2011.06.30. Csütörtök - UPDATE

Üdv Néktek!

Adott egy 520i E34-es BMW.

Végre BMW. Régóta vártam, hogy BMW-zhessek kicsit, mert tetszeni nagyon tetszenek, de még alkalmam nem volt vezetni.

Most hoztam egy Bömcsit, két hátsó lengéscsillapító csere, olajcsere, kipuffot kell rajta hegeszteni, az alján van pár foltoznivaló lyuk.

Íme a képek, bár még van rajta meló. De akkor is BMW :D

UPDATE!

Kész a Bömös. Ami volt még:
Olajcsere, kipuff- és taposólemez hegesztés. Holnap viszem haza a gazdájának.
bömcsiiiii ahh, na itt kezdődik egy igazi BMW, hat hengernél! :D :D kalaptartó alatt van a torny... érdekes a cserélendő. Olajos helyébe megy középkategóriás gázos :D rugóösszehúzó akcióban :D kis malőr volt a kézifékkel is. Konkrétan széthullott a betétet is megrágta kicsit csatatér kicserélve benn a helyén ezt is megorvosoltam :) lábon, mindjárt nem hajóhinta egyre gyorsabban megy :D a két szemértre való a másik is kicserélve olállá hiányérzet apró darab :) kicsit elrohadt kapott másik még a végén megtanulok hegeszteni is :) alapozva ezalatt meg találtam valamit hoppácska alulról sem szebb ez a másik oldal. tehát így kéne kinéznie felül is kapott lemezt és alulról is kigittelve meg ilyen :) 89-es autóban már hengerenkénti gyújtás :) tetszős :) akkor is szép :) mosolygós projektor :) de ezt nem bírom feldolgozni... 6-os gömbvasból van a bajuszkapcsoló egy műanyag bunkóval a végén...

Kommentek

tunyi1986

jéé ezeken is ez a fajta hülye fék van hátul :) lábfék tárcsa,kézifék meg dob :)
Rugó összehúzót remélem kézzel kellett végig tekerned :) És akkor meg volt a napi izzasztó edzés :D

Lajoska

Ismerõs ótó.
A hátsó féken agyaltam egy sort, hogy mit is látok, és ha Tunyi nem írja, nem jöttem volna rá, hogy mi a fene ez.

Plósz Gyula

gondolom szurtad neki :D :D :D :D

Buszos Petya

Jók azok a felnik. Ez nem valami E23-as (régi 7-es) gyári guriga? Amúgy jó dolog a hat henger, meg minden, de egy ekkora bódéhoz már elég sovány az a 2000 köbcenti.

Grosso

tunyi1986 #51162:
:D :D

Lajoska #51165:
Mivel kb 400 méterre laknak Tõletek :D :D

Plósz Gyula #51166:
Annyira nem, egyrészt sokba kerül, ha megcsukom, másrészt nem egy villám..

Buszos Petya #51169:
Ahogy mondod. Nagy az 1440 kiló a 150 lóerõs motornak. Megy ez, de kb. 4000-es fordulatig kispolskis autózás van. 4000 felett megjön a 6 henger érces hangja, na onnantól lecsavarja ügyesen az órát és szedi is a lábát, csak akkor a pillanatnyi fogyasztása nem igazán baráti a 25 literes értékkel  :/ :D

Lajoska

Te figyejjé, mijaza gömbvas? Csapágygolyó? :)

Buszos Petya

Grosso #51171: 25 literbõl meg már azért illik jól menni. (Bár mondjuk egy KRAZ se megy túl jól, oszt mégis elkér még többet is. :D :D :D )

bexxter

Gömbvas? Akkor az tömör lenne és k. nehéz. Mellesleg a vezetékek sem férnének el benne :)

A kipura csak ráhuztál vastagabb csövet, vagy toldottad?

Grosso

Lajoska #51210:
Ez most honnan is jött? :D

Buszos Petya #51212:
Van benne igazság :D Nem kicsi :D

bexxter #51214:
Nincs is benne vezeték :D A lámpát a mûszerfalon kapcsolod :)

A kipuffból meg kivágtam azt a darabot, csak egy picivel hosszabb csövet tettem rá, hogy legyen kis átfedés. Hegeszteni is könnyebb és erõsebb is lesz :) Szerintem.

bexxter

Grosso #51218:
Egy évig volt szerencsém egy 35i-hez, tudom hol a lámpakapcs, de ha jól emlékszem nekem befelé is lehetett nyomni a végén a kapcsolót (boardcumputer kijelzõjét változtatta) annak csak megy vmi vezeték, nem az egész kart nyomtam befelé, csak a végén a kapcsolót. :)

Grosso

bexxter #51220:
Az akkor felszereltebb gépezet volt, abban lehet, hogy volt ilyen. Ebben semmi estra, sima alap lehetett szerintem, mert se villanyablak, se ABS, semmi nem volt benne.

bexxter

Grosso #51226:
Viszont ha akarnak bele, könnyû, mert nagyrészben minden elõ van kábelezve, alig kell valamit kibontani más verdából. Pl ablak, ülésfûtés ilyesmi. Boardcomputer is nagyon könnyen betehetõ, pár db kötés kérdése csak. :)

Andrei

ez kurvajó, hgoy amikor a mi lelkes tervezõink áttértek a megszakítós duplatrafóról az 1/2 cinquecento gyújtásra, akkor itt már hengerenkénti volt :)

bexxter

Andrei #51228:
Ha jól emlékszem, kispolszkiban is van duplatrafós, nem ? Ergo hengerenkénti. Csak nem a gyertya tetején van egy lapos trafó. Csak az még megszakítós. (mint ahogy a hengerenként 2szelepes bmw motorok is elosztofedeles, rotoros gyújtásúak).

KeMa

89-es autóban hengerenkénti gyújtás? Ezt többek között a Trabi is tudta már 1957-ben :)



bexxter #51234: Az két hengerenként egy trafó. Mert a trafóban nem két szekunder van, hanem a szekunder mindkét vége van kivezetve. Ergo, a duplatrafó egy sima trafó, két kivezetéssel. Ezáltal a duplatrafó kifejezés sem helyes :)

Lajoska

KeMa #51249:
Sõt, a Daimler-Benz is 1896-ban.

KeMa

Lajoska #51257: Ezt nem tudom, de elhiszem neked :)

Lajoska

KeMa #51260:
Mivel volt összesen egy hengere...

KeMa

Lajoska #51282: IC! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!