Fűccsé' má' mer' idefagyok

Üdv Néktek!

Tegnapi nap kegyetlen volt.

Hóesés, miegymás, mit lehet ilyenkor csinálni? Autózni!! Lapjával :)

Elő DeKoPír, mentem vele két kört, jó volt, jó volt, de nem akartam ölni, meg hát ugye van erős autó is :)

Beröffentettem a Bömbit, bemelegítettem, irány haver Toyota Hiace kisbuszáért, amin délelőtt cseréltem komplett féket. 1 óra magasságára már készen is lettem, visszavittem neki tarjánba. Ekkor összefutottam Gyuszi cimborámmal, akivel gyorsba eldöntöttük, kéne kicsit autózni. Ő még úgyse ment hóba a bmw-vel, pedig szeretett volna már nem kicsit. Hát akkor összedobtunk egy kis pénzt, tankoltunk, irány a külső pályaudvar. Bohóckodott ő is, én is, de hamar rájöttünk, hogy nem fílinges. Vissza kút, dobtunk még a tanka, majd 2 óra után elindultunk ki a mátrába. :)

Olyat autóztunk, hogy hihetetlen még most is számomra. Fel, le keresztbe az összes kanyarba, minimum 80-as tempóval, volt, ahol már 4. teligázon jöttünk olyan 110-el koppra tekert kormánnyal... Nagyon adta, jóléreztük magunkat!

Estére, mire visszaértünk 2 dolog történt. Az egyik, hogy beesteledett, a másik, hogy az amúgy sem túl fényes fűtés végleg behalt, csak hűvös, vagy nagyon langyos levegőt fújt be. Amit ha feltekertem a fukert, vissza is hűtött hidegre...


No kedvünket ne szegjük, este még Szöszivel is mentünk kicsit autózni, volt ott is jó rész, S-kanyarok mind lapjával, ahogy azt egy bmw-vel illik :) Van még mit tanulnom, de már korántsem érzem magam elveszettnek ezzel a kocsival.

Éjfél tájékára haza is értünk. Jó kis nap volt, rengeteg keresztbe autózás, és egy vagon benzin ment el, de azt mondom most is, hogy megérte az élmény :)

Mai nap pedig úgy döntöttem, elég a cidriből, megnézzük, mi lehet a gyíkja a fűtésnek.

Gondoltam termosztátra, de mivel 1 hónapos, így csak nem lehet... Másik dolog, amit a volt tulaj is emlegetett, hogy esetleg a radiátor szar odabenn. Nahát akkor hogy nézzem meg úgy, hogy nem szedem ki... Jött a megoldás. Ha ugye szar és nem folyik át rajta a víz, akkor ha én leszedem a radiátor két bemenő csövét a tűzfalnál, beledugom az egyikbe a slagot, akkor annak a másikon kifelé ömleni kéne a víznek... :)

Fagyálló le, hűtő ki, mert a kiegyenlítőtartályt is le akartam csekkolni. Na utána a két cső leköt a radiátorról, slag bele, csap megnyit, hajrá! Hát jött a víz szépen a másik oldalról. Hm.. Akkor ez jó lehet, kértem kölcsön egy kompresszort is, átfújattam még levegővel is úgy laza 5 bar-ral :) Ekkor ilyen kis fémdarabkaszerű dolgok jöttek ki belőle, én vízkőre gondoltam.

No ez megvolt, vissza a hűtő, fel fagyállóval, had szóljon, meg légtelenítés.

Noffene, mit ad isten, megjött a fűtés. Nem egyszerű szinten. Jó nem azt mondom, hogy szauna, de szépen jön befelé a meleg.
Mindjárt más. Végre nem fagyunk bele a kocsiba :)

Hókocsi :) széép, agyig hóval :) ezzel is jó csapatni, de nah :) essünk neki alternatív radiátor nyomáspróba :) na vissza a hűtő, de kicsit csaltam, a terelőműanyagot kihagytam :) letettem a ház elé, csak hogy ne kelljen sokat sétálni a hóba az anyósülésről :) :) :) az meg ott csak nem engem keres... hűűűha :P

Kommentek

Plósz Gyula

nem birsz a véreddel testvérem :D

Buszos Petya

Az a fűtőradiátor-tisztítós módszer az nagyon fasza. Lopom az ötletet! (Semmi kedvem csak emiatt kiberhelni az egész kibaszott műszerfalat...)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!