2009.02.05. Csütörtök

Üdv.
Tegnap Tibeevel nyócötvenes Fiatot szereltünk, próbáltuk életre kelteni, ami sikerült is volna, ha nem szakad le az ég és nem sötétedik ránk. De ezt már nála olvashattátok.

A mostani bejegyzés Renike újabb szopatásáról szól. Illetve arról, milyen kellemes dolog egyetlen darab 8.as csavar fáradása. Ez alapból nem szokott baj lenni, ha nem feltétlen olyan helyen van, mint pl. a futóműben.
Tegnap ahogy mentem Tibeehez, majdnem volt egy kis kocc. Illetve nagyon kicsi volt is. Én nem aprózom el, ha valamit török, akkor az legalább egy A6-os kombi legyen, lehetőleg kb. 4 hónapos. A történet annyi, hogy mentünk szépen egymás után, az audi előtt lévő opeles úgy döntött, minden index nélkül lefordul jobbra. De még a féklámpája se égett, szóval csak hirtelen lassult az autó. Audis bele a fékbe, mert szemből kamion jött. Grossobácsi is bele a fékbe, na de 80-nál hamarabb állt meg az audi egy kicsivel, mint én. Nekikoppantam, de hálistennek az ő vonóhorogja és az én rendszámom találkozott csak, törés nem volt. A rendszámom visszahajlítottam és közösen az audissal elszidtuk az opelos családfáját, majd mindenki ment tovább.
No ennek annyi köze van a mai eseményhez, hogy ekkor a fékezéskor hallottam egy kis roppanást a jobb első kerék felől, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Hiba volt, kellett volna.

Ma délutános vagyok, így reggelről leszaladtam kajért, amit majd melóba viszek. Renike úgy döntött, a jobb első kerék megy amerre akar, a bal elsőt meg tudom kormányozni. Mondom mi a ferde fasz van ezzel?? Felemeltem (jelzem Novák kellős közepén, buszmegálló mellett, csakhogy stílusosan közönség is legyen), és a jobboldali kormányösszekötő külső szorítójából eltünt a csavar. Gondolom ez volt az a roppanás. Így kilazult, a gömbfejet nem fogta semmi és az szépen kihúzódhatott, majd a kerék jobbra teljesen kifordult, a balost meg tartotta a kormány. Fasza. Kerítettem a szerszámosból csavart, ideiglenesen összetettem, míg hazaértem, szerencsére a meneteknek nem cseszett oda ez a kis anyagfáradás. Itthon kapott normális csavart és beállítottam az összetartást úgy, ahogy eddig volt, látszott a meneten, mennyire volt belecsavarva a rúdba. Most úgy tűnik jó.
Hogy mennyi kellemetlenséget tud okozni egy nyócascsavar. De bele se merek gondolni, milyen lett volna mindez 80-90 környékén...

Képek nincsenek, mert a telefonom otthon röhögött. :D

Kommentek

Lajoska

Úgy jó az élet, ha zajlik! ;)
Bakker, Téged még az ág is húz. :(

Nemhiába tanította Lajos bácsi, hogy tartalékot kell hagyni a gépben és az úton, nem kell mindenkire rámászni, fõleg, ha az elõttünk haladó fékrendszere egy kicsivel korszerûbbnek tûnik a mi autónkénál.

Látod, ha Te nem hibázol semmit, akkor is megvan a baj, vagy parkolás közben "pimpelik fel" a verdát, vagy Pásztóról idejön valaki összetörni.

Törölt felhasználó

Na basszus:(még jó,hogy nem lett bajotok egyiknél se!!!
Itt is mennek az index nélkül kanyarodások,én is bele másztam majdnem valakibe:(meredek volt az is,pedig annyira nem is voltam rátapadva,hallod Szivem,mi vonzzuk a bajt:(vagy a baj vonz minket??? :)

Steveee

Na, ez nem a Te napod.:(

Lajoska

R. István #29246:
Nézd meg az elõzõ bejegyzéseket: ez nem az Õ éve :(

Lajoska

Bájdövéj, hol is történt ez a kocc?

Grosso

Lajoska #29242:
Lajoska #29256:
Lajoska #29257:

Hagytam helyet, de ezek szerint keveset. Ha rámászok az audira, akkor valószínûleg még most is kalapálnám Renike elejét. Szerencsére ennyi volt az egész.
Amúgy Talgósarjánból kifelé vezetõ út, Toyota Kakuk után kb. 300 méterre.

