Elkészült!! Rover Mini 1978'

Nokéremszépen.

Ezt a kisautót már régebbről ismertem, egy helyen dolgozunk a tulajdonosával. Első körben még tavaly zenét kellett beletennem, akkor volt hozzá szerencsém először. Mit mondjak. Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, egyrészről nagyon tetszett, másrészről voltak olyan dolgok, amik nagyon nem. Vannak rendkívül érdekes megoldások az autón, a brit ipar remekműve...

Történt sajnos viszont egy balesete a kisautónak, februárban épp hazafelé tartott, amikor kb. 100-as tempónál megcsúszott az úton, majd árokba borult. Igen, a tetejére...

Felkerült pestre, ahol próbálták helyrehozni, ellenben rengeteg idő ment rá és annál kevesebb munka, tehát érdemleges haladás nem nagyon történt. Így felkeresett a tulaj, hogy nem tenném-e rendbe az egész kocsit, tehát kasztnizás, festés, műszakiztatás, összerakás stb.. stb...

Elvállaltam az autót, bár tudtam jól, nem lesz egy sétagalopp. Július közepén lekerült hozzám egy tréleren. Egy tetején átforgott autót kell rendbehozni... ilyet se csináltunk még. A tetőcsere utáni állapottól láthatjátok, min ment keresztül a kisautó, nem volt egyszerű nekem se, a családomnak se, sokszor mentem sokmindenki idegeire, de a képek magukért beszélnek. Véleményem szerint Ő egy ilyen rút kiskacsa volt, aki most egy szép hattyú lett. Kíváncsi vagyok, Ti mit szóltok hozzá :)

Sajnos sok idő ment el arra is, hogy vártam az alkatrészekre. Minden krómos kiegészítő és belső illetve külső elem, mind Angliából jött, hisz nálunk esélytelen egy ilyenhez cuccokat találni. A tetőkárpit is változott, az eredeti elég viseltes lett a borulás után, nem akartuk visszatenni, újat nem érte volna meg rendelni, így Édesanyám elvállalta, hogy csinál bele egyet, ha fel tudom tenni. Megoldottuk. Szerintem még jobb is lett, mint a gyári. Lassacskán, Július közepétől tegnapra lett készen az autó, de megérte. Nagyon is. Összegekről inkább nem is beszélek, hiszen nem erről szól.

Egyrészt mert egy különleges autót csinálhattam, nem egy szokványos látvány az utakon, túl van a harmadik X-en, de büszkén gurul.
Az emberek megbámulják, csodájára járnak, tegnap is alig 10 percet töltöttem a kúton, amíg megtankoltam, már azalatt 3-an jöttek oda, elismerő szavakkal illették, "ékszerdoboznak" nevezték, stb...

Igen, nagyon jólesett, hisz másoknak is tetszik, igaz, nem könnyű, aki épített ugye autót, az tudja, de ez mégis más. Nem hétköznapi.

DE!

Amit soha, de soha nem fogok elfelejteni, az a tulajdonos arca, amikor elvittem Neki a kisautót megmutatni. Ezt nem lehet szavakba önteni, mint egy ötéves kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított játékát. Ölelgette, puszilgatta, végigsímította minden egyes pontját... Na ez az érzés, látni az Ő boldogságát, nekem ettől több nem is kell. Használja majd egészséggel, vigyázzanak egymásra és a családra, sok balesetmentes km-t Nekik!! :)

 

U.I.: Szeretnék köszönetet mondani Mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a kisautó ilyen lehessen, bár nem az enyém, de eléggé megszerettem.
Tehát akik nélkül nem jött volna létre:
- Hegedűs Sándor /esztergályos/
- Vízvári Szabolcs /fényező/
- Pintér Béla /márkatárs/
- Kincses Ervin /tulaj és alkatrészbeszerző :) /
- Llumar Fóliázás Salgótarján Central Autóüveg K. és R. Kft. /szélvédőfóliázás/
- Mizsei Tibor Tibee /krómos alkatrész támogatás/
- Nagy Gyula /szállítmányozás/
- Nagy Balázs /"kutya" - tréler kölcsönzése/
- Kulcsár Erzsébet /Édesanyám, akinek a tetőkárpit dícséri keze munkáját/
- és nagyon nem utolsó sorban kedves Párom, aki rengeteget segített a munkálatokban, na és persze a rengeteg türelmét, ugyanis a kisautó miatt eléggé lecsökkent az együtt töltött idő.
 

