2009.01.03. Szombat - Updééét

Boldog új évet Mindenkinek! :)

Tegnap a kisasszony úgy gondolta, reggel neki hidege van és még pihenni akar, ergo: nem indult be. Csak nyöszörgött az önindító, alig tekerte. Mondom fasza, van még félórám, hogy beérjek melóba, mivel fél 6-ra kellett mennem, én nyitottam a kócerájt az ünnepek után. Nem akartam sokat vesződni vele, úgyis reménytelennek tűnt, így elkértem a nagy testvért és a Lányossal mentem be dolgozni. Melóm után kivittem Tibee-nek a hátfalát (ez egy másik), ami egyik ismerősömnél volt a rajta lévő lyukak eltüntetése miatt. A gyújtásbajomra előállt egy ötlettel, kaptam tőle röpsúlyokat és rugókat hozzá, Neki ez volt a baja. Hazajöttem, akku töltőre, és gyújtáselosztót csináltam.
Hát Renikének nem. Kicseréltem őket, de semmi változás, ugyanúgy csörgött. Utána kapott V-power 100-ast, majd előrébb tettem a gyújtást, olyan 8 fok körülre és eltünt a csörgés. Megy mint az állat! És nyomhatom neki, ahogy akarom, nem csörög. Jíhááá!
(ez egyrészt öröm, másrészt viszont érik nagyon a motor egy alapos felújításra... :S)

Ma reggel ismételten alig akart indulni. Olyannyira, hogy nem is indult. Ez nem állapot. Mikor éjszakás voltam, fehérre volt fagyva az autó, -15 fokok voltak, és beindult. Most meg kevésbé, csak -6 van és nem.
A múltkor említett önindító-csere még nem lett megejtve. Gondoltam úgyis szarakszik a behúzóm, kicserélem az önindítót és így egyúttal kiderül, hogy az akksim gyér, vagy pedig ez.
Az akkunak semmi baja. Beletettem a karosat, és mivel a bowdent még nem húztam be, de nagyon kíváncsi voltam, a "seprűnyéles" módszerrel indítottam. pöcc-röff.
Tekert vagy másfelet, mire beindult. :D
Igaz, nem a legszebb hangja van az öngyútónak, de indít rendesen. Ezután behúztam a bowdent és újra a gyári módján indul! (mivel '85-ös :D )

Közben még elektromos ablak mechanikát is javítottam, mivel tegnap este, jó, inkább éjszaka hazafelé megfogtak a yardok. Letekertem az ablakot az igazoltatáshoz utána már nem ment fel. Nabazz, 10km letekert ablakkal! Szarrá fagyott a bal felem, mire hazaértem. (jelzem nagyon kedves rendőrök voltak, még meg is dícsérték az autót! A f*szé nem lehet ilyen az összes, na mindegy)

Ahogy alatta voltam a lánynak, észrevettem, hogy a fűtéscsőnél a bilincs elég laza, húzni már nem tudtam rajta, így betekertem bandázsszalaggal, valamit csak ér neki. A műanyag pedig el volt repedve, így oda tömítőpasztát tettem. Hátha javulna még a fűtésem. :)

Tegnap este pedig egy igazi vadállattal is autóztunk! 4.2-es, V8-as audival. Mint az állat, úgy ment. Cirka 20 másodperc alatt volt 200-on! :) :) :)

Norbiiiii:
Szóval tegnap éjszakára direktbe kinn hagytam a nagylányt. Mondom fagyjon jól át és meg reggel megnézem, mit is ért neki az öngyútócsere. Hát nem fázott meg, hanem indult. Elég szépen. -14 fok volt a bejárati ajtó melletti hőmércén. :D
Szóval soha többet kulcsos önindító, karos-rulz. Annak 1 hibája lehet, és kb. két oka:
1-elszakad a bowden
2-elkopik a szénkefe
Köztes állapot nem nagyon jellemző, hogy tekerget, de gyatrán, meg stb... Kulcsosra már annál inkább...
Ez Tibee-é le lettek hegesztve a likak :) :) röpsúlyok nem túl egyenletesen kopott villanyablak baj önindítózok :D ekkor vettem észre itt a bajt, remélem ér neki valamit na, mostmár karral indul a régimódi :) készen, és minnyá szakad a hav :):)oh jeah és a V8, a daewoo fél8, az enyimé meg negyednyóóóóóc :) szétfagyva szegénykém fázhatott de ohh, jeah

Kommentek

Buszos Petya

Hûûbaszki, ha neked kevesebb, mint 8 fokon volt az elõgyújtás és úgy is csörgött, akkor ott valami rohadtul nincs rendben. Én általában 10-15 fok környékére lövöm az elõgyújtást, és meg se nyikkan, még nagy emelkedõn sem.

Grosso

Buszos Petya #27483:
Kevesebb mint 8??? Bácsi, FHP-n hajlandó menni csörgés nélkül. Most 10 fokon van, de V-power 100-as benzinnel. sima 95-össel itt már be se merem indítani :S Mihelyt 60 fölé akarnám gyorsítani, már csörömpöl is, de nem kicsit!
(pesten, ahogy mentél vele, ott is fhp-n volt! ;) )

Buszos Petya

Norberto Grosso #27484: Síkoltatok a hengerfejbõl tuningolási célzattal? Mert akkor lehet, hogy...

Grosso

Buszos Petya #27485:
Ezaz, hogy nem. Ez az autó 1 évvel ezelõtt is ezzel a hf-el ment, és akkor kb 8 fokon. Szóval azóta nem lett vele semmi csinálva, fokozatosan visszább kellett venni, mert kezdett becsörögni. Mostanra fhp-nél jártam már.

