2011.10.01. Szombat

Igen, megint BMW. :)

Nos ugye említettem volt, hogy fogy a víz a motorból. Csak ugye nem lett belokalizálva, hogy honnan. Elsőkörben ugye mire gondol az ember, ha csöpögést nem tapasztal? Hengerfejes. Fasza.

Na ez nem. Nem buborékol a tartályban a víz... nem is fekete... az olaj se lesz benne több... nem is füstöl fehéren se hidegen, se melegen... égett fagyálló szag sincsen, szóval nem lehet hengerfejes.

Aztán alakult ugye az, hogy kaptam szemöldököt a kocsira. Amikor tettem fel, akkor vettem észre a hűtő első részét. Na meglett a bibi. Hát sérült a hűtő, de nem kicsit.

Oké, akkor kell másik bele majd. Ezúton is köszönet, hatalmas köszönet Lajoskának, ugyanis "pont akadt egy a fészerben" és kisegített ezzel. /köszönöm tényleg, ismét jövök eggyel, csak győzzed felírni! /

Ma kicseréltem a hűtőt, ami egyfelől jó volt, mert ugye megoldódni látszik a vízfogyás, a másik az, hogy egy csomó dolog kiderült.

Pl. az, hogy az eleje nem kicsit volt összetörve. Ugyanis a hűtő mögött bekukucskálva látszik, hogy nem a sajátja már a nyúlvány első 30 centije, a lökhárítótartók és a köténylemez sem. Istenem, most meg van csinálva, néz is ki valahogy, kész. 20 éves autó, amit nemhinném, hogy csak bevásárolni használtak volna. Nem problémázok rajta. Gumit nem eszi, leesni se akar az útról, merev mint a dög, tehát ennyi.

Haladgatok a forddal is végre, hamarosan az is eltűnik a portáról, már csak kitakarítás, kárpitok, ülések, minden vissza és műszakira mehet. Ma rápróbáltuk a felnit is, szép lesz, pedig én festettem :)

Hát akkor képek:
na ezzel semmi baj sincs. ismét napi használatos hűtőbontás :) ez meg a csomagtartó alja... egy még egyben a terelő hőőőha... sok a baj nagyon... hőőőha nadecsókolom, hengerfejes kocsiból nem ilyen színű hűtővíz jönne le szerintem... a kiszedett és a bekerülésre váró... na vajon melyik melyik? :D mintha kis kanyar is lenne benne... meg van csavarodva hőőőha, a hátulja se szebb... mintha a ventillátor mintája bele lenne préselve kicsit... na ez a része nagyon nem tetszik... ez a nyúlvány se az eredetije már sajnos :( a BárdiAuto-s cimkéből ítélve az se nagyon az eredeti... ez meg a jobb hátsó doblemez... konkrétan siralmas :( hmm... BMW-jék nem a tanksapkát zárják... hanem a tankajtót... központival... Működik!!!! :D a motor :) hűtőleeresztőcsavar :D Szép szó és nem csurom olaj. Ez jó jel olajcserét is megejtettem már Valvoline, mert ugye minőség, vagy mi. :D gyári!!! Emelő fordra felnipróba pár kép, mert szééép :) gyááá, kurvaszép. :) közben befeketedett az első index, ugyanis a sárga nagyon nem illett sehova. szerintem

Kommentek

Marczin János

Sérült volt a hûtõ és mégsem hagyott foltot?!
Azt hogyan csinálta? :)

Marczin János

Ékszíjat is cseréltél? Úgy látom ráfér. hacsak nem a kép csalóka... :O
Amúgy tényleg mutatós darab. ;)

Lajoska

Húszéves autóból kétféle van: ami bevallottan törött, és amelyiket nem vallják be.

A hûtõt meg szívesen, itthon úgyis csak kerülgettük. :)

Grosso

Marczin János #51778:
Marczin János #51779:

Úgy, hogy mivel mögötte állandóan ment egy ventillátor, így el is fújta a kijövõ vizet. Amit meg nem, az elpárolgott, mivel a hûtõ tetején volt sérült.

Ékszíjat is cserélnem kell, jól látod. De még vezérmûszijjat is...

Lajoska #51780:
Na jah, bmw-bõl meg pláne kétféle, ami olcsó és szar, meg ami jó de nem eladó :D
Amúgy ezt a hûtõt is buherni kell... A kiegyenlítõ részénél ez is szivárog... éppenhogy csak, de mégis. Oda kell két gumigyûrû, lehet csak azok rosszak. Majd ránézek :)

Marczin János

Grosso #51782:
Miért? Állandóan megy a venti? Nem hõkapcsolós? :O

Csak azért pedzegettem a témát, mert nekem a hûtõm könnyezik felül. Menet közben még nem is tûnik fel semmi, ha meg nagy ritkán bekapcsol a ventim olyankor meg nem is néztem hogy elszívja-e... mert ugyebár szív a venti! ;)
Viszont ha az ember megáll akkor pár pillanat múlva megjelenik alatta egy kis folt. Ugyanis a fagyállós oldat az nem párolog csak úgy el.
Konkrétan Robinak szombaton kötöttük be a radiátort és még mindig látszik a fagyállófolt a járdán ami szétpocsolódott légtelenítéskor.
Ezért csodálkoztam annyira, hogy nem volt folt alatta.
Vagy akkor tényleg csak alig szivárgott, viszont az meg nem baszta volna a csõröd mennyiségileg. Vagy a picsa tudja!
Mindenesetre remélem megoldódik a gondod! ;) :)

Grosso

Marczin János #51789:

Ladás rendszere van, viszkó-kuplungos :) Nekem eléggé erõs ez benne, mint az összes bmw-be, így alapból egy süvítõ hang is van a motornál. Ez a ventillátortól van. Igazad van, szív a venti, pont ezért nem maradt folt alatta, mivel beszívta rá a motorra, az meg szépen elpárologtatta.

Buszos Petya

Ennek is a csomagtér alján van az akksija, mint a Bálna-Merciknek, vagy simán kirohadt ennyire a savgõzök segítsége nélkül is?

Grosso

Buszos Petya #51798:

Nem, ennek elöl van az akksija. Ez szimplán azért rohadt így ki, mert E30-éknál a bmw még nem gondolt arra, hogy tegyen be mûanyag doblemezt. Így a hátsó kerék telibe ide veri be a sarat. Ami hosszútávon, ha nem figyel rá az ember, akkor ezt okozza... :( :(

Buszos Petya

Grosso #51819: Hát nem kevés meló lesz vele, ahogy elnézem. :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!