Sissy #29243:
Én nem tudom, de eléggé kijut mostanság belõle. Biztos Renike így jelzi, hogy hülyegyerekgenerálozzálmármeg :D :D

R. István #29246:
Hát ez nem az volt. Szerencsére melóba senki nem kúrta fel az agyam, szóval legalább ott nem volt semmi extra. ;)

Lajoska

Grosso #29282:
Ott hol a pitlibe' kanyarodott le az Opeles?
Audi után én (már csak a szag miatt is) akkora helyet hagyok, hogy le tudjon közénk szállni egy lopott Cessna...

Kopányi Sándor

Téged nem az ág húz, hanem a szerencseangyalod rakta eléd a kombit! Mert ha nem kombi hanem egy sima A6 akkor szopó van mert azon nem általános a horog. egyébiránt kb 1 hónapja találkoztam én is egy abszolúsemmivilágítással nemrendelkezõ opellal, nekem is csak annyi tünt fel, hogy közeledik ám az elõttem levõ :)

A mûszaki gondra meg csak annyit írok hogy nem egy mai csibe Renike sem, mint ahogy nekem sem volt az a polákom, csak nekem kaposvárról hazafelé repedt el a felnim belsõ fele iszonyat durranással adta meg magát a jobb hátsóm, 30nál, mert benzinkútról kanyarodtam ki.
Elõtte meg mentem én is ahogy tudtam mert Kaposvát ugye nem itt van... örülök hogy megúsztuk azt is :)

Grosso

Lajoska #29290:
Tudod, jobbra rutinpálya, balra parkoló. Jobbra a rutinpálya után van 2 sor ház meg egy sor budi. Na oda!
Szaga meg nem vót, ez már nem kormol. ;)


Kopányi Sándor #29295:
Ha sima sedan lett volna horog nélkül, akkor ennyi se történt volna, mivel ha a horgot kivesszük a képbõl, akkor a 2 autó közt maradt volna kb. 10 centi. :D
Banyeg, ennyi villanybajos opelt, fojj! Szemétdombra való autók! (szépen beszélek róluk, most lesegetek F-Astrát magamnak :c) )
Hát nem mai csirke, az tény, 25 éves már a kisasszony. Az a stori se volt akkor egyszerû, úgyérzem :D :D

Lajoska

Grosso #29297:
A vezetõ szagára gondoltam, az Audisták általában még nálam is büdösebbek, ami már felháborító. :c)

Grosso

Lajoska #29299:
Ez nem afromagyar volt, ha így gondoltad. ;)

Kopányi Sándor

Grosso #29297:
Talán a kockaladák, meg a szamarák után mert azok meg olyan kontaktosok mint a huszonegy :c)
Villognak összevissza, én meg jókat derülök :D

Grosso

Kopányi Sándor #29301:
Na jah, szoktam néha nézni én is, hogy némmá,méraféklámpávalindexel??? :D :D

Amúgy meg szerintem csak az elhanyagolt szarok ilyenek, amikkel törõdnek, azokon van minden rendesen. Az astrák meg már egy komolyabb technika, mint a csacsi. Ezért is lesegetem õket. Pl. egy ilyet:
http://www.hasznaltauto.hu/2589929_opel_astra_1992

Kopányi Sándor

Grosso #29305:
Abszolút nincs bajom a régi kocsikkal, csak ez tényleg a mõszaki alkalmatlanság határát súrolja:( Sajnos sûrûbben látok ilyet mint kéne. De nagymamám már nem vezet autót, mert õ meg a személyi alkalmatlanságáról volt híres :c)

Kopányi Sándor

Grosso #29305:
Szerintem megéri még ha öreg is, biztos megérne egy hét ajtócsapkodást.

Valahogy még mindig az az érzésem hogy 3ajtó függõ vagy :c)

Lajoska

Grosso #29305:
Astra lenni jó. Ha egy szerkezet Peti barátom alatt kibír egy évnél többet, arra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy megbízható. ;)

Grosso

Kopányi Sándor #29340:
na jah :D

Kopányi Sándor #29341:
Talált süllyedt, 3ajtó forever. Azokat szeretem, aki meg velem akar jönni, másszon be ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!