2009.05.01. Péntek - UPDATE

Heló!

Mit csinál egy ampervadász aznap, mikor végre pihenhetne? Persze hogy központi zárat :D

Tegnap este 11-kor nagynehezen kirugdostuk az összes ökörnemnormális parasztokat, akiknek este 9-kor jut eszébe, hogy bakkernemvettemkenyeret. Na jah, de ezt olyan lendülettel, mintha egy hétre zártunk volna be. Lényeg, minden zárási procedúrával fél 1-re haza is értem. (túlóra nyista lóvé)

Aludhattam volna, de! 8-kor már csak felevett a fene, kimentem, szétnéztem a garázsban. Eredetileg takarítási szándékkal. Elvégre munka ünnepe van, vagy mi :D

Ünnepeltem is, találtam pár dolgot. Egy fordból származó kp-zár vezérlőt, egy suzukiból kivett kábelcsatit, egy rakás vezetéket, meg egy opelból való kp-zár motorokat. Még szerencse, hogy minden egy helyről van :D :D

Ezeket összeházasítottam, eredmény egy "kulcsos" kp-zár 4 ajtóra.
(tudom, most jön az, hogy már nem is jó a kocsimba, mert az ötajtós :D )

Ami igaz is, de én úgy gondoltam, mégis belepróbálom. Igen.
FIATékat eddig dícsértam, ahol tudtam, most viszont szidtam még Franco Mantegazza jó anyját is (asszem ő a formatervező volt).
Ajtómegoldás a legszarabb szerintem. Okos, mert kivehető belső panel van, amit körben csavarok fognak. Ezzel még nem is lenne baj, DE! Ezen a panelon vannak belülről patentok, csavarok, stb... minden, ami fogja az ablakemelő szerkezetet, az ajtónyitó rudazatot, mindent. Amihez persze a fóliától lehetetlenség hozzáférni, és persze ha megmozdítod 2 centire, már el is pattan rajta valami bolha, fül. Összerakni mégrosszabb. Szóval a vége az lett, hogy nem került bele a központi, ugyanis én mégegyszer nem szeretnék olasz "okos" embereket szidni. Tehát akkor kapja meg az autó a kp-zárját, ha az elektromos ablakokat is előre. (CSAK GYÁRIT!!!)
Magyarul kétszer nem bontok. Jah, meg kell egy ablakemelőszerkezet a bal hátsó ajtóba, mert felétől jobban nem jön le az üveg. (ezt még Lajoska fedezte fel asszem :D ) Szóval majd mindent egyszerre. Mert nem csak baszott nagy türelem kell hozzá, de kézügyesség, minden. ;)

Ellenben viszont megcsináltam a bajos napi számlálómat, mert kattogott és nem lehetett nullázni. Mostmár jó, és ha már kinn volt a számláló, áttekertem a valós km-re. 228.607.km itt tartunk most, 230ezernél szíjcsere, olajcsere, levegőszűrő, vízpumpa. 221ezerrel vettem, másfél hónap alatt gyűlt bele km :D :D

(és még mindíg ordít egy fehér első lökösért:(:( )

UPDATE:
Bontóztam! :D
Nem, se pesten nem voltam, sem más nagyobb bontóban, csak Mátraszelén egy havernál. Rengeteg Tipo cucca van, Van neki 2 komplett autó bontva, kár hogy dieselek. Mármint motor terén, mert belő kárpit végett nagyon is jó. Így le is csaptam a két első ajtókárpitra karfástól, elektromos ablakostól, elhoztam egy zárható kesztűtartót (kissé idegesített már, hogy erősebb balos kanyarban az anyósülés elé hullottak a cuccaim :S).
Egyenlőre ennyit, mivel többet nem futott a maszekolt pénzem. Fizukor lehet megboltolom a középkonzolt vele. És már rá is állítottam egy Sedici-lökösre, meg 2 küszöbspoilerre.

Kérdés:
Mennyire egészséges használt ültetőrugót venni? :O
(van egy törött Sedici tarjánban a srácnak, azalatt sportfutómű van. erősen játszok a gondolattal, hogy a rugókat kiveszem alóla. 5-5 centit menne lejjebb az autó. Ami látványos ugyan, de mégsem a földre tenné.)
rögtönzött, 10perces kp-zár :D az akku a daewoo kartárs régi akkuja :D na majd én ember leszek... ... levenni nehézkes volt, de vígasztal, hogy bontatlan még... ...műanyag betét alatt a panel meg a fólia... ...sztem én voltam az első, aki ezt levette a gyár után... ... panel nélkül viszont lóg minden... első ajtó, legalább a motorok helyét betájoltam :D ezt meg találtam :D a zsákmány, majd megy rá fekete szövet ;) egy komplett zárható kesztűtartó a hangszórók természetesen kikerülnek onnan villanyablak:D:D:D a gombok zölden világítanak :D:D:D

Kommentek

Lajoska

Igen, az ablakot még én "rontottam el" Pásztó felé, a próbaúton.

Sztancsik Viktor

Mivan kisfiam, ahova te nyúlsz mindenhol áram terem? :D :D :D Villanyablak, villanyzár :D végén még dodgemet csinálsz belõle. Igaz akkor az ajtók feleslegesek lesznek. :D

Kopányi Sándor

Az a magánvéleményem, hogy sokba fog kerülni az a vezérlésszett olajjal meg minden f*szsággal.... Dobre?

Lajoska

Kopányi Sándor #32991:
Ez sajnosnem magánvélemény. Persze ezt is szegény Reni szívja meg. ;)
Új középkonzol, új küszöbspoiler, új lökõs... lassamn a Pénznyelõ c. filmre elékeztet a "hûdejóvétel" autó. :D :D :D

(szolgálati közlemény: Grosso, ha komolyan veszed megöllek, szorkettõ, köszönöm.)

Grosso

Lajoska #32955:
:D :D :D

Sztancsik Viktor #32957:
Látod, van aki lóvét keres, autót vezet, én lassan inkább áramot... :D :D :D

Kopányi Sándor #32991:
Dobrídjen! Olcsó hozzá a cucc, fizetés után megveszem, nem szarozok, mert nem akarok egy motorgenerált úgy frissen gyorsan, mert hanyag voltam. Szóval fizu után a következõ bejegyzés a nagyszervízrõl fog szólni ;)

Lajoska #33008:
Annyira nem vészes, ha minden jól megy, 15-bõl meglesz minden hozzá egy kis kedvezménnyel :D :D :D
Azt a filmet valahogy nem láttam :D :D :D

(szolgálati közlemény:Lajoska, neszójjábe! szorkettõ, köszönöm.)

Kopányi Sándor

Helyes, mert ütök mint a bolondóra :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!