Tibee

Norberto Grosso #27486:
köhöm... Egy évvel ezelõtt az én régi hengerfejem volt rajta. Júniusban, amikor megbontottad, akkor is azt tetted vissza, mert az nem volt gátas, ellenben azzal mindig engedte az olajat. Ezért cserélted át erre a mostanira... Ugye mi mindenre jó a blog. :)

Grosso

Tibee #27488:
Hopp, télleg! (pirulós szmájli) :D

De a csörgés már régebben is benne volt! Emlékszel, mikor elõttetek kiesett a szelepfészek és hengerfejet cseréltem? Na akkor elõtte is csörgött már, meg utána is. Csak épp akkor még olyan 7 fok körül eljárt még.

Tibee

Norberto Grosso #27489:
Akkor ha nem gyújtás, nem hengerfej (mert 6 hónap alatt annyi koksz tuti nem rakódik le, hogy az radikálisan változtasson a kompresszión, ha meg igen, az már rég rossz), akkor én már csak arra tudok gondolni, hogy a gyûrûk aszondják csütörtök, csak épp nem a kerületük kopott, hanem a vastagságuk, ezért csörögnek be hamarabb. De ez is csak egy tipp, úgyhogy 99%, hogy nem lesz igazam...

Grosso

Tibee #27490:
Mondjuk emberi hibámból a dugattyúk tetejét nem takarítottam le és az "új" hf-ejet sem. Szóval lehet benne dzsuva, ami mostanra még vastagabb lett, ami miatt visszább kellett venni egyre jobban. De már nekem is kezd egyre érdekesebb lenni. Bár ez az autó sokmindenben cáfolja a fizikát, lehet lesz még egy ok... :D

Tibee

Norberto Grosso #27491:
Hááááát, én még mindig nem tudom elképzelni, pedig jó a képzelõerõm... Szerintem beljebb van a gubanc (ha tényleg nem gyújtáshiba). Ha meg nem, akkor egy újabb érdekes hiba.

Grosso

Tibee #27492:
De egyszerû, kiderül hamarosan, mihelyt jobb idõk lesznek és nekiugrunk a generálnak. Kiváncsi leszek, mit találunk

Tibee

Norberto Grosso #27495:
Hörcsögöt, ami hajtja. Illetve nem. Döglött hörcsögöt. :)

Grosso

Tibee #27497:
Inkább 2 hörcsögöt, egy döglöttet, meg egy hadirokkantat, és kitört fogakat a mókuskerékbõl! Na azok csörögtek :D

Lajoska

Norberto Grosso #27499:
Ahhoz nem is kell szétszedni. Tankolj szörpöt, és indítózz. Ha szörcsögõ hangot hallasz, akkor tuti rágcsáló van az égéstérben, mert ha szõrös hörcsög szörpöt szörcsög, elkapják a hörcsöggörcsök.

Grosso

Lajoska #27527:
Aztakettéb*szottszájbatekerthererákosku*vaistenit!

Törölt felhasználó

Lajoska #27527:
Juj,ez ütött :)
Norberto Grosso #27528:
Na végre nem rosszalkodik akkor a kisasszony,ez jó hír :) :)

Grosso

Sissy #27557:
Jó bizony, a múltkor is ez szivatott meg. Soha többé kulcsos. Úgy látszik csak a sajátja, csak azt szereti :D

Sztancsik Viktor

Norberto Grosso #27558:
Nincs is jobb az indítókaros megoldásnál.. :D Multkor nekem is csak lesett egyik haver mikor indítottam. :D Kérdezte is, hogy ezt itt kell indítani?
Az opel üléseiddel mi lett? Vagy az az ami a 9. képen látható?

Törölt felhasználó

Sztancsik Viktor #27578:
Nekem is a multkor ismerõs már majdnem bele törte a kulcsot és csak nézett rám,hogy miért nem indul :)
Norberto Grosso #27558:
Ez így igaz,az az Övé :D

Lajoska

Norberto Grosso #27558: Nem is tudom, a lányok általában szeretik, ha idegen "hús" is van bennük... elkalandoztam volna?

Sissy #27580: Immobiliser. Minek ide elektronika?

Grosso

Sztancsik Viktor #27578:
:D
Az az opel ülés, amit ott látsz, azok vannak benne ;)

Sissy #27580:
Nyugi, mivel nekem benne maradt a kulcsos gyújtáskapcsoló, így néha magamat szívatom, hogy ménemindulmápedigfordítomakulcsot, mire leesik, hogy Grosso, te barom, hát már karral indul...
(Tükröm, tükröm, ki ott vagy fenn a falon, mond meg nekem azt, hogy ki a legnagyobb barom!)

Lajoska #27581:
Elkalandoztál, de sebaj. :D
És igen, a mai lányok többsége szinte csak azt szereti, ha idegen hús van benne...

Lajoska

Norberto Grosso #27614:
Jó dolog a karos indítás, bár egy "szakavatott" szerelõ még tavalyelõtt állandóan a fûtést berhelte, és azon csodálkozott, hogy nem indul...

Grosso

Lajoska #27615:
Na az is szép baleset lehetett. El kellett volna küldeni az ipsét továbbképzésre! Hát azóta fejlõdött a technika ;)

Törölt felhasználó

Lajoska #27581:
2,na ezt fogom mostmár mondani :)
Norberto Grosso #27614:
2,nem is Te lettél volna Szivem :)
Lajoska #27615:
hehe,sok esze volt akkor,a mai autószerelõk,háát...nem jellemzem :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!