KÖSZÖNÖM

A jövőhét tesztüzem, mivel rengeteget állt az autó, fékek, fűtés, stb. tesztelése és vasárnap "Ünnepélyes átadás", amikor is visszakerül Budapestre, ugyanis ott lakik :)

 

/ ízelítőnek pár kép, mai nap még felteszem az összeset. Elég sok van :) /

a Rút kiskacsa itt már nagyjából az ívek ki lettek pofozva és a tető is cserélődött volt rohadás is rendesen balos taposó kivágva jobbos taposó kivágva el is volt már fáradva szegény, meg a betontőke is felszakította jobb hátsó sarok is kezd alakulni mindjárt jobb lecsiszolva, alapozva bal hátsó sarok aprólékos munka... ez is alakul már pofásodik akkutálca alja is lerohadt alakul már pótkerék A drágám is segített :) akkutálca is van már :) itt már egész pofás lett az oldala is összerakósdiban, megyünk műszakira, mivel 3 hónapja lejárt leműszakiztunk, mehetünk festésre tréleren a fényezőnél az eredeti szín ilyen gyöngyházfehér valami volt figyeltünk a részletekre, bár a színét kicsit... ... megváltoztattuk. Innen ezüstnek néz ki, de nem az. ez renault szín. Gyári. Az új Mégane és Laguna jön ki ilyen színnel. a kártyák közül ez hasonlított a legjobban a sárgás, kékes, szürkés árnyalatú fehér színre :) a ház előtt elkezdődött az összerakás a terv :) tetőkárpit alakulóban középóra átkötés... hangszigeteléssel, de még takaró nélkül benn a fűtés és az első hangszórók szárad a tetőkárpit :) az eredmény fehér bőrözés a műszerfalon határozottan jó :) ezekkel is babráltam, bár ez nem volt kérés hőőőha szerintem jobb :) belső is alakul szélvédőberakás, utolsó mozzanatok egyike Elkészült. Ő is tökéletesen működik A két kocsi értéke között mindössze 300ezer HUF van :)
Grosso @ . Címkék: mini . 11 komment

Kommentek

Lajoska

Csinos lett. Gratula hozzá!

TDanee

Pofás vas lett, elismerésem

szipi69

Szép lett nagyon. Elismerésem :)

Lajoska

Helyesbítek. Ez nem csinos lett, ez egyszerűen gyönyörű.
Tegnap csak pár kép volt fenn, ezért tévedtem.

Tibee

Szépótó, de túl nagy. :) Gratulésön amúgy! :)

KeMa

Hmmm. Nem akarok g*ci lenni, de több ilyen blogot ne. Légyszi!
Most megint hahu-t nézegetek, és felelőtlen gondolatok keringenek a fejemben :D :D :D

KeMa

Mellesleg: http://youtu.be/Ju3vQGVHbXs :D

Karki

Amíg csak a pár kép volt, nem volt egyértelmű, mennyi meló van a kocsiban. Így már mindjárt más :)
Elismerésem, szép munka.

Lajoska

KeMa, Neked is a "kellegyM.ini" vírus támadta meg a böngésződet? :)

KeMa

Lajoska #53987: Igen :D Pontosan. Ez azért veszélyes, mert kereső emberként más a helyzet, mint csóró diákként :D

Grosso

KeMa #53988:
A képen látható kisautó is eladó egyébként tavasztól sajnos. :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!