Karosszériamunka - Update - készen van

Üdv.

 

Nos, ugye azt tudjátok, hogy kisebb kasztnis melókat csinálgattam már, mint taposót befoltozni, küszöböt cserélni, sárvédőívet, kipuffot hegeszteni, na de olyanra még nem akadt példa, hogy egy törött kocsit kelljen eredeti állapotba hoznom. Illetve egyszer egy suzukit, de az ehhez képest sétagalopp volt.

Egyik cimborámnak van egy Honda Civic-je. Volt már nálam a kocsi, akkor vezérlést, meg ilyeneket cseréltem rajta, most meg sajnos megtört az autó.

Az eleje kapott jobban, a jobb oldala, lámpatartó lemez, első keresztmerevítő, jobb oldali nyúlvány /ezáltal eltolta a baloldalit is/, jobb oldali merevítés és vonószem. Na meg persze a lökös ripittyára az elejéről. Szerencsére a lámpák és a sárvédők egész jól megúszták, a jobb első sárvédő hajlott még, de azt kihúztam, amennyire tudtam.

Az eleje készen van, amint azt a képek is mutatják, holnap jön a hátulja, ugyanis az ütés erejétől szegény autónak a segge is csapódott és a jobb hátsó kerék hátrébb- és beljebb költözött úgy cirka 3 centit. Holnap majd ezt hozom még helyre rajta, majd arról lesz egy kiegészítés.

Történet ennyi, a képek többet mondanak. Vélemyényeket és javaslatokat is szivesen fogadok, ki hogy mit csinált volna esetleg másképp vagy pont így :)

 

/ jelzem csendesen az egyedi, 115 lóerős húzatópadot, aminek a segítségével a baloldali nyúlvány visszakerült az eredeti helyére :D :D /

Adott ez a kocsi akkor zenét csináltam bele múlt héten még ilyen volt az orra :) aztán hétvégre meg már ilyen a nyúlvány is elnyúlt kicsit ennek vízszintesen kéne állnia befelé is meg lefelé is hajlott első sárvédő is kapott szegényen ez se szép... na ezt kell mérethelyesen feltenni :) kihúztam a sárvédőt is egész jó, már nem nyomja az ajtó, ha kinyitod szépen bemegy mögé ;) bontódik le a sérült rész maradványa ezt előbb le kellett véssem róla :) az egészséges nyúlvány, csak épp 3 centit arrébb van, a motortartóból is ki akart esni a szilent :D akkor húzzuk vissza a helyére :D felpróbálva a bontott orr alakulgat már egyenes legalább kivágva, helyrehúzva, majd erősítve alapozva alakulgat a vas :) felpöttyözve próba erejéig lökös fel, kis igazítás után így maradt felhegesztettem hozzá a homlokfalat is a másik oldalon is, le is van alapozva, ahogy kell ;) a végeredmény, beletéve lámpák, indexek, de még a lökös alja nincs felcsavarozva és végül a 115 lóerős húzatópad :) lengőkarok nem szép a kasztni se ajajj, hát ez hátracsúszott futómű out annak ott asszem egyenesnek kellene lennie kicsit megerősítve alapozva tömítőzve annak egyenesnek kéne lennie... valahogy szebben mutat benn a helyén az új szilent mindjárt jobban néz ki! :)

Kommentek

baz

Bátor volt azokkal a gumikkal a hóban vezetni!
Nincsen összefüggés??
Mellesleg csinosan megoldottad! :)

Grosso

Akad egy kevés összefüggés, igen. Köszönöm szépen, ez az első olyan meló, ahol komolyabban hozzá kellett nyúlni a kasztnihoz. Szerintem pofás lett.

Plósz Gyula

ügyes vagy spani ;)

baz

Grosso #52617:
Gyári elejével jól néz ki! Beszéld le a hótolóról! :) :)

Lajoska

"Piszkozatnak" nem rossz. :) :) :)
Ráment egy cigarettacsikkre, vagy elütött egy bogarat? Vagy a NYOMATÉK kitépte a motort a helyéből?

Mi a jó abban, hogy valaki inkább telente újrarakja a kocsija elejét, minthogy venne egy szájbarakott téli gumit?

Hepp Ádám

Már éppen kérdezni akartam, hogy milyen 115 pacis szörnnyel cibáltad meg, de az utolsó képen megvan :D Szép munka volt és a zöld lökössel fényévekkel jobban néz ki, mint azzal a fehér hókotróval :D Viszont ahogy nézem a kasznit imitt amott már rozsdásodik, lehet érdemes lenne azzal is foglalkoznia a tulajnak.

