2008.01.23. Szerda

Tegnap nem történt semmi különös, ezért nem írtam semmit.
Ellenben ma eljött az ominózus "csináljunk már végre féket az autóra" nap!

Neki is láttam, mivel elég hamar hazaértem suliból. Felbakoltam, leszedtem a két első dobot, majd kivedtem a fékbetéteket is. Mivel más már nem maradt, mert minden ki lett cserélve, gondolom a rajtuk lévő utánállítók a hibásak a fékbajomért.

Story: Féket összeraktuk, légtelenítettük, tökéletesen fogott. Egy darabig! Idővel a pedál egyre bejjebb fogott, utána elérte azt a pontot, hogy csak másodjára fogott rendesen! Első nyomás: be padlóig - gyenge fékhatás, második nyomás: alig megy be - jó fékhatás! Na erre varrjon valaki gombot! Ez az idő, míg idáig "fajult", cirka 3 hét.
Idegesítő! Nem kicsit, NAGYON!

Remélem ezután már jó lesz, kicseréltem a fékbetéteket, a fékdobok is két másik került fel, mivel az enyémek már túl voltak szabályozva az egészségesen! Gondolom, ez is közre játszhatott benne!

Légtelenítés után próbaút. most megint nagyon jól fog, de a kérdés megmaradt: MEDDIG?

U.I.: Nemsokra blogom írásának végeztével csörrent a telefonom, egyik polákos társunk problémák áldozata lett! Irány Talgósarján :D , go save! A többit elolvashatjátok Lajoskánál! :D :D
Na essünk neki! Na, lehet legózni :D Volt-lett (csiszpapír-rulezz :D ) Kerekek out Anyukám már tudja: pump, pump, TART :D Eredmény: Én csinátam :D Van már rajta fék. De meddig?! Na essünk neki ennek is Elsőkerék-csapágy kaputt Műszerészkedek :D Már összefelé Utolsó mozzanatok Találkozós, szerelgetős, szerintem...

Kommentek

Tibee

Mihály cuccai kerültek bele? :D :D :D

Grosso

Tibee #11981:
Részben. A dobok még a pásztói polákról vannak, csak meg kellett õket csiszolni, de jobb állapotban vannak.
Most túrtam elõ õket, aszittem, már elmentek vasba!
De a fékbetétek MiSié voltak!

Tibee

Norberto Grosso #11982:
Bízzunk benne, hogy most már jó lesz. :)

Grosso

Tibee #11983:
Én is nagyon remélem!
Viszont most állandóan u.azon a ponton fog! Régebben hiába tettük össze, jó lett, de a második nyomás mindig felljebb állt meg! Kecsegtetõ jel, hogy most ez is megszünt!

Tibee

Norberto Grosso #11984:
Ámen. :D :D :D :D

Törölt felhasználó

Ha megint elmenne és bepuhulna, akkor a fõfékhenger a hibás. :)

Törölt felhasználó

Én is ugyanígy szívtam ezzel... 3 fõfékhengert cseréltem, hetek múltak el, mire rájöttünk, hogy az egyik munkahenger a szar, idõvel levegõt szív...

CsuTee

Nekem elsõre olyan mintha mindig levegõs lett volna,akkor szokott olyat ,hogy elsõre szar aztán többi nyomásra viszont fog...

Törölt felhasználó

hát, nem kötözködésképpen mondom, hanem komolyan; Én a fékkel nem játszanék a helyetekben... Ilyesmik kapásból felejtõsek legyenek, hogy misi fékbetétje, illetve pásztói polski fékdobja szabályzás nélküli összeszerelése, és hasonló nyalánkságok...
Mindenbõl vegyél újjat, hidd el, ez nem gyerekjáték! ;)

viandr

Bikádi Gábor #12004:
Osztom a véleményed, tényleg nem játék, hogy nem fog a fék...
Óvatosan...

Grosso

Polski #11987:
Ez már kb a 4. fõfékhenger!! Mindnek nem lehet ugyanaz a baja! :D

LipTom #11992:
A kerékfék-hengerek sem régiek, mûszakira lettek cserélve (augusztus 24)! Ennyi idõ alatt csaknem megy gallyra! Remélem! De ha megint szar lesz, akkor utánanézek ennek is!

CsuTee #11994:
Nos, az a helyzet, hogy levegõsnek nem hinném, hogy az lenne, mert ha már 2 flakon fékolaj forog át a rendszeren és cirka 10 perce folyamatos olaj jön, bubi nélkül, akkor abba már szerintem nem szabadna levegõnek lennie!

Bikádi Gábor #12004:
Az az igazság, fékkel, kormánnyal én sem szeretk itthin babrálni, mivel elég fontos szervei az autónak! De szükség törvényt bont, olyean fékkel, ami a padlótól fél centire fogott, na olyannal már nem szerettem volna járni. Valahogy nem nyugodt szívvel ültem volna bele!

viandr #12027:
Próbálok mindent ésszel csinálni, meg óvatosan, de ha valami meghaladja a képességeim, akkor már szakemberhez fordulok!

Köszi mindenkinek az ötleteket, ha nem lesz jó, veszem sorba, amiket mondtatok! :D

Földi zoltán

Szerintem az utánállítóddal van a baj. Tudom mi is szítunk ilyennel a polákon és az volt a baj hogy az utánállytó mindig visszacsúszott és ne tartotta a helyén a betéteket. kicseréltük és jó lett. Amúgy nézd meg a fékpofának azt a részét, ami rácsúszik arra a pöcökre, Fater vertt új betéteket, és dobot, feltette és jobbra-balra fel- le mozgott, mint az állat, ki kellett hézagoolni hogy normális legyen, és Vadonatúj termékrõl beszélünk. biztos az is benne van hogy a kocsin kopottak a pöckök is, de nem akartunk féklapot is cserélni. amúgy a munkahengerek milyenek? érdemes lenne azt is cserélni mind a 4 et nem nagy összeg és tutti hogy nem áztatja el egyszer a féket a fékfolyadék.Amûgy egyetértek bikádi kollegával, nem jó szedett vedett cuccokból féket csinálni :( a fék nem játék.!! Na ezt jól megfogalmaztam. :D Remélem tudtam segíteni, bocsi ha zavartam, csak tippet akartam adni.

Hali:Zolee

Grosso

Földi zoltán #12029:
Nagyon szépen köszönöm, dehogy zavartál! Örömmel veszek minden hozzászólást, mivel én sajna csak most tudtam "aktívabb" polákos lenni a neten. Nos. Már én is utánállítóra tippelek, mint azt leírtam, ja, azt elfelejtettem, hogy a fékolaj viszont NEM FOGY a rendszerbõl!!
Majd kiderül, mi lesz vele! Köszi mégegyszer!

Törölt felhasználó

Norberto Grosso #12028:
óóó, attól, h vmi nem régi, az még nem jelent semmit :) bár, sajnos néha nagyobb eséllyel jó egy használt alkatrész, mint sokszor az új....

KeMa

Bikádi Gábor #12004: tökéletesen egyetértek!
fékbetét és munkahenger mindneképp legyen új!

viandr

Az uccsó képen kié a másik autó?

Grosso

viandr #12260:
Lajoskáé. Õ Benõ!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!