul, baloldalon 2 volt elöl és 3 hátul... Eleve 1 hiányzott. Na kerítettem egyet és lesz ami lesz alapon, hátrapakoltam az összes hézagolót, hogy úgy fordítsa a lengőkar a kereket, hogy széttartson inkább. Azaz most mindkét oldalon mind a 6 alátét hátul van, a lengőkart előretolva, így elméletileg nagyon szét kellene tartania... Hát az elmélet az elmélet, ám a gyakorlat nem az igazi. Még mindig összetart, de maximum 2mm-t. Mostmár ha belemegyek egy kátyúba is, nem teszi arrébb fél méterrel a kocsi seggét, hanem csak hallom a diszkrét morgolódást, hogy dolgozik a futómű.

Egyenlőre így marad, de gyanús, hogy lengőkart kell cserélnem. Nem tett nekik jót a nem rendeltetésszerű használat :D Azaz többet mentek keresztben, mint hosszában :D

Alakítottam a szélvédőcsík sarkán is, nagyon íves volt és lelógott. Másfél centit kurtítottam visszább a szélein és igényesen próbáltam egy másik ívet adni neki. Szerintem jobb lett.

Cseréltem a villanyban reléket is, mert a tompított néha már vadászni volt.

Mexakítót is kénytelen voltam, ugyanis 2500-as fordulatig csak durrogott és alig ment. Ajvé, mexakító és kondicsere...

Majd ezek után újra esztétika következett, tettem bele tetőkárpitot is. Nem ilyet szerettem volna, hanem szép feketét, de ebben a takony időben esélytelen felragasztani. De a sima lemez miatt meg kongott az autó belül és hideg is volt benne, felül semmi szigetelés nem volt. Majd később kicseréljük ezt is.

Komfortilag is alkottam, tettem be egy fűthető ülésbetétet kétfokozatú kapcsolóval, hogy ne fagyjon oda a seggem se :D

Szóval a hétvége konkrétan nonstop polskiszerelés volt, a két autó között egy favágással tarkítva a programot :D

Szóval melóhegyek, de Vicámnak el ne mondjátok, hogy nem pihentem sokat, mert kikapok ;)

2011.02.20. Vasárnap

Helloka!

Naszoval, a történet úgy kezdődött, hogy mentem a szélvédőcsíkomért Tarjániába. Majd úton befelé leintett az egyik kollégám, hogy most vettek kisposlkit, megnézném-e, meg amit ilyenkor szokás nézzem meg és cseréljem ki. Hát perszehogy :D

Így került hozzám 1 napra egy a szürkéskék, '87-es, nagyműszerfalas, de még dinamós és berántós autó.

Amiket csináltam rajta:
-motorolajcsere
-centrifugális szűrő takarítása
-váltóolajcsere
-vezérműlánccsere
-és duplatrafót tettem bele, külső vasmagost, így mindjárt nem durrog :D

Amiket még fogok:
- 2 váltótartó bak cseréje
- villany lerelézése, mert katasztrófa a gyertya az elejében
- bal első függőcsapszeg csere
- párátlanító ventillátor beépítése
- bal első kerékcsapágycsere
Grosso @ . 15 fotó . 2 komment

2011.01.30. Vasárnap

Tegnap és ma Ladáztam megint :)

A múltkori sárgaság volt itt megint. Önindítóval kezdte, nem indított, csak kattogott a bendix. Szétszed, a felakadt keféket megigazít, kitakarít, majd összerak. Hibátlanul működik :)

Majdan mai események: két első lengéscsillapító nem volt a helyzet magaslatán, konkrétan az alsó szemben nem volt semmi szilent... A lengéscsillapító hibátlan, csak épp szilent nincs benne... :(
Mivel prés nincs itthon, de még satum se, így cseréltem komplettet Gyuszi cimborám segítségével.

Majd nagyon untam már, hogy semmi hangja sincs, szerencsére a tulaj is :D Csináltam rá egy kipuffot. Nagyon jó kis érces, de mégis duruzsoló hangja lett :D Kellemesen visszadurrog motorféknél :D

És végül, de nem utolsósorban bántotta a szemem /és nem csak nekem/, hogy rohadt magas a hátulja! Ezt is megoldottuk sikeresen. A kombirugó és Niva-gátló párostól kicsit az egekbe lett... Most szépen "ül" és végre nem támolyog az úton, nem kopog az első futómű se, szóval tetszős a gép :)

Ninának /Ő a tulaj :D / is tetszett remélem, mivel Gyuszi vitte vissza az autót Neki :D
Grosso @ . 25 fotó . 4 komment

2011.01.23. Vasárnap

99,9 %

Itt tartok most DeKoPírral!

Mai napra egy Corsa volt tervezve, de nem jött. Mivel jóidő volt, befejeztem a kárpitozást is, és ahogy ígértem, jönnek a képek a belsejéről is, majd a véleményeket kommentben lehet közölni :)

Előre mondom, nem hibátlan és a töltésjelző sincs még bekötve. Vannak finomítások, de csak apróságok. Csábít, hogy használjam is, de amíg ilyen takony időjárás van, addig nem szeretném még... Bár az első sárfoltokat sikerült már rátennem :)

Jah, meg egy Ladát is központizáraztam, ebbe csináltunk motort Gyuszi cimborámmal, egy 1.6-os zsugort :D

Nekem kell egy lada IS! :D

2011.01.18. Kedd

Hétvégén Nálam járt a Plósz Gyuszi.

Kíváncsi volt a szekérre meg ugye régen is találkoztunk, így a hétvégére ellátogatott hozzám.

Volt autószerelgetés, autózgatás, amatőrrally a külső pályaudvaron, meg nagyon jó hangulat!

És nem hogy megnézte a kocsit, már vezette is :D

2011.01.13. Csütörtök

Haligali!

Ma felgumiztattam Pirelli P700-as 165/55-ös gumikkal mind  NÉGY FEHÉR ALUFELNIT :)

Fel is tettem a vasra őket, és az ültetés is egyre jobban tetszik. Egyenlőre így marad, hétvégén megyek kárpitért és jövőhéten kárpitozzuk a belsejét ;)