Grosso

Plósz Gyula #52620:
Köszöntem szépen! :)

baz #52621:
A hókotró már 4 darabban van, szóval marad ez az orra. Nekem szemből kajak olyan, mint egy béka :)

Lajoska #52622:
Nem sok történt vele, 4db vasúti sín csak :D

Hepp Ádám #52623:
Nyáron folytatás következik, full lakatolás + festés :)

Lajoska

Aztapicsa!
Most nézem. Norbi olyan lelkiismeretes, hogy szerzett az Indiánhoz egy donorautót.
Na, akkor sorolom, mi kell belőle: ablaktörlő, hűtő, ha befecsis, akkor hengerfejtől felfelé az egész és a tank, hátsó fékdob ( csak a műszaki erejéig), jobb oldali tükör, bal hátsó kilincs és a műszerfalkeret.
Ja, ha krómkilincs van rajta, azt is kérem, ha nem, akkor bugázz egy '80-as 105-öst is.

Lajoska

Grosso #52625:
Kellett neki ültetni :)

Grosso

Lajoska #52626:
Mivel ez az autó nem mozdul innen cirka 2 hétig, áttehetem a dobot róla, ha jobb állapotú műszakira. ;)

Lajoska

Akár. Bár ez nemszeretem megoldás, fékkel, műszaki állapottal nem szeretek viccelődni.
Legyen patkány, leélt, igénytelen rozsdakupac, de a műszaki részében nincs megalkuvás.

brozi2

Reagálnék a "szakértő" kommentekre.Semmi összefüggés nincs a gumik és a törés között (a 2 első kerék törés után ideiglenesen lett föltéve).
Hó? Milyen hó?
Lajoska nagyon vicces gyerek,javaslom vegyél vissza!

Grosso

Előre szólok, semmiféle erőfitogtatást vagy fenyegetőzést nem tűrök a blogomban! A két első kerék azért lett feltéve, hogy lábon haza tudjon jönni az autó, mindenesetre a törés előtt is merész volt a hátsó kerekeken a nyári kopott gumi... Ezt a tulajnak is elmondtam anno. Úgyhogy az efféle megnyilvánulásokat pedig be lehet fejezni, aki pedig nem érti a viccet, az ne olvasson bele. Köszönöm.

Lajoska

Talán olvasd a többi kommentem is, rájössz, mennyire kell azokat komolyan venni. :)
Peace, bro.

buzamo

Na zenészek ez nektek szól!!!!!!!!!A Norbi ezt az oldalt nemazért csinálta h oltogassuk egymás verdáját bazdmeg!!!!Sok fogteknikus köcsög....nesértegesse a verdámat mert azzal engem is sért!!!!majd rálehet nézni kereken 1 év múlva.....és akkor ha az összes szarotokat odadnátok se adnám oda a civicet.......azahótúró meg benetúrjon valakit az árokba!!!!!!!

Lajoska

Az én apukám úgyis erősebb, mint a tiéd. És tudd meg, megmondalak Anyunak, amiért csúnyán beszéltél.

Csak hogy hozzam a színvonalat...
Senki nem sértegetett, sem Téged, sem a vasat. Norbinál megszoktuk, hogy mindenkinek beszólunk, egymásnak is. Ezt úgy hívják, hogy vicc, egyesek értik is.
A csapatban - persze szigorúan egymás háta mögött - én vagyok a meleg, kisöcsém a fatökű, mert 24 évesen nincs nője. Norbiról nem mondom ki, hogy mit szoktunk mondani, mert egyelőre nála van a Skodám, és egyben akarom visszakapni, nem szétflexelve.
Ezek után az, hogy hótoló Hondád van... ne haragudj, de nagyon jól megúsztad. ;)

Remélem, nincs harag, lehet, hogy rosszkor találtalak be.

obrotka gyula

buzamo #52636:
Nekem nagyon tetszik az autód, egyedi és ízléses. Szeretnék én is egyet majd.

Buszos Petya

obrotka gyula #52640:
Ezzel hasonlóan vagyok én is. Régi nagy vágyam egy szépen felmatricázott-felspoilerezett darab.

bexxter

Remélhetőleg a sportdobb már rajta figyel :)

Amúgy a lakatolás szép munka volt!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!